Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на компютърна конфигурация

Featured Replies

преди 40 минути, svetliof написа:

Ако процесора има и той видеокарта, къде ще се пъхне HDMI кабела? 

:D

Ами то има само едно място, където може да се пъхне - в HDMI изхода на дъното. А вече, ако имаш две видеокарти (на дъното и в процесора), коя от двете ще подава сигнала - не мога да кажа ...

Писах ти как е при мен. Видеото е в процесора, имам си от дъното DVI и HDMI изходи, и спокойно си гледам FullHD филми, като мога на монитора, и/или телевизора. Избирам си от настройките на ОС, има ги и при Windows, и при Linux.

• Автор

За сега се спирам на това дъно ASUS B150M-A ddr4/Sata3/VGA+PCI-E s.1151 цък , в една пловдивска фирма е 93,30$. Поддържа си всичко модерно като процесор, рам и има и вградена видеокарта 1024 рам. Отделно колегата @housetime най-долу цък видях че има такова дъно и е сложил Linux Mint 17.3 KDE x64. В международни форуми на същото дъно са качвали Ubuntu 14.04, друг човек някъде в тях също в подписа си е дал Linux Mint 17.3 64bit KDE @ Asus B150M-A, i3 6100, Crucial 16GB DDR4, Crucial BX100, т.е. няма проблем със съвместимостта.

Сега остава да се види какъв I3 процесор да се вземе, майче и аз ще се насоча към Intel Core I3-6100 3.7GHz. Добре обаче в спецификациите на дъното за поддържани процесори цък иска Core i3-6100 (3.7GHz, 2C, HT, L3:3M, 47W, rev.S0), но в сайта на Intel цък го дават 51W, хм.

Отделно в разни магазини този процесор е с различна мощност Intel Core I3-6100 3.7GHz 3M 65W s.1151 BOX, , другаде 51W. От къде са си ги измислили тези мощности от 47W и 65W?

преди 50 минути, svetliof написа:

Отделно в разни магазини този процесор е с различна мощност Intel Core I3-6100 3.7GHz 3M 65W s.1151 BOX, , другаде 51W. От къде са си ги измислили тези мощности от 47W и 65W?

Питай магазинерите Интел си имат оф. страница - http://ark.intel.com/compare/90734,90729

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 1 час, svetliof написа:

За сега се спирам на това дъно ASUS B150M-A ddr4/Sata3/VGA+PCI-E s.1151 цък , в една пловдивска фирма е 93,30$. Поддържа си всичко модерно като процесор, рам и има и вградена видеокарта 1024 рам. Отделно колегата @housetime най-долу цък видях че има такова дъно и е сложил Linux Mint 17.3 KDE x64. В международни форуми на същото дъно са качвали Ubuntu 14.04, друг човек някъде в тях също в подписа си е дал Linux Mint 17.3 64bit KDE @ Asus B150M-A, i3 6100, Crucial 16GB DDR4, Crucial BX100, т.е. няма проблем със съвместимостта.

Сега остава да се види какъв I3 процесор да се вземе, майче и аз ще се насоча към Intel Core I3-6100 3.7GHz. Добре обаче в спецификациите на дъното за поддържани процесори цък иска Core i3-6100 (3.7GHz, 2C, HT, L3:3M, 47W, rev.S0), но в сайта на Intel цък го дават 51W, хм.

Това не са мощности нито е колко ток харчи 

Ето и едно предложение  от мен . Ако държиш на по-скъпото дъно ( от което няма голям смисъл в твоята конфигурация ) може да вземеш някое по-евтино или по-малко SSD !

• Автор

Поради изчерпване на желаното дъно на ASUS и никъде не можеха да ми го намерят, попаднах на още по-насъскано ASUS B150M-PLUS цък . Поръчах си от от emag за 188 лв, но колеги ме попариха, че от Румъния щяло да дойде за 2-3-4 дена. Дадох модела дъно на pic.bg и от тях ще взема утре Intel I3-6100 за около 245 лв, захранване 103 лв и 8 GB ram за 73. Като теглим чертата, излиза 614 лв. Сега остава чакане, после сглобяване и наслаждаване на новата покупка ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.