Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Международни шофьори

Featured Replies

Здравейте, предлагам ако има и други колеги да обсъждаме в тази тема всичко свързано с професията ни...проблеми, граници, забрани и т.н. :)

Баща ми е такъв и мога да кажа, че един от най-големите проблеми е, че си далеч от семейството си.

преди 16 минути, Me4oPyx написа:

Аз затова май не успях да се оженя :shy11:

Ама за сметка на това много жени ти се предлагат сами;)

Винаги съм казвал, че тази професия е за самотници. Падат добри пари, но няма как да си пълноценен член на семейство.

Моряците са още по-зле.

• Автор

Пробвал съм да работя и друго но издържам ден-два...Просто не понасям шеф на главата ми.

ХМ...много поршета се събраха на паркинга 

Любител съм на влекачите страст са ми от малък. По онова време главно бяха Шкода "Мадара" и "Европа". Макар професията ми да е коренно различна и до днес съм любител на тези машини. Любимец ми е Volvo FH 750. Страхотен интериор ,мощен ,бърз ,дори хладилник има. 

Мечо ,с какви влекачи си работил и кой ти е фаворит ? 

• Автор

По настоящем карам малко камионче.Последно карах MAN TGA 460 коня.Преди него карах Volvo FH 16, преди това Mercedes Actros, преди актроса DAF ...Като цяло мога да кажа, че най-разкошния камион беше мана.Волвото вървеше най-много , но имаше тясна кабина.Мерцедеса е най- куция камион. :)

преди 1 минута, Me4oPyx написа:

По настоящем карам малко камионче.Последно карах MAN TGA 460 коня.Преди него карах Volvo FH 16, преди това Mercedes Actros, преди актроса DAF ...Като цяло мога да кажа, че най-разкошния камион беше мана.Волвото вървеше най-много , но имаше тясна кабина.Мерцедеса е най- куция камион. :)

Кое поколение Actros? Сегашния МР4 го хвалят много. В процесът на разработка се говори ,че от Мерцедес са провели тест на тази машина в милиони километри и са го изкусурили до последния детайл. Могъл да сканира терена пред себе си ,наклона на пътя и по този начин да избира предавка ,така се постигал някакъв супер нисък разход на гориво. 

actros1.jpg

• Автор

Мен тея работи изобщо не ме касаят.Мъката при влекачите са баирите, а актроса надушва баира отдалече и спира.Пълна мърша е...Волвото върви много...мойто хем беше само 420 коня и пак вървеше яко.И самия влекач на волвото е късичък стегната композиция, а актроса поради дебилска дължина лашка яко на неравности.

Фирмите като цяло купуват най-често бюджетни машини.Възможно най-бедна и евтина комплектация и малки двигатели 380-460кс. 

Да работиш с лична машина не е ли най-добре?

• Автор

Бюджетни са DAF , не напразно им казват "шкоди". Иначе кабините им са хубави. :) 

Като цяло аз се накарах на камиони, сега съм с малко камионче, щото вече не ми се работи толкова :) 

На мен са ми казвали ,че DAF са много надеждни машини. Може за това да им викат "Шкоди". Иначе не съм им фен. Шведските машини в тоя клас са истината. 

16792786921_01aa4f3297.jpg

А в каква компания работите ? Наша или чужда. Какви са разликите в работата и заплащането ?

На 25 или на 50 години е най-удачно да започне човек да кара ?

Темата е интересна и затова питам за подробности.

• Автор

Както казах, вече пътувам но не със влекач...На влекач работата си е трудна по Европа.Проблеми с паркинги, напоследък много групажи, теснотии, нерви чакане по граници и т.н.Затова предпочетох да се кача на малко камионче за по-малко пари, но ми е по-спокойно.А иначе естествено, че в чужда компания ще вземате повече, но пък ще ви се налага да живеете там, и съответно разходите са големи.Аз започнах да карам на 30 години, карах 10 години , карал съм в испанска фирма после в Българска, после в Датска.Най-удачно е да работите на прави линии в Европа, правите си 2 или три месеца и се прибирате за 15-20 дена почивка.Така се пестят пари :) Но пък е скотски живот...Аз сега правя 8-10 дена курс Бг-Европа-Бг, като по този начин си се прибирам честичко и имам по 2-3 дни почивка между курсовете...

Един приятел кара в Белгия, но кара заедно с жена си, и така не му влияе самотата, по бързо достигане на крайната точка, заплата.

преди 31 минути, balki65 написа:

Един приятел кара в Белгия, но кара заедно с жена си, и така не му влияе самотата, по бързо достигане на крайната точка, заплата.

Че то това си е пътешествие. И от горе на всичкото платено. :)

• Автор

Такаааа вече съм на Видин на бирка и картофки ;) наздраве.

• 4 години по-късно...

Здравейте на всички. Бих искала да разбера дали някой от вас има стари гуми от камион за изхвърляне в района на София или Своге. Трябват ми за изграждане на септична яма.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.