Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

моя собствена програма

Featured Replies

Искам да знам как да си направя собствена програма, но не знам нищо за това. Става дума за програма, създаваща планове на машини по зададена информация.

Ако някой знае нещо нека ми пише. Благодаря предварително.

Проста работа,трябва да прочетеш около 10тома книги по програмиране, да събереш екип от програмисти , броят им сигурно няма да е малък, и след няколко години яка работа, може да се получи нещо ,успех.

преди 56 минути, Ankazar написа:

Искам да знам как да си направя собствена програма, но не знам нищо за това. Става дума за програма, създаваща планове на машини по зададена информация.

Ако някой знае нещо нека ми пише. Благодаря предварително.

То само с ядене не става, трябва и акъл

преди 19 минути, Ankazar написа:

За 10-те тома книги съм съгласен- ще ги прочета. Но екип от програмисти? Не съм милярдер.

То целта не е да ги прочетеш, а да ги разбереш.

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

То целта не е да ги прочетеш, а да ги разбереш.

Какви книги по-точно ми трябват? И когато ги прочета и разбера ще се справя ли без екип?

Редактирано от Ankazar
неточност (преглед на промените)

преди 2 минути, Ankazar написа:

Какви книги по-точно ми трябват?

Ами и по горе те питах за повече информация. Или покажи нещо примерно, което си забелязал, за да можем да те ориентираме.

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Ами и по горе те питах за повече информация. Или покажи нещо примерно, което си забелязал, за да можем да те ориентираме.

Ето за какво става дума: програмата трябва да има функцията да събере на едно място няколко устройства( напр.лазерен плинтер, мултимедия и фотоапарат)и да ги сглоби в едно или отделни техни части в едно, начертавайки плановете на новото устройство(машина). 

Мисля, че е възможно да се направи каквато и да е програма, дори такава. Упъти ме от къде да започна и нататък ще се справя и сам.

Честно казано не се сещам за такава програма ( поне не такава за свободна употреба) която да прави такива неща. Не искам да те плаша, но сам не можеш да направиш такова приложение.

преди 48 минути, Ankazar написа:

За 10-те тома книги съм съгласен- ще ги прочета. Но екип от програмисти? Не съм милярдер.

Е дабре , с какъв бюджет разполагаш

преди 14 минути, Ankazar написа:

Ето за какво става дума: програмата трябва да има функцията да събере на едно място няколко устройства( напр.лазерен плинтер, мултимедия и фотоапарат)и да ги сглоби в едно или отделни техни части в едно, начертавайки плановете на новото устройство(машина). 

Мисля, че е възможно да се направи каквато и да е програма, дори такава. Упъти ме от къде да започна и нататък ще се справя и сам.

Може да почнеш с https://en.wikipedia.org/wiki/Harry_Potter

По добре да си купи в.Стършел, там е указано  по подробно.

преди 43 минути, Ankazar написа:

Идеите са нещо прекрасно, само че трябва да са подплатени и с интелектуален багаж. Това, което искате е в областта на фантазиите

• Автор
преди 13 часа, capnemo написа:

Идеите са нещо прекрасно, само че трябва да са подплатени и с интелектуален багаж. Това, което искате е в областта на фантазиите

Много неща,  които са смятани за фантастика в 21в са на път да се случат. Няма невъзможни неща.

преди 14 часа, Емил Костов написа:

Честно казано не се сещам за такава програма ( поне не такава за свободна употреба) която да прави такива неща. Не искам да те плаша, но сам не можеш да направиш такова приложение.

Ако дам на някоя фирма да я направи колко пари ще искат?

преди 1 минута, Ankazar написа:

Много неща,  които са смятани за фантастика в 21в са на път да се случат. Няма невъзможни неща.

Те, ще се случат, но не при теб, а на други места.

току що, Ankazar написа:

Не, няма. Но личния ми опит като инженер от последните 30 години ми помага да видя какво в постижимо, базирано на факторите, време, разходи и сложност.

Вижте колко време отне да се унифицира нещо толкова просто като зарядно на телефон. И това е само една част. Сега мислете за 1000 части (да го минимизираме за удобство). Ако като краен резултат ще ползваме само комбинация от 10 от тях това са 10 на степен 1000 варианта, което е доста голямшко число. Нека предположим че можете лесно (хич не е лесно) да отхвърляте невъзможни или безсмислени комбинации, които са 10 на степен 900. И пак имате 10 на степен 100 варианта...

• Автор
преди 3 минути, capnemo написа:

Не, няма. Но личния ми опит като инженер от последните 30 години ми помага да видя какво в постижимо, базирано на факторите, време, разходи и сложност.

Вижте колко време отне да се унифицира нещо толкова просто като зарядно на телефон. И това е само една част. Сега мислете за 1000 части (да го минимизираме за удобство). Ако като краен резултат ще ползваме само комбинация от 10 от тях това са 10 на степен 1000 варианта, което е доста голямшко число. Нека предположим че можете лесно (хич не е лесно) да отхвърляте невъзможни или безсмислени комбинации, които са 10 на степен 900. И пак имате 10 на степен 100 варианта...

Предлагаш ми да се откажа ли?

току що, Ankazar написа:

Предлагаш ми да се откажа ли?

Не, предлагам Ви да мислите! Да анализирате, да огледате проблема от различни гледни точки, да се опитате да видите нещата творчески. И всичко това без да губите връзка с реалността.

преди 4 минути, capnemo написа:

Вижте колко време отне да се унифицира нещо толкова просто като зарядно на телефон.

Обаче след като се направи, е нещо от просто по просто.

Що казват, просто като гъбено семе. Щото го има ей тъй, без да го правиме. Простите гъби го правят гъбеното семе, затуй е просто. И то прави гъбите, затуй и те са прости.

Но ако в един светъл ден изчезнат както гъбите, така и гъбеното семе, може би ще се светнем, че не е толкова просто да бъдат открити гъбите или гъбеното семе.

• Автор
преди 2 минути, capnemo написа:

Не, предлагам Ви да мислите! Да анализирате, да огледате проблема от различни гледни точки, да се опитате да видите нещата творчески. И всичко това без да губите връзка с реалността.

Как да направя това?

Трябва да се научиш да програмираш. Според мен най-добре започни с Java или C#. В интернет има страшно много уроци и за двата езика. Точно такава програма не знам дали може да се направи, но това не пречи да се научиш да програмираш. 

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

преди 1 минута, Ankazar написа:

Как да направя това?

Извинете ме, но нали не очаквате от мен да Ви науча да мислите? По-горе нахвърлих някои насоки и детайли, от там сте Вие. Вие имате идея и искате да я осъществите

току що, RJ45 написа:

Трябва да се научиш да програмираш. Според мен най-добре започни с Java или C#. В интернет има страшно много уроци и за двата езика.

Това в момента е безкрайно ирелевантно. Тук не говорим за програмиране а за откритие, за иновация. Докато се стигне до програмирането ще изтече много вода

преди 6 минути, capnemo написа:

Това в момента е безкрайно ирелевантно. Тук не говорим за програмиране а за откритие, за иновация. Докато се стигне до програмирането ще изтече много вода

Човека иска да си направи програма. Защо да не започне да учи как става това? Дори и идеята му да не се получи, той ще е видял какво означава да програмира и може да му хареса.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.