Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хакнат компютър?

Featured Replies

Значи отивам аз при входа на един сайт и кликвам върху полето за потребителско име, за да си въведа потребителското име за сайта. Изскачат ми две имена. Едното - мой никнейм в абв.бг. (който е различен от ника ми във въпросния сайт). Другото име...някакво непознато, женско!! Убеден съм, че никой от родителите ми не ползва този непознат никнейм, та да ми изскочи при входа на сайта. Да не говорим, че никой от тях не е сядал на компютъра повече от седмица. На всичкото отгоре, вчера когато влизах в сайта - не ми излизаше въпросния непознат женски никнейм, който не съм виждал никога преди. Има ли външна намеса в компютъра ми? Влизал ли ми е някой в профила в онзи сайт? Как така ще излезе ник, който никой не е въвеждал преди това през този компютър?! Вчера допуснах сайтът на една куриерска фирма да локализира местоположението ми, възможно ли е този факт да има нещо общо с необиснимото за мен явление, за което ви споделих? 

П.п.: Въпросният непознат никнейм ми излиза и при входа на абв.бг.!

Редактирано от Въпросиньо (преглед на промените)

Просто още някой от твоето семейство ползва компютъра. Стига с тези хакерски истории.

Продължавайте да ползвате скапаната поща на abv, но после не ревете че са ви били хакнали.

Имам 6 пощи в abv, Проблеми с тях нямам. Проблема не е в пощата а в задклавиатурното устройство.

• Автор

Те че ползват, ползват - ама нали ви казвам. Повече от седмица никой от двамата не е ползвал компютъра, а до вчера - не виждах въпросното непознато женско име. Какво ти довчера, до преди няколко часа - преди да изляза днес си погледнах пощата в абв-то и там не излизаше непознато име. Преди минути, пак отидох да я погледна - и освен моя ник в абв.бг., изскочи някакъв непознат никнейм, който видях и при входа на друг сайта. При входа на Фейсбук - не изскочи нищо непоэнато. Непознатият никнейм е elvira89. Няма как да е на баща ми. :D  Със сигурност не е и на майка ми  - тя си влиза във Фейсбук през телефона, а на домашния компютър не е сядала от седмици. Нито е Елвира, нито е набор 89, а и не е човек, който да тръгне да си прави такъв несъответстващ и на името и възрастта ник, който се появи днес. Сестра ми пък сигурно от месеци не е ползвала настолния компютър, а за последно беше у дома преди повече от месец. Няма как, това появило се днес име да е на някой от семейството.

Проверих си историята на пощата в абв.бг. - влизано е само и единствено от моя ай пи адрес. Но някой някъде е въвел гореспоменатия никнейм, та да ми изскочи при входа на абв.бг. и на един друг сайт - не знам къде го е въвел, че да се запише на компютъра ми, но някъде е въведен. Случвало ми се е мои никове въведени в един сайт, да ми изскачат после при входа на други сайтове. Но винаги е ставало дума за никове, въведени от мен или от някой друг от семейството, а в случая става дума за нещо появило се днес (докато ме нямаше днес у дома, със сигурност никой не е включвал компютъра, защото е нямало никой). Връщам се, пускам компа, отивам при един сайт, отивам при абв.бг. - и на двете места ми изскача  elvira89 , при положение че това име го нямаше нито снощи, нито днес преди обед. Още повече, че аз всеки ден си трия най - малко по веднъж хронологията на сърфиранията в мрежата, в това число и бисквитките. И изведнъж - непознат женски никнейм. Как ли е станал този фокус...

Пак ти казах, че е влизал някой от семейството ти. Без значение дали е от телефон или от друг компютър. Ако използваш Google Chrom и си дал опцията да синхронизира профилите се получават точно такива работи. Та спри вече с историята за хакнати компютри. Все пак ако искаш да те гони параноята то това си е твое право.

• Автор

Имам Гугъл Хром (май съм го правил това със синхронизирането), но не го ползвам по принцип. Не помня кога за последно го ползвах. Преди малко му изтрих цялата хронология, но пак ми изскача онова име..., ползвайки Опера междувременно (а и по принцип). Сега се сещам, че това elvira89 се появи след като разглеждах снимка, на която присъства лице със същото име, родено през 89-та година, но без да са качени в неин профил. Хммм...

Най - вероятно си прав. Благодаря за отговорите.

Като искаш влез си в компютъра и си прегледай всички програми, които ползваш. Ако се съмняваш за някакъв вирус или пробив в сигурността може да пуснеш и една тема в антивирусния раздел. 

Не виждам смисъл някой да те хаква само да си влезе в пощата през твоя компютър. 

Някой така или иначе го е написал в полето за вписване на браузъра.
https://support.google.com/chrome/answer/142893?hl=en

И мислиш ли, че някой ще може да ти хакне машината и ще остави такава глупава следа.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.