Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хостване от личен компютър + платен домейн ?

Featured Replies

Аз съм дал няколко отговора вече. Единия е да си направи DNS сървър, виж гугъл, как е възможно без статичен IP

• Автор

Истината е че където работя се познаваме с всички съседни обекти вече години и наистина мога да правя каквото си поискам с тяхно знание. Едните си имат сигурно 2-3 доставчика за различни мрежи и ползвам тази, която се ползва ако клиент иска да види устройството х дали ще се върже към интернет.Иде реч за съвсем елементарен сайт, който трафик едва ли щеше да прави.

Идеята беше да е от мойта машинария че така и така по цял ден е пусната да се избегнат финанси. Не ме интересува че като я Shut-на сайтът ще падне.

Удряйки го на битовизми 10-15 лева за хостинг, както и толкова за интернет са си пари и ако може човек да мине напряко си е по-добре.

По моралните гледни точки. Хората търсят да си купуват специални устройства, с които да хващат чужди мрежи и са готови да платят 40 лева но да знаят после че кранчето ще тече и към тях. Дали е правилно или не всеки си има мнение.

//мале дойдоха учениците...няма ли кой да им сложи кърпи в устите и да им плесне един изолирбанд :D

преди 5 часа, Daylight Dancer написа:

Истината е че където работя се познаваме с всички съседни обекти вече години и наистина мога да правя каквото си поискам с тяхно знание. Едните си имат сигурно 2-3 доставчика за различни мрежи и ползвам тази, която се ползва ако клиент иска да види устройството х дали ще се върже към интернет.Иде реч за съвсем елементарен сайт, който трафик едва ли щеше да прави.

Идеята беше да е от мойта машинария че така и така по цял ден е пусната да се избегнат финанси. Не ме интересува че като я Shut-на сайтът ще падне.

Удряйки го на битовизми 10-15 лева за хостинг, както и толкова за интернет са си пари и ако може човек да мине напряко си е по-добре.

По моралните гледни точки. Хората търсят да си купуват специални устройства, с които да хващат чужди мрежи и са готови да платят 40 лева но да знаят после че кранчето ще тече и към тях. Дали е правилно или не всеки си има мнение.

//мале дойдоха учениците...няма ли кой да им сложи кърпи в устите и да им плесне един изолирбанд :D

Подробностите е добре да се казват, защото виж как се изпообидихме и изпокарахме ;)

ПС: Има и добри хостинг доставчици, които за 5 лв., ще ти дадът повече. Тия 15 лв. ги давам на три месеца. АЗ лично ползвам точно такъв за моите 5 сайта, като скоро ще добавя още 2, въпреки че имам само право на три домейна си редиректвам домейнite и се ми е тая че няма да се вижда връзката, а само dvachadura.com :D A иначе пак ще дадеш 5 лв. за ток :) месечно за компютъра.

Както казах вариантите са много, обясних, дадох насоки и т.н. най-лесния е хостинга :D от там естествено си подбираш според нуждите.

на 14.09.2016 г. в 18:28, callpchelp написа:

Аз съм дал няколко отговора вече. Единия е да си направи DNS сървър, виж гугъл, как е възможно без статичен IP

Понеже хостваме собствен DNS(за вътрешни нужди) мога да заявя че това е малко като да тръгнеш от София до Варна но да врътнеш през Видин, от друга страна DDNS е това което авторката е можела да избере като опция, без да променя настройките на рутера на хората. Да не говорим че поддръжката на DNS сървър е трудоемка, изисква доста време и познания в зонирането да не говорим че трудно ще намери доставчик в България който да разреши неговия основен DNS да се променя от динамичен такъв, само какъв хаос би настанал ако стане гаф...

Единственият начин собствен домейн име да се хоства е или при хостинг провайдър (който както виждам е избрала, grats за което) или на статично IP с личен компютър, всичко друго е необосновано скъпо или изисква доста нерви и знание което не смятам че е предмет на темата.

преди 30 минути, BonyM написа:

Понеже хостваме собствен DNS(за вътрешни нужди) мога да заявя че това е малко като да тръгнеш от София до Варна но да врътнеш през Видин, от друга страна DDNS е това което авторката е можела да избере като опция, без да променя настройките на рутера на хората. Да не говорим че поддръжката на DNS сървър е трудоемка, изисква доста време и познания в зонирането да не говорим че трудно ще намери доставчик в България който да разреши неговия основен DNS да се променя от динамичен такъв, само какъв хаос би настанал ако стане гаф...

Единственият начин собствен домейн име да се хоства е или при хостинг провайдър (който както виждам е избрала, grats за което) или на статично IP с личен компютър, всичко друго е необосновано скъпо или изисква доста нерви и знание което не смятам че е предмет на темата.

Именно... Аз само казах, че може, не съм казал, че ще е евтино :) Има варианти бол, като както и другите и аз казахме, най-евтиния е ...хостинг :) Което вече е избрал автора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.