Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за видео карта към дадена конфигурация

Featured Replies

Добър ден!

Имам нужда от съвет за нова видео карта. Подходяща за игри между 1-2гб.  Ако е възможно до 150лв

До колкото ми казаха видео картата трябва да е със нисък профил, за да стане на компютъра.

Компютъра е следния.

Dell Optiplex 670

Дънна платка : Dell Optiplex 670

Процесор: Intel Core 2 Duo E8600 - 3333Mhz

4GB ram

Настоящата видео карта е : Intel GMA 4500

Благодаря предварително!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

за тези пари ново видео е трудно да намериш с добро качество. Варианта е 1 GB DDR5 на Nvidia, за да останеш доволен. има и компромисни варианти като 512 mb DDR5 но нова едва ли ще намериш.

преди 41 минути, Ivanov IP написа:

за тези пари ново видео е трудно да намериш с добро качество. Варианта е 1 GB DDR5 на Nvidia, за да останеш доволен. има и компромисни варианти като 512 mb DDR5 но нова едва ли ще намериш.

Извинявай, но какви са доводите ти? Точно в тоя клас пък AMD винаги са имали предимство. 

А по темата...това Low profile  те ограничава доста така, че вземаш каквото имаш или просто разкарваш тая щайга и сътворяваш нещо доста по-добро, та било то и с вградено видео( което между другото е бързо почти колкото това, дето си замислил за 150 лева).  Другия вариант е просто да вземеш нещо на старо и да не се изхвърляш с тия 150 лева. 

преди 23 минути, Кико написа:

Извинявай, но какви са доводите ти? Точно в тоя клас пък AMD винаги са имали предимство. 

Предимство в какво отношение - дълъг живот? дефекти? кое точно им е предимството?

А за вграденото видео си говориш наизуст все едно там не съществуват  Intel GMA 4500, HD 4200, 4400, 4600, 5000, iris 5100, 5200 и тнт., за теб всичко е еднакво и няма нисък среден и висок клас! 

Редактирано от Ivanov IP (преглед на промените)

преди 35 минути, Ivanov IP написа:

Предимство в какво отношение - дълъг живот? дефекти? кое точно им е предимството?

А за вграденото видео си говориш наизуст все едно там не съществуват  Intel GMA 4500, HD 4200, 4400, 4600, 5000, iris 5100, 5200 и тнт., за теб всичко е еднакво и няма нисък среден и висок клас! 

Внимавай в четенето ;) Аз говоря за нова платформа, където 100 на сто са с вградени в процесора видеа. Това ще рече, минимум HD Graphics,  а с малко напън се взема и по-добро видео. При всички случаи това видео, заедно с процесора, ще е по-добрия вариант отколкото E8600  с видеокарта за 150 лева. Да ен говорим, че тук за клок на процесора и дума не може да става, та поне малко човек да се навие на смяна на видеокарта, а не на смяна на платформа. Към тия 150 лева добави и цялостна продажба на старата щайга. Получава се доста комфортна сума за нова платформа, примерно LGA1150.  

А за АМД все едно не съм прочел. И айде, като NVIDIA са по-добри до 150 лева, дай пример с истинска видеокарта, която да се побере в щайгата му. За мен това е безсмислен ъпгрейд, бил той с NVIDIA  или АМД. Добрият вариант е да се разкара старата щайга и да се сглоби нова, много по-бърза във всякакво отношение.И то пак с тия 150 лева, дето безсмислено ще се дадат за видеокарта!!!!

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Здравейте и благодаря на всички за отделеното внимание.

Нова платформа не мисля да сглобявам тъй като този компютър в момента напълно ме задоволява. Не съм някой запален геймър и т..н Просто след работа обичам да седна да поиграя малко, защото това наистина ме разтоварва и отпуска от така натовареното ежедневие. Ще видя да потърся нещо втора употреба или ако не става ще си остане така.

П.С 

Един познат ми предложи тази видео карта. GF GT 730 

GF GT 730

Благодаря отново на всички.

GF GT 730

Редактирано от sharingz0ne (преглед на промените)

преди 1 час, Кико написа:

...просто разкарваш тая щайга и сътворяваш нещо доста по-добро, та било то и с вградено видео( което между другото е бързо почти колкото това, дето си замислил за 150 лева)...

Това ти е решението. Вероятно ще ти излезе същите пари, след като приспаднеш сумата на продадения.

преди 1 час, sharingz0ne написа:

Здравейте и благодаря на всички за отделеното внимание.

Нова платформа не мисля да сглобявам тъй като този компютър в момента напълно ме задоволява. Не съм някой запален геймър и т..н Просто след работа обичам да седна да поиграя малко, защото това наистина ме разтоварва и отпуска от така натовареното ежедневие. Ще видя да потърся нещо втора употреба или ако не става ще си остане така.

П.С 

Един познат ми предложи тази видео карта. GF GT 730 

GF GT 730

Благодаря отново на всички.

GF GT 730

Просто безсмислен ъпгрейд. Дори компютър само с процсор G 1840 ще е по-доброто решение. Ново дъно струва малко над 70 лева, процесор 63, РАМ памет 4 GB  около 35 лева. Само това е кажи речи колкото бюджета ти от 150 лева. От старата щайга ползваш всичко останало, разделяйки се само с RAM паметта DDR 2.  Тая карта, дето си я показал с пасивното охлаждане, е с DDR 3  памет, което ще рече много, ама много слаба. На всичко отгоре и грее тоя радиатор. Не е като процесора, дето няма да усети ни една игра с вграденото видео и ще стои хладен, тоест безшумен и не вдигащ ненужно температурите на околните компоненти, както това би направила тая GT730. Но ти си решаваш. Ако смяташ, че тая GT730  струва 127 лева и си заслужава, жестоко грешиш. Тая карта струва не повече от 20 лева и ако ти я дадат за толкова, вземай я!

преди 33 минути, Кико написа:

Просто безсмислен ъпгрейд. Дори компютър само с процсор G 1840 ще е по-доброто решение. Ново дъно струва малко над 70 лева, процесор 63, РАМ памет 4 GB  около 35 лева. Само това е кажи речи колкото бюджета ти от 150 лева. От старата щайга ползваш всичко останало, разделяйки се само с RAM паметта DDR 2.  Тая карта, дето си я показал с пасивното охлаждане, е с DDR 3  памет, което ще рече много, ама много слаба. На всичко отгоре и грее тоя радиатор. Не е като процесора, дето няма да усети ни една игра с вграденото видео и ще стои хладен, тоест безшумен и не вдигащ ненужно температурите на околните компоненти, както това би направила тая GT730. Но ти си решаваш. Ако смяташ, че тая GT730  струва 127 лева и си заслужава, жестоко грешиш. Тая карта струва не повече от 20 лева и ако ти я дадат за толкова, вземай я!

Стига гледахте от вашите камбанарии! Навремето, когато ви плъзнах с моята тема за видеокарта повечето се изредихте да ми предлагате процесор.;)

Ако автора е от столицата ще му подаря една HD7730 1GD5(нископрофилна) и ще престане да слуша глупостите на форумните специалисти.:P

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

преди 4 минути, XECUTIONER написа:

Стига гледахте от вашите камбанарии! Навремето, когато ви плъзнах с моята тема за видеокарта повечето се изредихте да ми предлагате процесор.;)

Ако автора е от столицата ще му подаря една HD7730 1GD5(нископрофилна) и ще престане да слуша глупостите на форумните специалисти.:P

Е да де, но ти му я подаряваш, не му искаш 150 лева. Усещаш ли разликата? Аз какво му казах? Дава 20 лева за GT730  и е спокоен, че не се е набутал. Ти какво казваш? Подаряваш му видеокарта. Браво, дай му на лична телефона си, а дали е от София или не, какво е значението в тоя глобализиран свят? Човека си плаща 5 лева за доставка ако трябва. Съгласен или не? И нека после се похвали в тая тема с покупката си...пардон, с подранилия подарък на дядо ти Колю.

• Автор

Ами благодаря за съветите, но ще си остана със настоящия компютър. Заради една игра не бих тръгнал да сменям целия компютър и т.н. Като не става, не става и толкова. За сега този компютър ми върши перфектна работа без никакви проблеми  с изключение като седна да разпусна на някоя по-хубава игра. 

преди 6 минути, XECUTIONER написа:

Стига гледахте от вашите камбанарии!. Навремето, когато ви плъзнах с моята тема за видеокарта повечето се изредихте да ми предлагате процесор.;)

Не съм от София, а от Троян благодаря все пак. Ако я продаваш и си съгласен кажи. Мога и по пейпал да платя ако ти е вариант.

преди 4 минути, Кико написа:

Е да де, но ти му я подаряваш, не му искаш 150 лева.

Понежи много плямпаш мисля да му поискам 150.00 лева. Но ако момчето се съгласи да ги плати ще пусне необходимите тестове. Ще срутим всички представи за HD.... на Интел и ще му закупиш същата карта. За да си докажеш на себе си, че си смотан@к. Имаме ли сделка?

преди 4 минути, XECUTIONER написа:

Понежи много плямпаш мисля да му поискам 150.00 лева. Но ако момчето се съгласи да ги плати ще пусне необходимите тестове. Ще срутим всички представи за HD.... на Интел и ще му закупиш същата карта. За да си докажеш на себе си, че си смотан@к. Имаме ли сделка?

Извърташ се. Аз пък тогава му подарявам моята GTX460,  да видим кой кого. За жалост картата си е доста обемна и няма да му пасне...но се сещам за един с подобна машинка, дето свали охлаждането на видеокартата за да се побере под охлаждането на процесора, видеокарата каза хлъц и умря. Човека пусна пак тема във форума за да ни осведоми, че видеото не работи по незнайна причина...Абе...сделка или не? О, сега се сетих, че тия дни един познат от тоя форум си смени Q8400  с G1840  и колкото преди това да ме увърташе и показваше тестове, как Q8400  хвърчал и G1840  не струвал, толкова сега се хвали, колко десетки кадри отгоре давал Селерона...Абе...верно, чета това-онова, правя тестове с тоя и оня процесор, ама чак пък 20-30-40 fps  отгоре над неклокнат Q8400  не съм очаквал. Ти? Честно, човека вече мисли за Xeon-и, i7-ци, или айде, i5-ци на старо. Спираш прогреса, спираш...и ти навремето като Людмил, дето отначало превъзнасяше G860, ядосваше ме и ме накара дса купя и G860  и всички процесори след това, за да му докажа, че не е правия. А той се изхлузи като пръдня от тоя форум...абе...

преди 2 минути, Кико написа:

Спираш прогреса, спираш...и ти навремето като Людмил, дето отначало превъзнасяше G860, ядосваше ме и ме накара дса купя и G860  и всички процесори след това, за да му докажа, че не е правия. А той се изхлузи като пръдня от тоя форум...абе...

Вярно се изхлузи, но тук не става въпрос за процесори. Чети по-внимателно! Ако обичаш!

Немога просто да продължавам да слушам глупости вече! С G1840 какви игри ще ми подкараш ти ве? CS GO изобщо дали ще ти тръгне на hd graphics? Айде че вече ставате смешни тук някой хора с тези изказвания. И като не гледаш тестовете по какво съдиш кое е добро и кое не е! Хиляди хора са тествали нещо което ти отричаш - кой е кривия ти или те!

преди 9 часа, Ivanov IP написа:

Немога просто да продължавам да слушам глупости вече! С G1840 какви игри ще ми подкараш ти ве? CS GO изобщо дали ще ти тръгне на hd graphics? Айде че вече ставате смешни тук някой хора с тези изказвания. И като не гледаш тестовете по какво съдиш кое е добро и кое не е! Хиляди хора са тествали нещо което ти отричаш - кой е кривия ти или те!

Айде по-спокойно :) Чудя се пък, какъв CS:GO  ще играеш със стоков E8600. И как досега го е играл с GMA 4500, ако изобщо го е играл. Човека иска леки игри, а тук по-добрият вариант е направо нова платформа. Всякакви рискови покупки за тия маркови машини са безсмислени. Дадох пример защо. Някои режат кутии, други както казах по-горе, премахват вентилатори на видеоакрти и после се чудят, що нямат сигнал към монитора. Това е действителен случай в тоя форум отпреди може би 2-3 години, когато бе пусната подобна тема за ъпгрейд на подобна маркова машина, при която обаче се окза, че PCI-E  слота е разположен много близо до охлаждането на процесора, та видеоакртата, която бе взел човека (мисля бе 9600GT), не може да се помести под процесора. Затова човека просто решил да махне вентилатора на видеокартата и така да пробва. Е, влязла, но само до там. Иначе темата му бе доста разисквана...почти като тая. Случки много с неуспешни покупки.  И между другото, много от тия маркови конфигурации просто са с "достатъчни" захранвания, доста често дори под 300 вата. Тогава възниква въпроса, дали ще може да се постави видеоакрта с по-голяма консумация. Макар че в неговия случай се предпоалга, че компютъра му поддържа видеоакрти до 150 вата, което пак не е сигурно заради възрастта на захранването. 

Добре де скъпи мои съфорумци, човекът иска да се внедри в сумата от 150 лв. Вие всичките се изхвърлихте с нова конфигурация, която ме съмнява да излезе под 550 лв! Аз с моята щайга щом мога да играя и CS GO, Tomb Rider и разни други леки игри, не виждам защо той да не може при положение, че единственото, което му липсва в момента е читаво видео адекватно по производителност на процесора. Аз играя CS GO с 512 мб 128 бита DDR5, като fps ми варира от порядъка м/у 35- 55. Съдейки по това, че той е дори с по-мощен процесор от моя едно видео DDR5 1 GB би му свършило перфектна работа за среден клас игри! Видеото, което ще предложите в конфигурация до 600 лв ще бъде вградено в интел процесор за 250 лв, което е с много слабо представяне. Има смисъл във вграденото видео освен ако не е на интел ирис, но там говорим за конфигурации над 1000 лв. Ако се съобразите с парите, които са Ви посочени смятам, че ще изчистим всички спорове и ще помогнем на запитващият да намери оптималния вариант за тази цена.

Мисля че му трябва нещо подобно: HD5750

Нищо такова не му трябва! 

А аз горе казах за какво говоря и направих сметката до 150. Какво не разбра?

Ако все пак няма да се сменя конфига аз бих казал , че ще е най-добре да се вземе 2-ра ръка HD 7750 ! 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 6.09.2016 г. в 19:01, Skygear написа:

Ако все пак няма да се сменя конфига аз бих казал , че ще е най-добре да се вземе 2-ра ръка HD 7750 ! 

Вчера намерих това. Някакви съвети?

http://www.basic-bg.com/collections/custom-collection/products/ati-radeon-hd7570-1gb

Само се чуда дали ще ми тръгне с мойто захранване.

Редактирано от sharingz0ne (преглед на промените)

преди 5 часа, sharingz0ne написа:

Вчера намерих това. Някакви съвети?

http://www.basic-bg.com/collections/custom-collection/products/ati-radeon-hd7570-1gb

Само се чуда дали ще ми тръгне с мойто захранване.

Търси HD 7750 

Редактирано от Skygear (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.