Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с новозакупена батерия

Featured Replies

Здравейте вчера си купих батерия  за лаптопа.Не спрях лаптопа а я поставих докато беше включен. Държи добре падна на 10% реших да включа зарядното и то дава на късо. Лаптопа не зарежда работи на батерия.Спрях лаптопа извадих батерията ,извадих и зарядното от контакта, за да му влезе ток и пуснах да зарежда лаптопа без батерия .Тръгна работи слагам батерията почва да зарежда.Извадя ли зарядното после ,като  го включа не зарежда. Как да постъпя. С уин 7 64 бит съм.

Това е батерията https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00D3G7MMW/ref=ya_st_dp_summary

Носиш в сервиз, за да се провери дали зарядното е добре и да не си съсипал буксата на самото дъно. 

преди 1 час, Gangosa написа:

Как да постъпя.

Батерията няма проблем,а самото зарядно.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Носиш в сервиз, за да се провери дали зарядното е добре и да не си съсипал буксата на самото дъно. 

Буксата на тия лаптопи не е на дъното, а е вързана с кабелче към дъното и се подменя лесно. Пак даваш компетентни мнения.
Иначе - да, проблемът е в жака, вероятно е разбит. Може да се подмени и готово. Жакчето струва 3лв от магазина.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 минута, simtech написа:

Буксата на тия лаптопи не е на дъното, а е вързана с кабелче към дъното и се подменя лесно. Пак даваш компетентни мнения.

Кое е некомпетентно на мнението??????

току-що, Емил Костов написа:

Кое е некомпетентно на мнението??????

Емо, хубаво си модератор хардуер, но много често се изказваш за неща, с които нямаш опит. Налучкваш, гадаеш и това изглежда нелепо отстрани.
1000 пъти съм казвал - проблема на тоя форум е факта, че в една тема се пишат 20 мнения, от които само 2 са полезни и по същество. Изказвания от типа "сервиз", които са ти редовни и любими или налучквания, които доста често ползваш са излишно пълненен на базата данни с откровени глупости. Нека пишем в темите възможно по-малко, но по-синтезирано.

преди 2 минути, simtech написа:

Емо, хубаво си модератор хардуер, но много често се изказваш за неща, с които нямаш опит. Налучкваш, гадаеш и това изглежда нелепо отстрани.
1000 пъти съм казвал - проблема на тоя форум е факта, че в една тема се пишат 20 мнения, от които само 2 са полезни и по същество. Изказвания от типа "сервиз", които са ти редовни и любими или налучквания, които доста често ползваш са излишно пълненен на базата данни с откровени глупости. Нека пишем в темите възможно по-малко, но по-синтезирано.

Отново ще попитам, каква глупост казах на постващия?

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Отново ще попитам, каква глупост казах на постващия?

Че буксата е на дъното запоена. Тя не е. Не и при повечето нови Acer-и. И се сменя без никакви умения по запояване, продава се като резервна част с кабелчето за връзка към дъното.
Ето така изглежда:
PJ338-DC-Power-Jack-Connector-Cable-Scok

току-що, simtech написа:

Че буксата е на дъното запоена. Тя не е. Не и при повечето нови Acer-и.

Добре, може да е запоена, а може и да не е. Какво смяташ че постващия ще направи като му кажеш, че буксата не е запоена? Ще си я смени сам? Забравяш, че не всички са технически грамотни и не всеки ще рискува да направи подобно нещо.

Ако постващия беше навътре в нещата, щеше да е разглобил машината, и да види, че букасата е за смяна, а не да пита откъде е проблема.

В същия раздел има подобна тема как при смяна на булса постващия си е изгорил дъното на лаптопа, защото обърнал +/-. Прочети я.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Ако постващия беше навътре в нещата, щеше да е разглобил машината, и да види, че букасата е за смяна, а не да пита откъде е проблема.

Ще се научи. Никой не се е родил научен. Най-добре се учиш, като правиш скъпи грешки. Помниш ги цял живот.

Ще се научи. Никой не се е родил научен. Най-добре се учиш, като правиш скъпи грешки. Помниш ги цял живот.

Ако човек иска да се учи е едно, но без да знае да си съсипе компютъра е свъвсем друго нещо. Затова давам този съвет и винаги ще го давам. Връзвам си гащите.  Не утре някой от форума да каже, че по съвет на Емил Костов си е повредил оборудването.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Ако човек иска да се учи е едно, но без да знае да си съсипе компютъра е свъвсем друго нещо. Затова давам този съвет и винаги ще го давам. Връзвам си гащите.  Не утре някой от форума да каже, че по съвет на Емил Костов си е повредил оборудването.

Никой не иска да му връзваш гащите. Форумите са място за споделяне на информация, не папагалстване на заучени фрази. Всичката информация в тях е споделена безплатно, безвъзмездно и без никакви гаранции. Всеки си има глава на раменете и си преценява. Изброй начините, напиши рисковете. Ако сбърка и повреди ще му кажеш - аз нали ти написах, че това може да се обърка?

Никой не иска да му връзваш гащите. Форумите са място за споделяне на информация, не папагалстване на заучени фрази. Всичката информация в тях е споделена безплатно, безвъзмездно и без никакви гаранции. Всеки си има глава на раменете и си преценява. Изброй начините, напиши рисковете. Ако сбърка и повреди ще му кажеш - аз нали ти написах, че това може да се обърка?

Е, аз си ги връзвам, колкото и на теб да не ти харесва. И съм спокоен. Ти пък си му казал другата част и готово. Това едно на ръка.

Да те питам теб тогава, защо никога не съм те карал да ходиш на сервиз, независимо какъв технически проблем си заявявал?

• Автор
преди 8 часа, Димитър 59 написа:

Батерията няма проблем,а самото зарядно.

Сигурно е това .Лаптопа го закупих от олх.бг без батерия с някакво зарядно. Сега ще пусна снимки. Да купя ново зарядно а?

преди 8 часа, simtech написа:

Иначе - да, проблемът е в жака, вероятно е разбит. Може да се подмени и готово. Жакчето струва 3лв от магазина.

Значи е евтино самото упражнение. В Англия съм и не знам колко ще ми вземат. Ако закупя  зарядно дали ще се разберат с батерията и ще е наред всичко?

преди 9 минути, Gangosa написа:

Значи е евтино самото упражнение. В Англия съм и не знам колко ще ми вземат. Ако закупя  зарядно дали ще се разберат с батерията и ще е наред всичко?

Виж сега, буксата в лаптопа си виж. Нея смени. Провери зарядното с мултимер. Виж и дали буксата на зарядното съвпада с жака на лаптопа.

• Автор

Това ми е  лаптопа според AIDA64 Motherboard Name    Acer Aspire 5755

http://imgur.com/a/51Hat

преди 5 минути, simtech написа:

Виж сега, буксата в лаптопа си виж. Нея смени. Провери зарядното с мултимер. Виж и дали буксата на зарядното съвпада с жака на лаптопа.

Трябва да си пусна ютуб да гледам как се разглобява самия лаптоп отверки нямам  ще взема на заем от някой .Мисля ,че ще се справяможе би  до сега 2 лаптопа съм отварял ,но като нямаш професионални инструменти става бавно нямам практика и се изнервям само. Доста пипкава работа е .Затварям лаптоп след почистване клавиатурата не съм закачил хубаво не работи.Отварям пак намествам на ново а виждам ,лаерлеса (вифи) не е закачена и така съм стигнал до 2 лаптопа ,които отварях и спрях.Ако има кой да ти покаже да крадеш занаят от някой да, ама аз в домашна среда с лаптопеца не ми се отдава хардуера .Гледай исках да си купя батерия да я сложа и да имам цял комплект лаптоп, но не мога да го комплектовам. Или чисто нова батерия или зарядно ме дъни това установих от темата.

Благодаря ви не знам как да постъпя все още .

Ето снимка на батерията и на зарядното  

http://i.imgur.com/joV1TVF.jpg

преди 10 часа, simtech написа:

Ето ти доказателство, защо дадох съвета да занесе машината в сервиз. След като ТИ локализира къде е проблема и какво трябва да се направи постващия иска да си купува ново зарядно. 

преди 11 часа, Gangosa написа:

Или чисто нова батерия или зарядно ме дъни, това установих от темата.

Не разбрахме,как се получава късото.Доколкото си писал в първия пост се разбира,че както е работел на батерия,си включил буксата в лаптопа.А ако е свързан там и го включиш в контакта,тръгва ли нормално системата и зареждането на батерията?

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

преди 12 часа, Gangosa написа:

Ако искаш да ти остане този лаптоп го занеси на сервиз колкото и да ти вземат ще е в пъти по малко и 100% сигурно от това да си правиш експерименти с хардуера стане ли грешка връщане назад няма:angry:

• Автор
преди 8 часа, Димитър 59 написа:

Не разбрахме,как се получава късото.Доколкото си писал в първия пост се разбира,че както е работел на батерия,си включил буксата в лаптопа.А ако е свързан там и го включиш в контакта,тръгва ли нормално системата и зареждането на батерията?

Не,дава на късо пак зарядното .Просто зарядното иска да е винаги първопосле батерията всякакви други начини които се сетих съм пробвал. Пак показва първо зарядното,иначе окъсява системата.

Как така се окъсява системата, гърми ли, пуши ли, какво става? Зарядно с мултимер не се мери, освен ако не е включено под товар и се мери към дънната платка и изхода към баерията. Аз така си разглобих лаптопа и си правих сумати есперименти и измервания, заради повредено зарядно. Първо пробвай с ново зарядно, па после се мъчи да разглабяш лаптопа, а батерията винаги се поставя при изключено захранване и повече не се сваля от лаптопа, дори и да не я ползваме, тя служи като UPS.

Какво е това, първо зарядното, после батерията, ти искаш на включен лаптоп ли да сложиш батерията, докато играеш на игри може би? Та на всичкото отгоре и букси ще сменяте, само щото било лесно и евтино, а чупенето е още по-лесно и е безплатно. Ако си решил да подновяваш всички части на лаптопа си, по-добре го занеси в сервиз, където ще установят къде точно е повредата и няма да сменят здрави компоненти, букси, кабели и др., които при отваряне на лаптопа могат да се скъсат и счупят.

• Автор
преди 56 минути, peppone1 написа:

Как така се окъсява системата, гърми ли, пуши ли, какво става?

Угасва зарядното ,защото дава на късо. Лампичката му угасва.

Този латоп вероятно си е имал проблем. Не е лесно да експериментираш като намаш инструменти и прибори. Не е като тук , ако нямаш нужния инструмент, мултицет, звъниш на комшията, вземаш и ползваш. Та по темата:

Имаш няколко варианта- ползваш без батерия (така работи без проблем доколкото се разбира), купуваш ново зарядно-https://www.amazon.co.uk/Charger-S3-Compatible-Replacement-Notebook-Adapter/dp/B0065N0IKI/ref=pd_sim_107_5?ie=UTF8&psc=1&refRID=KJR9JQDKC3YAF5J65425 , ако проблема не е в него  мъките продължават със смяна на буксата и т.н.

Изключвам носенето на сервиз, защото ще излезне много скъпо.Дано се размине само със зарядно.

Успех!

Каква букса ще сменя, след като лаптопа работи със захранването? Човека казва зарядното се претоварва, а не че буксата прекъсвала.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.