Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер около 100 лева

Featured Replies

Да дам моите 20 ст'инки по темата. Взех си преди две лета ASUS RT-AC56U за мултимедийни и сийдбокс цели, като го ползвам и в офиса със закачено мултифункционално 3в1 HP LaserJet M1120 MFP. Предназначението му на работата е безжично да се управлява мултифункционалното - сканиране (само под M$) и принтиране в линукс среда, както и работа в мрежа с десктопа и лаптопа. А, и сийдване на торенти яко.

Домашната постановка е подобна на изискваната от колегата, автор на темата - медиен център, шерване и сийдване. Закачил съм му терабайтов черен WD на USB порта (няма значение кой от двата), като по този начин постигам няколко неща:

1. Стриймвам мултимедия по DLNA към плазма PANASONIC TX-42ST60, което има своите ограничения заради поддържаните формати от телевизора.
  2. Стриймвам всичко, което може да се сетите като мултимедия през лаптопа - така отпадат ограниченията за форматите, дори гледам 3D Blu-ray без грижи.
  3. Сийдвам безгрижно денонощно и без нуждата от вклЮчен комп торенти, свалям файлове и т.н., дори имам достъп през WEB интерфейс за контрол на торент клиента, който е вграден в рутера (по-точно е да се каже - инсталиран на закачения хард), базиран на transmission (линуксчийте са запознати с този железен торент-клиент), мога да споделям файлове през FTP...
  4. Ползи има още, но не са интересни за питащия.

Като съвет към автора - не си взимай рутер без поддръжка на AC стандарт за WiFi, защото точно високата честота на двубандовия режим спомага да върви гладко интернет и стрийминг.

Сега виждам, че този рутер е на баснословни цени от порядъка на 200 лв, а аз го закупих за 130 кинта по онова време.

Редактирано от vasettoo (преглед на промените)

преди 13 часа, LinKuei написа:

Ако си решил да увеличиш бюджета на 150 лв - то тогава ти предлагам RB951G-2HnD

RouterBoard - ха-ха. Авторът ще си вдигне мрежови интерфейс след има-няма 2 часа. За 12 часа може и да си пусне интернета :D

преди 1 минута, simtech написа:

RouterBoard - ха-ха. Авторът ще си вдигне мрежови интерфейс след има-няма 2 часа. За 12 часа може и да си пусне интернета :D

Живко, потърси си играчка някъде другаде...ако обичаш. Не съм в настроение днес за това...

току-що, LinKuei написа:

Живко, потърси си играчка някъде другаде...ако обичаш. Не съм в настроение днес за това...

Радо, аз пък бях много сериозен с горното. RB не може да се каже като plug and play или лесен за настройка от начинаещи.

преди 1 минута, simtech написа:

Радо, аз пък бях много сериозен с горното. RB не може да се каже като plug and play или лесен за настройка от начинаещи.

Quick set-a, който е наличен от ROS v5.12 върши идеална работа на начинаещи и може да се каже, че е аха plug'n play. А и малко четене на никой не е навредило...
Стига си търси партньор за джафкане тази вечер - не съм в настроение за това..

преди 1 минута, LinKuei написа:

Quick set-a, който е наличен от ROS v5.12 върши идеална работа на начинаещи

Когато последно бачках с Mikrotik, имаше само Winbox и за голяма част от нещата играеше конзолката.
То Mikrotik и Cisco са двамата, дето си мислят че могат да дават наклон на света...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Наистина АС стандарта ще ми върши работа, рутера и телевизора ще са в една стая и няма да има проблеми да ползва 5 GHz.

• Автор

Този TP-LINK TL-WDR4300 добър ли е? Ако някой ползва или е ползвал такъв ще се радвам да сподели мнение.

преди 2 часа, Bazrud написа:

Този TP-LINK TL-WDR4300 добър ли е? Ако някой ползва или е ползвал такъв ще се радвам да сподели мнение.

Отново среден клас рутер с удвоен RAM (128MB тук, спрямо 64MB при 1043ND) и 3 двубандови антени. Процесорът е по-слаб от 1043ND, но едва ли ще намериш особена разлика, тъй като са един клас (Atheros 93xx/95xx). Трите антени, работещи в двубандов режим ти осигуряват прилично покритие, което при използването на 802.11g ще ти даде пълно покритие от около 80-100 m^2 .Рекламиран е с 800Mbps трафик през "хардуерен NAT" в посока WAN->LAN, което фактически си е чист FastPath, но без филтрирането на пакетите. Реално след защитна стена (firewall) би било наполовина (ако ще ползваш такава). Има добра поддръжка от OpenWRT. В общи линии е вариант на всеки рутер от среден клас с вариации в хардуера (различен капацитет памет, различен брой антени). Всичко комерсиално в този ценови клас е еднакво като цени и качество и се различава само по "опаковката" (корпуса)...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.