Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телефон

Featured Replies

• Автор

Добре, значи поразрових се доста из интернет и реших, че ще има голяма битка между LG и Samsung.

Благодаря на algor за отзивите. :);)

Имам въпрос дали S6, S6 edge са все още добър избор и защо ? 

• Отговори 70
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тъй като моят Note 3 беше морално одъртял и ми е писнал до безумие минатала година си купих един Моторола Nexus 6, който за мен беше най-доброто на пазара за момента.

Бързо осъзнах с възмущение, че хардуерните бутони (HOME, BACK , MENU) при този модел са част от екрана, ощетяват зрителната площ и на практика е по-малка полезна площ от Note, но с по-обемисто тяло.

AndroidPIT-Nexus-6-Android-6-0-Marshmall

Разочаровано го дадох на дъщеря си, която го използва оптимално - YouTube върви страхотно на пълен екран, пък и с тези яки стерео фронтални говорители...

Редактирано от zemonti (преглед на промените)

преди 20 часа, zemonti написа:

Тъй като моят Note 3 беше морално одъртял и ми е писнал до безумие минатала година си купих един Моторола Nexus 6, който за мен беше най-доброто на пазара за момента.

Бързо осъзнах с възмущение, че хардуерните бутони (HOME, BACK , MENU) при този модел са част от екрана, ощетяват зрителната площ и на практика е по-малка полезна площ от Note, но с по-обемисто тяло.

AndroidPIT-Nexus-6-Android-6-0-Marshmall

Разочаровано го дадох на дъщеря си, която го използва оптимално - YouTube върви страхотно на пълен екран, пък и с тези яки стерео фронтални говорители...

Тука не се хардуерни, а софтуерно. Аз още съм фен на класическите Nexus-и. (5 и 6) Остаряли са, но дори и в момента са доста добри телефони.

преди 5 минути, niki292002 написа:

Тука не се хардуерни, а софтуерно. Аз още съм фен на класическите Nexus-и. (5 и 6) Остаряли са, но дори и в момента са доста добри телефони.

Ъхъ, ама при много телефони се броят за екран.

nexus-6-galaxy-note-4-100528238-large.id

• Автор

Може ли мнението ви за Sony Xperia Z5 Premium ??? Обмислям да го купя, но не знам дали си струва да го взема, като се има предвид, че има много добри Самсунги и Лг-та

Обиколи магазините на мобилните оператори. Поиграй си с всички телефони за които имаш някаква информация или си харесал на място. Отговора на въпроса ти ще си дойде сам... Човек избира според собствени критерий. Когато пипнеш, поработиш с телефоните сам ще разбереш какво ти харесва.

преди 36 минути, Антоан Вичев написа:

Може ли мнението ви за Sony Xperia Z5 Premium ??? Обмислям да го купя, но не знам дали си струва да го взема, като се има предвид, че има много добри Самсунги и Лг-та

Така, харесай си няколко телефона, или ни дай бюджет и си пусни тема. Изброй ни всичките си предпочитания и ни кажи. Защото например, вчера питаше за Note 5.

преди 6 часа, niki292002 написа:

или ни дай бюджет и си пусни тема.  

Няма нужда от сто теми с един автор.
Пуснал е вече две теми за норматив и ще се оправя с тях, още повече тази му е за избор на модел.
Лошото е, че ги кара един по един и докато минем всички ще остареем, защото моделите мобилни апарати са доста повече от менделеевата таблица, баси.

• Автор
преди 14 минути, algor написа:

Няма нужда от сто теми с един автор.
Пуснал е вече две теми за норматив и ще се оправя с тях, още повече тази му е за избор на модел.
Лошото е, че ги кара един по един и докато минем всички ще остареем, защото моделите мобилни апарати са доста повече от менделеевата таблица, баси.

Извинявайте, ако съм ви писнал.

Започвам с така дългоочакваното изброяване на всички модели, които съм загледал. И ако може този път, ако много късно съм качил статуса да ми отговорите на другия ден , а не пак да ви питам въпрос

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 4

Sony Xperia Z5 Premium 

Xiaomi Mi5

One Plus 3

LG V10

LG G5

LG G4

Samsung Galaxy S6 edge +

Samsung Galaxy S6 edge

HTC One M9 plus

ZTE Axon Pro

Huawei P9

Това са всички модели, извинявам се, ако по-горе, съм бил по-груб.

Дайте мнение за всеки модел  :)

И ако някой е използвал, някой от изброените, да дава отзиви 

:)

Аз просто нямам думи...
Не мисля, че някой от тук пишещите ще седне 3-4 часа да пише апарат по апарат за тези 15 бройки.
Още повече има апарати, които току що излязоха и...а бе кой е ползвал апарат, който го няма?!?!

Аз съм ползвал апарати номер (отгоре надолу):

1, 2, 3, 7, 8, 9, 10, 11, 14.

Препоръчвам апарат номер 24 - iPhone 6S Plus.

пп. И всъщност на колко сте години?
Ако не е тайна, разбира се...

• Автор
преди 15 минути, algor написа:

Аз просто нямам думи...
Не мисля, че някой от тук пишещите ще седне 3-4 часа да пише апарат по апарат за тези 15 бройки.
Още повече има апарати, които току що излязоха и...а бе кой е ползвал апарат, който го няма?!?!

Аз съм ползвал апарати номер (отгоре надолу):

1, 2, 3, 7, 8, 9, 10, 11, 14.

пп. И всъщност на колко сте години?
Ако не е тайна, разбира се...

16 

преди 10 часа, Антоан Вичев написа:

....................

Xiaomi Mi5

.............................И ако някой е използвал, някой от изброените, да дава отзиви 

Предполагам имаш възможност за поръчка от Китай? В Бг магазин не ,че съм търсил но не съм виждал да се предлага на адекватна цена.

Личното ми мнение е че ако искаш апарат натискаш копче и работи то Xiaomi не е за теб. Техните апарати са предназначени за Азиатския пазар налага се смяна на ром, флашване, отключване и т.н

Иначе според теста An tu tu 64gb модел е един от най добрите телефони на пазара.Разбирай с най много точки на синтетичните тестове.

От две години ползвам MIUI и трудно бих се върнал на чист андройд, имам възможност да взема апарат с доста добра отстъпка от оператор но нищо не се доближава дори малко като производителност и удобство до Xiaomi.

Отделно има голям избор на аксесоари, калъфи и т.н оригинални и ментета.

От известно време обмислям да си взема Mi Max но май ми идва малко голям.

преди 9 часа, algor написа:

Подкрепям.

Хайде и моето предложение - Moto X Force

Телефона е малко над бюджета но за сметка на това е със засилена защита при изпускания до колкото може да се вярва на ревютата...

След като авторът на темата каза на колко години е това обясни много неща :)

Дерзайте да му предлагате нещо, което я купил (ако има пари), я не, я си мечтаел да притежава, я чакал да събере от закуски и т.н.

на 6/21/2016 в 21:53, Антоан Вичев написа:

Разбрах, че S7, S7 edge имат лоши аудио високоговорители и звукът им не е добър. Аз принципно обожавам да слушам музика с високо качество.

Имам големи колебания между S6 edge plus, Note 4 и Note 5. Ако може да кажете кой според вас е по-добър. За S6 edge plus прочетох много лоши отзиви, като например, че целият му екран е изгорял, докато е оставен на слънце.

Музика с високо качество и телефон са 2 несъвместими неща. Като искаш да слушаш музика с високо качество трябва да се бръкнеш най малко 350$ за плеър със дак и още поне 150$ за адекватни слушалки.

току що, icekiller написа:

След като авторът на темата каза на колко години е това обясни много неща :)

Дерзайте да му предлагате нещо, което я купил (ако има пари), я не, я си мечтаел да притежава, я чакал да събере от закуски и т.н.

Автора е повече от очеизвадно че ще цоца родителите си...:wink12:

• Автор
преди 1 час, КОЛЯ написа:

Музика с високо качество и телефон са 2 несъвместими неща. Като искаш да слушаш музика с високо качество трябва да се бръкнеш най малко 350$ за плеър със дак и още поне 150$ за адекватни слушалки.

Автора е повече от очеизвадно че ще цоца родителите си...:wink12:

Не позна. Не съм от онези разглезени богаташчета, които врънкат родителите си, за да им купят най-скъпите простотии. А и за възрастта се пошегувах, за да видя колко от вас ще се хванат. На 21 съм, преди 2 седмици ги навърших. А и ако бях по малък, едва ли щях да пиша толкова правилно. :D;)

Имам събрани пари, около 1500 лева, но не искам да харча всички. За 21-годишен се справям доста добре сам.

Пп: снимката от профила ми е много стара, не ми се сменя, защото там изглеждам сладур :)

Пп: На 16 е моята сестра :)

Надявам се тази информация да ви е помогнала, да разберете повечко за мен :D

Да се върнем на темата за избора на телефон. 

преди 2 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Предполагам имаш възможност за поръчка от Китай? В Бг магазин не ,че съм търсил но не съм виждал да се предлага на адекватна цена.

Личното ми мнение е че ако искаш апарат натискаш копче и работи то Xiaomi не е за теб. Техните апарати са предназначени за Азиатския пазар налага се смяна на ром, флашване, отключване и т.н

Иначе според теста An tu tu 64gb модел е един от най добрите телефони на пазара.Разбирай с най много точки на синтетичните тестове.

От две години ползвам MIUI и трудно бих се върнал на чист андройд, имам възможност да взема апарат с доста добра отстъпка от оператор но нищо не се доближава дори малко като производителност и удобство до Xiaomi.

Отделно има голям избор на аксесоари, калъфи и т.н оригинални и ментета.

От известно време обмислям да си взема Mi Max но май ми идва малко голям.

Да, имам възможност от Китай. Поръчвал съм от там доста неща. От tinydeal.com 

Вичев,кажи на сестра си да ми се обади след две години за да и покажа моят "телефон" . От най-висок клас е ,без Edge! :emoji_smiley-07:

преди 2 часа, NightExplorer написа:

Не позна. Не съм от онези разглезени богаташчета, които врънкат родителите си, за да им купят най-скъпите простотии. А и за възрастта се пошегувах, за да видя колко от вас ще се хванат. На 21 съм, преди 2 седмици ги навърших. А и ако бях по малък, едва ли щях да пиша толкова правилно. :D;)

Имам събрани пари, около 1500 лева, но не искам да харча всички. За 21-годишен се справям доста добре сам.

Пп: снимката от профила ми е много стара, не ми се сменя, защото там изглеждам сладур :)

Пп: На 16 е моята сестра :)

Надявам се тази информация да ви е помогнала, да разберете повечко за мен :D

Да се върнем на темата за избора на телефон. 

Да, имам възможност от Китай. Поръчвал съм от там доста неща. От tinydeal.com 

Аз съм ти предложил доста сериозен телефон.

Относно качественото слушане на музика със телефон това няма как да се случи. Освен ако под качествено слушане на музика нямаш в предвид дандъния.

Относно възрастта - радвам се че не го приемаш обидчиво...:emoji_smiley-03: Защото и аз съм на 37, но въпреки това една не малка част от мен продължава да е мечтател.

Ето ти и ревю на X-Force... И не си мисли че като е Моторола има нещо общо с Моторолите от миналото...

Редактирано от КОЛЯ (преглед на промените)

Несериозно е това, на 16 ама се шегувал, снимката на 10 годишен пък "реално" на 21, с навършени 35.

Да не сме в IRC-ата да се зарибяваме и да се лъжем кой на колко е? При ясен въпрос на колко си години, се отговоря по два начина - конректно и точно или просто - не искам да споделям.

Off topic - ми е мнението както и предишното, но аз мнение и помощ няма да дам в тези тема, свободен е модератора да ми изтрии мнението.

• Автор
преди 2 часа, icekiller написа:

Несериозно е това, на 16 ама се шегувал, снимката на 10 годишен пък "реално" на 21, с навършени 35.

Да не сме в IRC-ата да се зарибяваме и да се лъжем кой на колко е? При ясен въпрос на колко си години, се отговоря по два начина - конректно и точно или просто - не искам да споделям.

Off topic - ми е мнението както и предишното, но аз мнение и помощ няма да дам в тези тема, свободен е модератора да ми изтрии мнението.

Ей тва е много обидно.

1- Откъде знаеш на колко съм на снимката ? 

2- Изобщо не те интересува темата ми, просто се дразниш. На 21 години съм.

3- Дай най-сетне мнението си. Не е толкова трудно. Като ми е първи форум, не е лесно.

:(

преди 3 часа, КОЛЯ написа:

Аз съм ти предложил доста сериозен телефон.

Относно качественото слушане на музика със телефон това няма как да се случи. Освен ако под качествено слушане на музика нямаш в предвид дандъния.

Относно възрастта - радвам се че не го приемаш обидчиво...:emoji_smiley-03: Защото и аз съм на 37, но въпреки това една не малка част от мен продължава да е мечтател.

Ето ти и ревю на X-Force... И не си мисли че като е Моторола има нещо общо с Моторолите от миналото...

Мерси много, знам, че не са като старите Мотороли. Сега са марка на Гъугъл, ако не се лъжа. Ще помисля, изглежда много добре този модел. И аз се радвам , че приемаш възрастта ми нормално. Има толкова хора, които имат снимки като малки във Фейсбук :)

преди 11 минути, NightExplorer написа:

Мерси много, знам, че не са като старите Мотороли. Сега са марка на Гъугъл, ако не се лъжа. Ще помисля, изглежда много добре този модел. И аз се радвам , че приемаш възрастта ми нормално. Има толкова хора, които имат снимки като малки във Фейсбук :)

И на мен веднъж ми се заяждаха с една стара снимка от Facebook. :) Не, не е на гугъл. В момента Lenovo притежава Motorola.

Иначе, Motorola за мен са доста добри - получаваш чист андроид с възможно най-малко персонализаций, отгоре на всичкото получаваш доста бързо ъпдейтите.

преди 3 часа, NightExplorer написа:

Ей тва е много обидно.

1- Откъде знаеш на колко съм на снимката ? 

2- Изобщо не те интересува темата ми, просто се дразниш. На 21 години съм.

3- Дай най-сетне мнението си. Не е толкова трудно. Като ми е първи форум, не е лесно.

:( 

Най-лесно е да изтрия 2-3 мнения, но не е лошо вие малко да попрочетете темите из форума и да се замислите над думите на хората тук.
Много рядко има хора, които се колебаят между 3-4 апарата, а вие се колебаете и търсите мнение за 15.
Усещате ли разликата?
Идете в някой техно магазин, хванете в ръка моделите (ако не всички, то повечето ги има там), поразцъкайте софтуера, вижте кои 2-3 модела ще ви допаднат най-много и елате вече да се поговори сериозно и подробно за тях.

Несериозно е да чакате някой да отдели 2-3 часа в писане за съпоставка на изброените модели.
Аз също няма да го направя не защото ви мразя или завиждам, а защото се губи удоволствието от форумното общуване с такива фермани.
А и няма гаранция, че след тия 2-3 часа труд от някой, който ще пише за търсените от вас модели, че вие няма да кажете Благодаря, ама сега ще помоля да дадете мнение за модел номер 16, 19 и 22.
И така може да се продължи до безкрай...

Не знам защо пиша всичко това, но ровете из форума и вижте, че няма втори случай, в който някой иска мнение за такова количество апарати.
И то флагмани...

Както и да е.

преди 22 минути, algor написа:

А и няма гаранция, че след тия 2-3 часа труд от някой, който ще пише за търсените от вас модели, че вие няма да кажете Благодаря, ама сега ще помоля да дадете мнение за модел номер 16, 19 и 22.

Това ми е много познато. Един приятел се беше набил, че ще вземе Samsung Galaxy J5 от Technopolis и ме помоли да му препоръчам някой по-хубав. Веднага му казах Xiaomi Redmi Note 3 Pro. (който даже тогава излизаше по-евтин, беше намален на 120$) С часове му вадих плюсовете пред J5, постоянно го убеждавах, а и постоянно му казвах, че мога аз да му го поръчам и да оправя всичките бумащини с митницата (ако има такива), че ако не му хареса веднага мога да го върна и още на другия ден да му върна парите (тогава бях ниво А4 в алито). Казва ми "Ок, утре ще ти дам парите". И на другия ден ми пише, че си е взел J5.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Най-сетне всички ще бъдем доволни. Онзи ден, най-накрая послушах @algor и отидох в Технополис и в Техномаркет, за да видя част от моделите,  за които писах в темата :)

Дадоха ми да ги подържа и да ги разгледам.  Реших, че ще е битка само между 5 модела, а не повече от 15 , както беше преди. 

Направих си равносметка какво ми хареса и какво не ми хареса в тези 5 смартфона, но и имах по един въпрос за всеки от тях. За мен отговорите на тези въпроси са важни, защото така ще разбера кой е най-подходящ за мен.

Така първият модел е Galaxy Note 5

Нямаше го в магазина, но го разгледах в интернет.

Заслужава ли си заради стъклен заден капак и писалка да платя 1070 лева ? 

И това, че няма слот за карта с памет изобщо не ми допада.

Вторият , аз много, много го харесвам, и това е точно S7 edge, знам, че преди бях за S7, но мога да си позволя 100 лева над бюджета.

Уникално бърз, красив, и много мощен, но все пак не е от най-евтините....

Sony Xperia Z5 Premium-

Този модел има неповторима резолюция, но това е може би единственото нещо, което го прави добър телефон. По принцип, смартфоните тип тухла не са ми любими, а и отново стъклен заден капак вероятно не е добра идея, подържах го, не беше зле, но не вярвам точно него да си взема.

Като финал оставям LG V10 и Note 4 като резерва, защото много хора го харесват повече от Note 5 

Не е особено премиум, но като за 2-годишен телефон е все още добър. 

Но както казах по-горе основно ще избирам между Note 5 и S7 Edge

:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.