Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на рутер

Featured Replies

Имам нужда от помощ при избор на нов рутер. Стария е купуване 2008-9та може би.

Лошото е, че имам "големи" изисквания в малък бюджет - 65 таван 70 лева. 

Гледане на филми на Смарт телевизор без кабели, възможно най-голям обхват за парите и да е двубандов.

Вашият бюджет, не се вписва с характеристиките които искате да притежава рутера.

Това е най близкото: TP-LINK Archer C2, Dual Band, AC750

Редактирано от oic (преглед на промените)

• Автор

Ако може да не е от емаг.В Jar computers има доста избор и на добри цени.

https://www.jarcomputers.com/D-Link-DIR-809-Wireless-AC750-Dual-Band-Router_prod_NTWRDLINKDIR809.html?ref=prod

https://www.jarcomputers.com/DLink-GO-RT-AC750_prod_NTWRDLINKGORTAC750.html?ref=prod

Тия двата ги харесах аз.

преди 2 часа, Bycu написа:

Ако може да не е от емаг.В Jar computers има доста избор и на добри цени.

https://www.jarcomputers.com/D-Link-DIR-809-Wireless-AC750-Dual-Band-Router_prod_NTWRDLINKDIR809.html?ref=prod

https://www.jarcomputers.com/DLink-GO-RT-AC750_prod_NTWRDLINKGORTAC750.html?ref=prod

Тия двата ги харесах аз.

Нямат гигабитотов LAN порт, акто и USB портза в сравнение с TP-Link C2.

Това е отразено и на цената.

Ако, не се свързвате и жично (с LAN кабел) компютъра към рутера, не ви трябват по високи скорости от 100 mbps, както и USB-то за мрежова свързаност, то не са лоши като параметри.

Но, как се държат като стабилност на връзката не мога да кажа.

• Автор
преди 51 минути, oic написа:

Нямат гигабитотов LAN порт, акто и USB портза в сравнение с TP-Link C2.

Това е отразено и на цената.

Ако, не се свързвате и жично (с LAN кабел) компютъра към рутера, не ви трябват по високи скорости от 100 mbps, както и USB-то за мрежова свързаност, то не са лоши като параметри.

Но, как се държат като стабилност на връзката не мога да кажа.

Явно за мойте изискванияще трябва да отдела малко повече пари..

http://www.pro-bg.com/product/Router/TPLINK x0065zgichen ruter TPLink TLWR1043ND_112381.html

Това вече е максимум, който мога да отделя за рутер като пари. Какво мислиш за този, прочетох доста добри коментари за него?

преди 7 минути, Bycu написа:

Явно за мойте изискванияще трябва да отдела малко повече пари..

http://www.pro-bg.com/product/Router/TPLINK x0065zgichen ruter TPLink TLWR1043ND_112381.html

Това вече е максимум, който мога да отделя за рутер като пари. Какво мислиш за този, прочетох доста добри коментари за него?

Рутерчето е добро. Но не е двубандово според сайта. Само на 2.4 GHz n стандарт. И не поддържа новият стандарт ac на 5 GHz.

• Автор
преди 18 минути, oic написа:

Рутерчето е добро. Но не е двубандово според сайта. Само на 2.4 GHz n стандарт. И не поддържа новият стандарт ac на 5 GHz.

Прав си, пропуснал съм го. Давай в този бюджет нещо. 3-те антени ми харесаха, хаха

преди 34 минути, Bycu написа:

Прав си, пропуснал съм го. Давай в този бюджет нещо. 3-те антени ми харесаха, хаха

C2-ката, друго не мога да предложа. Но изглежда не влиза във вашият бюджет.

За повечко антени и портове, и още по голяма скорост през wi-fi цената става двойна.

Пример: TP-LINK Archer C7 AC1750

• Автор
преди 21 минути, oic написа:

C2-ката, друго не мога да предложа. Но изглежда не влиза във вашият бюджет.

За повечко антени и портове, и още по голяма скорост през wi-fi цената става двойна.

Пример: TP-LINK Archer C7 AC1750

В 90 лева?

преди 7 часа, Bycu написа:

Гледане на филми на Смарт телевизор без кабели, възможно най-голям обхват за парите и да е двубандов.

Защо трябва да е двубандов?

преди 5 часа, Bycu написа:

В Jar computers има доста избор и на добри цени.

Тези неща по-добре не ги пиши тук. Форума е с техническа насоченост.:D

Включвам се да кажа, че притежавам C2-ката от почти 2 години и досега не съм имал проблеми, има добър обхват и изглежда добре (ако изобщо има значение :) ) . Може да се каже, че съм му правил и дроп тест от ~1м и му нямаше абсолютно нищо, само трябваше да затегна антените. :D Ако питащият може да отдели тези пари, да го взима без да се замисля.

Ако автора би се заинтересувал - 6 теми по-рано обсъдихме рутерите в същия ценови диапазон и сходни задачи.

• Автор

Общо взето изглежда, че C2-ката ми е най-добрият вариант за рутер до 90 лева. Дали ще е голяма разликата в случая, че C2-ката има 2 антени, а някой друг за тези пари ще има 3?  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.