Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с температурата на процесора?

Featured Replies

На око. Но имам база за сравнение. А и на фактурата от ЧЕЗ

Редактирано от rudinoid (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 2,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Една от грубите грешки е да вярваш на фактурите от енергото които са манипулирани. А и явно имаш доста набито око щом с поглед можеш да мериш консумацията на ел уредите. Бях прав че само си чешеш пръстите по клавиатурата:>

преди 3 часа, Иво Димов написа:

Амд винаги са си били малко по-горещи платформи ,но при качествен охладител и кутия не е кой знае каква разлика.Но е факт ,че да бягат срещу Интел няма да ги стигнат,особено при мобилните платформи.Е колегата до мен със един лаптоп с AMD V 140 едноядрен ...............ми той фучи ,бучи само с 3-4 таба в браузър .Перката не спира да върти макар да съм го почистил преди 2 седмици ,и съм сложил висококачествена термо паста .

Е тва е Амд платформа :)

oie_9171734B50UtDV9.jpg

Хайде да не ти пускам шотове от Делл бизнес серия оценен на скромните 3,5К за 14' с върхов ''U'' процесор I7, че е в работата в момента. Като си сложиш лаптопа на коленете спокойно можеш да получиш изгаряния. При това примера ти е абсолютно неуместен. Процесор на 6 години и то мобилен. Не мога да разбера защо се хабиш в техническите раздели. 

преди 7 часа, Just Human.. написа:

Сложил съм му азотно! Вместо захранване ползвам акумулатор от Аполо 13, скоро мисля да излитам за Марс, че ми писна да живея в свят пълен с извънземни ;)
Бил съм с AMD 9 години, 2 пъти съм се срещал с този проблем и 2 пъти беше на AMD процесор.... А с твоя 8320 колко 500лв. ток плащаш? ;)

Хайде стига глупости! Разтягай си локумите със състудентите ти по медицина, а не тук. Шегувам се, знам какво учиш.:D Опит ти трябва за хардуера. Ръчкай там, ако те кефи.:)

Нищо върхвово няма в процесор с U  в него .А топлия лаптоп може да просто ,задръстено охлаждане ......щом се държи на колене :) .И не ми казвай де да пиша ,че стваш смешен.Кога си купиш форумо тогава ,у вас мое да казваш ко ше става не тука.АМД са кенефи при мобилните платформи......доказан факт ,както 8 серия на Nvidia кенефи и най-често дефектиращите чипове .

преди 18 минути, Иво Димов написа:

Нищо върхвово няма в процесор с U  в него .А топлия лаптоп може да просто ,задръстено охлаждане ......щом се държи на колене :) .И не ми казвай де да пиша ,че стваш смешен.Кога си купиш форумо тогава ,у вас мое да казваш ко ше става не тука.АМД са кенефи при мобилните платформи......доказан факт ,както 8 серия на Nvidia кенефи и най-често дефектиращите чипове .

Значи ако интел прегрява е от задръстено охлаждане а ако е АМД е просто щото не става.. Айде няма нужда. :D

Model name:            AMD FX-7500 Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G

temp1:        +57.0°C  (crit = +120.0°C, hyst = +90.0°C)

H5aUijW.png

Под максимално натоварване. Компилиране на ядро. Ако 57 - 60 градуса при максимален товар е много и то на лаптоп здраве му кажи.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Росене посочи ми една читава мобилна АМД платформа !Чакам с интерес

преди 13 минути, Иво Димов написа:

Не съм писал такова нещо, но явно комплексите ти идват малко отгоре. А с тези твърдения за ''кенефи'' нямаш място в тези раздели. Жалко е, че представяш такъв хубав град като Шумен, но и тук е пълно с такива персони. 

Всичко хубаво.

Росене искаш ли да сравним твоя лаптоп със една интелска платформа :)  със сходни параметри ?

:) е тва тука е интересно ЛИНК

преди 12 минути, Иво Димов написа:

Росене искаш ли да сравним твоя лаптоп със една интелска платформа :)  със сходни параметри ?

:) е тва тука е интересно ЛИНК

Браво сравняваме среден клас AMD който е и Ultra Low Voltage процесор с TDP 19 вата и Intel най-висок клас който дори не е ULV добре го даваш :>

Ми Роска единствения дето е в същия клас е I7 4510 U :)  и пак е по-добър нищо ,че рално е с 2 ядра физически

4510U е с много малко по-добър. Но от АМД дават по-ниска летва че FX7500 е около i3 3110M но какво толкова си се запънал не те разбирам. Живееш в миналото. Нещата които пишеш не са актуални поне от 2004та година.

Погледни от тази страна че аз този лаптоп го купих за 380 паунда + 120 за Windows License а за 380 паунда знаеш ли какъв е прекия ценови конкурент от интел ?! Лаптоп с ребрандиран 4 ядрен Атом който е отвратителен.

Роска тук не говорим за пари ,аз си изказвам мнението ,при мобилните платформи АМД е много зад Интел .Такива са фактите ,нищо не се пъна .Ти си харесваш АМД аз Интел :)  въпрос на вкус

Вероятно става въпрос за непочистена машина или някакъв друг хардуерен проблем  по дънната платка

вероятно е че си нямаш идея. Но нали като интел фанатик ще търсиш причината където я няма. 

Самия процесор е проблема. По-точно пастата под капачката която се е опекла и се нарушава топлоотделянето.

Росене ,какво рабираш под "непочистена система " :) .Щото аз рабирам смяна на паста и почистване на охладител,перки на вентилатори и всичките му процедури .

Росене я обясни сега ,как на процесор в гаранция му заминава пастата под капачката :) .Няма и 1 година от как се ползва

Едно не мога да разбера... За кво във всяка тема се мерят пи*ки на тема Intel и AMD ?! И едните имат боклуци и другите имат боклуци, също както и едните имат хубави, и другите си имат хубави! Компютър за 900лв, след 3 години още си ми върши работа. Вярно, че не тръгват новите игри вече, но GTA V мога да играя с оптимизирани настройки от nVidia GeForce Experience. И дори с  overclock и стоков охладител, повече от 60 градуса тая "ши*ана пещ" НЕ вдига! 

Лично аз имах предвид мобилните платформи на АМД

преди 9 часа, Иво Димов написа:

Росене ,какво рабираш под "непочистена система " :) .Щото аз рабирам смяна на паста и почистване на охладител,перки на вентилатори и всичките му процедури .

Росене я обясни сега ,как на процесор в гаранция му заминава пастата под капачката :) .Няма и 1 година от как се ползва

май не обичаш да четеш за проблеми при интел? Многократно е обсъждан този проблем при чисто нови Интел процесори с проблем с прегряване заради точно тази паста под капачката. Ти само си си навил как преди 15 години АМД имали няколко калпави процесора но към днешна дата това не е актуално.

А и на кой му пука? Важно е машината да работи. това кой колко загрявал няма значение ако е в норми и те пречи на нормалната работа на машината.

Но ти така и не помогна на питащия. Аз поне му подсказах нещо..

Я  кажи с какво му помогна ?Да махне капачката на гаранционен процесор :) ?Страхотна помощ .Росене разликата в температурите с хубава паста и лоша е 3-4 % .Дори засъхнала паста съм остъргвал от капачката и пак не е бил горещ компютъра :) .На автора може охладителя да не му охлажда добре процесора,вентилацията в кутията може да не е добра и прочие .В момента пиша от компютър със Intel E4500 на 6 години е и никога не му е сменяна пастата под капачката ............при сърфиране температурата е 35-40 градуса.Нарочно постнах моята стара АМД машина която е със гол кристал и не съм сменял паста от 2 години и пак не вдига повече от 45 градуса .

току що, Иво Димов написа:

Я  кажи с какво му помогна ?Да махне капачката на гаранционен процесор :) ?Страхотна помощ .Росене разликата в температурите с хубава паста и лоша е 3-4 % .Дори засъхнала паста съм остъргвал от капачката и пак не е бил горещ компютъра :) .На автора може охладителя да не му охлажда добре процесора,вентилацията в кутията може да не е добра и прочие .В момента пиша от компютър със Intel E4500 на 6 години е и никога не му е сменяна пастата под капачката ............при сърфиране температурата е 35-40 градуса.Нарочно постнах моята стара АМД машина която е със гол кристал и не съм сменял паста от 2 години и пак не вдига повече от 45 градуса .

ще ти дам пресен пример с моят лаптоп.

Още от чисто нов и гаранционен имаше проблем с температурата. Отворих го 3 месеца след това. Не ми пукаше за гаранцията.

Какво видях? Пумиарите от Леново наклепали навсякъде с няква некачествена паста която беше станала като пластмаса, отвратителен контакт яко нагряване.. С мъки я почистих киснене със спирт и чудо. Почистих го най-накрая и сложих по една капка NT-H1 на процесора и видеокартата, сглобих го пуснах го и вече нямаше бучене на вентилатори нямаше прегряване нямаше thothling.Същата е и историята при Интел. Казах ти ти не четеш това което трябва а това което ти изнася.

Много хора си отвориха процесорите както са гаранционни за да махнат тая паста и монтират охлаждането директно на кристала ако охлаждането може да стигне.

http://www.techpowerup.com/forums/threads/cpu-hits-96-degrees.187250/

http://www.tomshardware.com/answers/id-2006364/4770k-temps-reaching-100-degrees-prime95.html

http://www.tomshardware.com/answers/id-1984272/intel-core-4670k-90degrees.html

http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20130606231316_Retail_Versions_of_Intel_Core_i_Haswell_Are_Hotter_and_Slower_Than_Expected_Report.html

Аз нещата не си ги измислям.. Чети и в хардуер бг за Интел да видиш...

Чел съм аз ама ти май не ме четеш ,аз също имам АМД само че настолна конфигурация .Виж за мобилна........не ги харесвам нищо ,че са доста по евтини от интелските им аналози .В живота има една доказана максима "Няма хубаво и евтино" :)

преди 17 минути, Иво Димов написа:

Чел съм аз ама ти май не ме четеш ,аз също имам АМД само че настолна конфигурация .Виж за мобилна........не ги харесвам нищо ,че са доста по евтини от интелските им аналози .В живота има една доказана максима "Няма хубаво и евтино" :)

Че лаптопа ми не е евтин. 500 паунда не е евтино, и то тогава паунда беше 2.81 когато си купих този лаптоп.

Не знам как ги преценяваш но дали АМД дали Интел за лаптоп и за квото и да е ако само гледаш интернет.

Няма смисъл от твоите глупости. Темата не е подходяща... Сега 90% от постовете са офтопик.. И трябва да се преместят в подходяща тема..

Не виждам какво против имаш мобилните АМД но си в грешка. Това което говориш беше актуално по времето на Турион които бяха хем бързи хем прегряващи. А и още нещо няма лаптоп който да не прегрява в даден момент. Охлажданията са лоши в лаптопите.

Ако редовно се почиства една машина и не се задръства с прах не прегрява .Моя що не е прегрявал ?Аз ти казах АМД да тичат срещу Интел не могат да ги стигнат при мобилните платформи :) .Сега се замисли що няма ни един Макбук със АМД процесор или що високия клас лаптопи са само с Интел :) ..Хората искат високо качество за парите които дават

преди 7 минути, Иво Димов написа:

Ако редовно се почиства една машина и не се задръства с прах не прегрява .Моя що не е прегрявал ?Аз ти казах АМД да тичат срещу Интел не могат да ги стигнат при мобилните платформи :) .Сега се замисли що няма ни един Макбук със АМД процесор или що високия клас лаптопи са само с Интел :) ..Хората искат високо качество за парите които дават

Ти сериозно ли? Макбук не е мерило за качество.

От къде мислиш се появиха Хакинтоши за АМД?

Може би от прототипите на Мак с Phenom процесори които така и не бяха пуснати на пазара заради Интел и техните подкупи.

Да тичат?! Какви хапчета пиеш? Или колко вида хапчета смесваш? 

Замисли се защо конзолите са с АМД.. И то мобилни АМД.

Докато хората си чешат езиците. На пазара излизат постоянно иновативни продукти от АМД.

Тази година ще излезе и ZEN. И вече ще може и в реални условия да се сравни. В Лабораторни условия показва доста добри резултати.

Но аз не мисля повече да ти отговарям. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.