Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко коте отказва да се храни и пие вода

Featured Replies

Здравейте!

Нов съм във форума, опитах се да намеря подобна тема, но не успях, така, че се извинявам предварително, ако съм направил дубликат.

Сега по темата. С жена ми преди три дена си взехме коте на 4 месеца, ние сме от Самоков а котето беше от Пазарджик. Първият ден беше доста любопитно и игриво хапна си малко, пийна водичка, поигра си с нас и спа при нас на кревата. Взели сме му паучове на уискас за малки котета но на следващият ден жена ми ми каза, че сутринта е хапнало изключително малко и от тогава нищо не е близвало дори и вода. Котето си ходи до тоалетна първият ден даже ходи и по голяма нужда, интересното е обаче, че след като се изпишка а понякога и без причина си ляга в котешката тоалетна. Вече е трети ден и изобщо не се храни и пие вода постоянно лежи а пък втората вечер изобщо не искаше да легне на кревата до нас веднага се връщаше в неговото креватче което му купихме, по средата на вечерта се из повръща в креватчето. повърнатото беше в по голямата си част течно с много малко от котешката храна. Днес ще го водим на ветеринар, защото ни е страх да не се е натровило след като му сложихме капките против бълхи (а котето горкото беше цялото в бълхи), направхме го както е по указание (разтваряш козинката на врата докато стигнеш кожата и го изсипваш). Но не след дълго котето започна да се върти и ближе много близо до накапното, защото се беше стекло и към гушката. Та въпросът ми е възможно ли е да е от стрес тъй като котето до последно е било с майка си и дори е бозало от нея докато не сме го взели. 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не е от стрес, просто се е натровило с нещо. Носете го на ветеринар.

то че май близало от капките ясно но е и стресирано също така - вече я няма мама и къщата и тя е нова

:(

ще свикне но му трябва малко време

Задължително на ветеринар. Имал съм подобни случай.

Котките освен от храна и вода се нуждаят и от трева за да пасат. Когато се облизват натрупват козина в стомахчетата си. За да я повърнат е необходимо да пасат трева. Когато са в домащни условия и ненамират трева я заместват с някое от цветята в къщи. Повечето цветя са отровни за консумация. Пазете си цветята и котето!

Заведено го на ветеринар.

• Автор

Току що се прибрахме от ветеринар, лекарят не можа да и вземе кръв с обяснението че вените са и много малки. Премериха и температурата прослушаха дишането и казаха че засега няма някакви аномалии и най вероятно е хванала вирус. Дадоха ни антибиотици и ни инструктираха да и даваме водичка със спринцовка ако не започне  да пие сама. Също така сложиха няколко инжекции с витамини и антибиотик и казаха, че ако няма подобрение да я заведем да и влеят една система.
Силно се надявам да е било някакъв вирус. Ще ви държа в течение за здравословното развитие на котето. Благодаря ви за мненията!

преди 11 минути, Muadib написа:

Котките освен от храна и вода се нуждаят и от трева за да пасат. Когато се облизват натрупват козина в стомахчетата си. За да я повърнат е необходимо да пасат трева. Когато са в домащни условия и ненамират трева я заместват с някое от цветята в къщи. Повечето цветя са отровни за консумация. Пазете си цветята и котето!

Заведено го на ветеринар.

Засадихме трева за котето, но ще трябва време за да поникне, а колкото за другите цветя засега нямаме никакви. :)

преди 51 минути, Aleksandur Terziiski написа:

Засадихме трева за котето, но ще трябва време за да поникне, а колкото за другите цветя засега нямаме никакви. :)

Има една тревичка специално за котки - никне за 1-2 дена, засаждаме такава на нашата. А споменахте ли на ветеринара за това с капките ? 

• Автор
преди 33 минути, niki292002 написа:

Има една тревичка специално за котки - никне за 1-2 дена, засаждаме такава на нашата. А споменахте ли на ветеринара за това с капките ? 

Да. Абсолютно всичко му казахме. И ние взехме такава тревичка и би трябвало утре да се покаже в саксийката, ако съдим по инструкциите за засаждане .

преди 3 часа, Aleksandur Terziiski написа:

Току що се прибрахме от ветеринар, лекарят не можа да и вземе кръв с обяснението че вените са и много малки. Премериха и температурата прослушаха дишането и казаха че засега няма някакви аномалии и най вероятно е хванала вирус. Дадоха ни антибиотици и ни инструктираха да и даваме водичка със спринцовка ако не започне  да пие сама. Също така сложиха няколко инжекции с витамини и антибиотик и казаха, че ако няма подобрение да я заведем да и влеят една система.
Силно се надявам да е било някакъв вирус. Ще ви държа в течение за здравословното развитие на котето. Благодаря ви за мненията!

Някои котки не харесват тревата, в такъв случай се дава малцова паста, която повечето приемат с охота.

Не би било зле да давате на котето и физиологичен р-р със спринцовка.

ringer-actavis-500-ml.jpg

Котките често пъти непоносимост към храни, така че не би било лошо, ако смените Уискас-а с друга храна.

Дано котенцето оздравее час по-скоро!

Да допълня колегата по-горе (Julian Clark). Да не е млякото "баба", Мегле или някое от тея от 30ст. "Боженци" или "Елена", вероятно и други има, но с тези двете съм спасявал котки от много тежко състояние. Забърквате го с малко водичка, спринцовка и така. А докторът даде ли хапчета против глисти?

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички ! Котето вече се чувства по добре, оказа се някакъв вирус. Вече се разхожда играе хапва и пие вода, но доктора каза да му дадем антибиотика който е за още около 4 дена. Сега остава само да я отучим да не спи в котешката тоалетна :D .

• 3 седмици по-късно...
преди 3 часа, Julian Clark написа:

сурово да го ядат.

Това не е много полезно. Наясно си, че месото минава през термична обработка, за да се изтребят всички бактерий, нали ? По-добре не им давай сурово, а само изпечено/сварено.

Мен ветеринара ме е предупредил да не давам сурово месо от магазина на котката, но ти си знаеш.

на 13 септември 2016 г. в 22:46, Julian Clark написа:

Бактериите ,както знаеш не са проблем изобщо за котешката храносмилателна система.

Тя тенията и другите паразити не подбират. Дали пък някои паразити или заболявания не могат да убият котето?

на 13 Септември 2016 г. в 23:49, niki292002 написа:

Мен ветеринара ме е предупредил да не давам сурово месо от магазина на котката, но ти си знаеш.

така е, не се дава сурово месо

:nono:

също така и да има сол

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.