Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Газова бутилка на бъги.

Featured Replies

Здравейте, понеже имам един план да си направя бъги, понеже на село от години виси една бракувана лада. От интерес реших да видя дали пали - запали без проблеми. Та, реших да я преобразувам в бъги. Понеже ладата е имала газова (само трябва да се сложи бутилка), въпроса ми е, дали мога да сложа бутилка за битова газ ? Бих сложил обикновенна, но проблема е, че ще го карам само по черни пътища (само на това имам право по закон) и трябва да може да се премахва лесно.

Сега, безопасно ли е да сложа бутилката на бъгито ? И мога ли да я зареждам на обикновенна бензиностанция ? (понеже четох, че има разлика в битовата газ и тази за автомобилите, различно съотношение пропан/бутан)

От всичко което прочетох, стигнах до извода, че е най-добре да сложа бутилка от газокар.

Какви ще са вашите съвети ? :) В offroad-bulgaria бях видял едно бъги с газова бутилка (онези големите, сините) и му писах на лично съобщение, но вече месец нямам отговор.

Супер идея! Имам и аз една, ако гръмне моля ти се гледай да го снимаш на телефона и да го в пуснеш ЮТубата видеото, може да събереш пари така и да направиш после 2 и едното ще ми го продадеш, после ще ги гръмнем и двете и т.н. Докато не направим завод за бъгита

преди 5 минути, niki292002 написа:

Сега, безопасно ли е да сложа бутилката на бъгито ? И мога ли да я зареждам на обикновенна бензиностанция ? (понеже четох, че има разлика в битовата газ и тази за автомобилите, различно съотношение пропан/бутан)

Имам ADR клас за взривни вещества. Ако не гръмне самата газова бутилка може да се постараем повече и да организираме екшън бг филм. Защо всички "гениални" идеи идват след 22:00..?

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

Добре де, след като е бъги и ще правите глупости с него как ту дойде на акъла, че може да сложиш газова бутилка.  Това е все едно да ме питаш ако взема една пръчка динамит и си играя със запалката с нея дали ще стане беля.

преди 34 минути, サムライオートバイ написа:

Супер идея! Имам и аз една, ако гръмне моля ти се гледай да го снимаш на телефона и да го в пуснеш ЮТубата видеото, може да събереш пари така и да направиш после 2 и едното ще ми го продадеш, после ще ги гръмнем и двете и т.н. Докато не направим завод за бъгита

Имам ADR клас за взривни вещества. Ако не гръмне самата газова бутилка може да се постараем повече и да организираме екшън бг филм. Защо всички "гениални" идеи идват след 22:00..?

Идеята ми е породена от това:

DSC02056.jpg

Преди още нападки, искам да спомена, че бутилката ще е добре защитена. (както и не пълнена до горе)

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

току-що, niki292002 написа:

Идеята ми е породена от това:

DSC02056.jpg

Преди още нападки, искам да спомена, че бутилката ще е добре защитена.

Човек супер е идеята!!! И като един не специалист мога да посоча само един основен дефект. Това което може да гръмне и има шанс да гръмне най-вероятно един ден ще гръмне. Колкото и да е малък този шанс даже и 0.0000001% всъщност е 50%/50%. Защото или ще гръмне или няма и в 99.99999% случаи няма да гръмне, но един ден ще гръмне. Е по-добре да се намира по-далеч от теб, а не до теб и като включиш на 5та, 6та скорост да удряш по бутилката. Нали никой няма да се вози до теб. Разкарай я още по надясно до вратата максимално близо.

Японските камикадзета ще ти завидят. Да, можеш да направиш бъги, но не с газова бутилка. На колата се слага специален уребрен резервоар, за да не стане беля.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Японските камикадзета ще ти завидят. Да можеш да направиш бъги, но не с газова бутилка. На колата се слага специален уребре резервоар, за да не стане беля.

Аз затова му завиждам!

Ясно, няма да стане работата. Все пак благодаря за мненията. :)

преди 22 минути, niki292002 написа:

Ясно, няма да стане работата. Все пак благодаря за мненията. :)

Ти вярно ли се отказа толкова лесно?

преди 9 часа, niki292002 написа:

, безопасно ли е да сложа бутилката на бъгито ? И мога ли да я зареждам на обикновенна бензиностанция ? (понеже четох, че има разлика в битовата газ и тази за автомобилите, различно съотношение пропан/бутан)

Газта е една и съща, защото легално се зареждат в големи количества от бензиностанция.  Познавам един индивид, който си кара колата с 5 литрова бутилка за котлонче. Принуден е защото няма право да кара колата и няма възможност с нея да ходи до града да я зареди. За това бутилката в чантата и с автобуса ходи да я зарежда. Бутилката стои с винтила на долу, но се оплаква, че малко газ пропуска и колата няма добра тяга. Използва колата за каручка. Ходи по нивите с нея и за дърва в гората.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Сега, то всичко става и е възможно, но въпроса е на елементарна безопасност! По добре една стара газова уредба, отколкото тия аматьорски изпълнения! Инак съм виждал такова изпълнение на мотокари, но те се движат много бавно и в относително безопасна среда т.е няма го  екстремния момент, та ......!!!! Снимката на мотокара е примерна и случайна но в много от случаите се използва бутилка като твоята, от снимката!

flt.jpg

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 14 часа, サムライオートバイ написа:

Ти вярно ли се отказа толкова лесно?

Да. Нямам опит в тази сфера. (с газта)

преди 46 минути, Кумчо вълчооо написа:

Сега, то всичко става и е възможно, но въпроса е на елементарна безопасност! По добре една стара газова уредба, отколкото тия аматьорски изпълнения! Инак съм виждал такова изпълнение на мотокари, но те се движат много бавно и в относително безопасна среда т.е няма го  екстремния момент, та ......!!!! Снимката на мотокара е примерна и случайна но в много от случаите се използва бутилка като твоята, от снимката!

flt.jpg

Колата е имала газова уредба (и още има) но липсва бутилка. (премахната е, защото е изпускала газ)

преди 8 часа, nikolela написа:

Газта е една и съща, защото легално се зареждат в големи количества от бензиностанция.  Познавам един индивид, който си кара колата с 5 литрова бутилка за котлонче. Принуден е защото няма право да кара колата и няма възможност с нея да ходи до града да я зареди. За това бутилката в чантата и с автобуса ходи да я зарежда. Бутилката стои с винтила на долу, но се оплаква, че малко газ пропуска и колата няма добра тяга. Използва колата за каручка. Ходи по нивите с нея и за дърва в гората.

Значи няма да я слагам дори да е сигурно. Няма да мога да кача баирчетата.

преди 5 минути, niki292002 написа:

Ако питаш мен е по лесно да отидеш до вторични суровини и да ги питаш колко струва най-евтината кола която е в движение и после сам да махнеш всичко което ти пречи. Те номерата вече са махнати така или иначе и няма да има нужда да ходиш до КАТ

Редактирано от サムライオートバイ (преглед на промените)

преди 3 минути, サムライオートバイ написа:

Ако питаш мен е по лесно да отидеш до вторични суровини и да ги питаш колко струва най-евтината кола която е в движение и после сам да махнеш всичко което ти пречи. Те номерата вече са махната така или иначе и няма да има нужда да ходиш до КАТ

То аз имам кола която е в движение. (и от години виси затрупана в гаража) Тя е бракувана - демек няма номера. (бракувана по документи, иначе просто са свалени номерата и са занесени в КАТ за да не се плащат данъци) Просто ми беше интересно дали ще стане номера с газовата - на 15 км от селото има бензиностанция, където газта е 65 ст. литъра. (с отстъпка)

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

току-що, niki292002 написа:

То аз имам кола която е в движение. (и от години виси затрупана в гаража) Тя е бракувана - демек няма номера. Просто ми беше интересно дали ще стане номера с газовата - на 15 км от селото има бензиностанция, където газта е 65 ст. литъра. (с отстъпка)

Как няма да стане бе човек?! Слагаш големи гуми, махаш всичко от купето освен една седалка с коланите там и си ти. То с големи гуми 4-5-6 скорост няма да ти трябват вече

току-що, サムライオートバイ написа:

Как няма да стане бе човек?! Слагаш големи гуми, махаш всичко от купето освен една седалка с коланите там и си ти. То с големи гуми 4-5-6 скорост няма да ти трябват вече

Не бе, говорих, че няма да стане работата с газовата. Иначе, докато не го направя това бъги няма да спре да ме ръчка от вътре.

Чакай сега защото аз преди седмица продадох кола която беше с 2 врати и се надъхах пак да търся читава двуврата. Значи ако имаш лека кола която поради една или друга причина е с газова уредба и по една, друга или трета причина е с газова уредба какво ти пречи да хванеш флекса и да я олекотиш от вътре и вънка и да сложиш най-големите гуми. Може и от трактор..

току-що, サムライオートバイ написа:

Чакай сега защото аз преди седмица продадох кола която беше с 2 врати и се надъхах пак да търся читава двуврата. Значи ако имаш лека кола която поради една или друга причина е с газова уредба и по една, друга или трета причина е с газова уредба какво ти пречи да хванеш флекса и да я олекотиш от вътре и вънка и да сложиш най-големите гуми. Може и от трактор..

Няма да я олекотявам, а направо ще правя нова рамка. (тъй като ще местя двигателя отзад)

А не мога да сложа газова бутилка за кола, понеже:

1. Колата е бракувана, няма регистрация и нямам право да я карам по пътищата. (само offroad и черни)

2. Нямам книжка.

За това идеята ми беше да сложа битова такава - или да сложа по-малка (5-10 литра например) и с колелото да ходя да я зареждам, или да сложа голяма и да подхващам баща ми когато трябва да се зарежда.

Но ако няма да стане, ще сложа нещо по-икономично.

Няма ли бъгита където двигателя е отпред?

То между другото и аз вече нямам книжка

Ще стане с битова бутилка. Един познат кара така едно Клио. Но не е безопасно.

преди 9 часа, nikolela написа:

А къде я зарежда ? На колонка в най-обикновенна бензиностанция или в газостанция на везна ? Защото аз в София знам само Топливо и там битовата газ е с 10-15% по-скъпа от автомобилната...

Бе газта ,че е същата , то така е, но сигурноста не е същата! Битовата бутилка не е предвидена с якост да устои на инцидент, прегряване! Няма да имаш индикатора! Няма да имаш предпазния клапан!

Инак и аз познавах един екземпляр дето караше с бирена бутилка за резервоар докато един ден нещо се обърка и резервоара му пламна!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Може ли да ми препоръчате склад за железни профили в София, Перник или Радомир. Накрая реших, че тази лада ще ми е учебна кола, а за бъгито докопах доста икономичен двигател за Daewoo Damas.

• 2 години по-късно...

Здравей колега. Идеята ти за газовото на бъги е много добра и не опасна както те убеждават некомпетентните ти приятели.

Ако правиш нещо което не разбираш не е лошо ако се консултираш с правилните хора.

В случая попадна на некомпетентни многознайковци .

За тяхно сведение включително за ADR компетентните в автомобила е по опасен резервоара с бензин от колкото бутилка с газ.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.