Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя конфигурация да избера

Featured Replies

Здравейте приятели !!!

Бихте ли ме насочили коя от следните конфигурации би била най - подходяща като цени и компоненти:

1.  MB: Lenovo L IG41N (G41 chipset) ; CPU: Intel Xeon E5420 (12M Cache, 2.50 GHz,1333 MHz) ; RAM: 4GB DDR2 (2x2 Kingston) ; HDD: 250GB Seagate SATA2 ; DVD-RW: LG - 125 ЛЕВА

2. 4 ядрен процесор интел хеон е5405 12мб  ; видео карта amd radeon hd 6350 512мб  ; 4гб рам ддр2  ; хард диск 160гб - 110 ЛЕВА

3. ASUS P4-P5N9300 BAREBONE ; Процесор четириядрен Intel Q6600 4x2.40GHz 8MB cashe ; Памет 4GB DDR2 ; Твърд диск    250GB SATA2 ; Видео карта Integrated GeForce 9300 Graphics 512MB HDMI ; Оптично устройство    DVD-RW устройство ; Мрежова карта    Вградена 10/100/1000 - 135 ЛЕВА

4.Процесор Intel Core2Quad Q6600 (8M Cache, 2.40 GHz, 1066 MHz FSB) ; Памет 4GB (2x2GB), DDR2, 1333 MHz Dual Channel ; Твърд диск SATA 250 GB ; Маркова Dell PCIe DVI Video Card FH868 + Вградена видеокарта VGA - 150 ЛЕВА

5.Процесор: Intel Core i5-2400S 2.5GHz (до 3.3GHz с turbo boost), 6MB cache ; RAM памет: 4GB DDR3 ; Хард диск: 500GB SATA ; SD Card reader ; Video карта: Вградена Intel HD ; Мрежа: 1000Mbit/s LAN - 120 ЛЕВА.

Това са обяви от нета , но не знам коя е най - добра като съотношение на цени и компоненти.Компютъра ще го ползвам за сърфиране и филми.Имам хубава маркова кутия и в последствие ще ъпгрейдвам от към рам , хард диск и евентуално и видео карта.

Всички мнения и съвети са добре дошли :)

Последната.

Макар че не ми с тава ясно що за обяви са това. Дай по-подробна информация или направо линкове към обявите, че така ми изглеждат доста съмнителни. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Видеокарта не ти трябва за филмите с последната. Вградената е предостатъчна но не е ясно какви изходи има.

Доживях времето когато се продават четериядрени пц-та с 4гб рам за 150лв :)

бъди много внимателен с обявите, особено ако са от OLX без преглед и тест не взимай абсолютно нищо, дори пробен период да ти обещават! Някои от обявите наистина са съмнителни, не вярвай сляпо в безплатния обяд. Аз скоро лично се натъкнах на измамници точно по този начин, за тяхно огромно съжаление не се вързах на номера, а вместо това им разкарах пратката няколко пъти за назидание.

• Автор

Aми всички въпросни обяви са от OLX.A това е въпросната "последна" обява: Четириядрен i5 HP Compaq 6200 Pro :)След разговор по телефона продавача наистина каза , че дава и един месец пробен период.Обявата е доста примамлива , а продавача сподели , че имал няколко такива конфигурации.Поръчах една и след празниците и ще споделя последствията тук след като я получа и проверя :) .

99% съм убеден че за тези пари ще и пратят кутия с камъни, не ми се сърди но явно когато поръчваш не проверяваш продавачите. 

Дано греша !

Един случай с мой приятел за едно дъно преди години. Интересува се, разпитваше човека по телефона, всичко точно. Човека му каза че ако не тръгне да му го върне. Пристига дъното, дъното не тръгва със работещи части проверени от специалист. Приятеля се обажда на ония и ония му вика, от къде да съм сигурен че ти не си му направил нещо? Дъното при мен работеше перфектно сега ми звъниш и казваш че не работи. Оправяй се проблема е при теб!

Парите са пратени и патуват към измамника всичко е приключено!

Да не се стреснеш и да се откажеш, просто внимавай много какво купуваш защото поне 5% от потребителите които се разхождат в OLX-са, са измамници и набутвачи! Гледай да не улучиш някои от тях. Иначе повече и почти целия олх са стабилни хора и си продават кот им падне за много или за малко пари! 

• Автор

Нито съм се стреснал , нито съм се отказал - компютъра е поръчан вече :)

P.S....относно кутията с камъни има си опция преглед и тест преди плащане ;)

Пак казвам ще споделя тук какво е станало , понеже и на мен въпросната обява ми звучи невероятно.

Ще се радваме да споделиш, но нека те запозная с вариантите понеже вече съм минал по този път:

1. Изпраща ти комп с уникално слаб пентиум на 10 години и след прегледа ако се откажеш от пратката плащаш идването и връщането й.

2. Праща ти камъни без преглед и тест, а когато от ЕКОНТ му звъннат не си вдига телефона.

3. Праща ти това което е на обявата - НЕВЪЗМОЖНО - поради простата причина че само процесора струва колкото е стойността на УЖ компютъра.

Отново ти казвам че бих се радвал ако вземеш такъв комп за тези пари. Дори ще ударя една ракия за твое здраве ако направиш успешна сделка.

• Автор

steelo , само времето ще покаже дали ще направя успешна сделка.....а пък аз още сега ще си сипя едно за твое здраве и по случай хубавия празник :P

преди 33 минути, steelo написа:

поради простата причина че само процесора струва колкото е стойността на УЖ компютъра.

Напротив, грешиш. Процесорът е дори по-скъп или поне може да му се искат повече пари. Това все пак е i5, нищо че е S  и на по-ниска честота. Ами то един i3 2100  му искат 90-100 лева, какво остава за истински i5.  Ако аз попадна на такава обява и е истинска, просто ще я взема само заради процесора и след това ще правя, каквото ще правя!

И една препоръка, ако все пак обявата е истинска. Купи и едно 64 GB SSD  на старо, та да знаеш за какво си купил тая щайга. PC-то направо ще заспи и няма да познаеш, дали струва 200 или 2000 лева. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Явно е останал излъган и сега го е срам да пише ;) Тъка става понякога...

На стария линк към обявата пише че вече е неактивна, за сметка на това същия наглец си е направил нов профил в OLX и пак я е пуснал.

Това е новият: http://www.olx.bg/ad/chetiriyadren-i5-hp-compaq-6200-pro-ID6gApq.html#a779050e8c

Нагъл до безобразие няма кой да му тегли един бой за толкова време. Хубаво ще да е да се организираме 10-12 човека и да му поръчаме едновременно да му разкараме пратките. Като влезне 200 лв назад само с пратките може да му дойде акъла в главата.

Редактирано от Ivanov IP (преглед на промените)

Автора на темата ако може да напише какво са му пратили за тези 120 лв :D

преди 1 час, Ivanov IP написа:

На стария линк към обявата пише че вече е неактивна, за сметка на това същия наглец си е направил нов профил в OLX и пак я е пуснал.

Това е новият: http://www.olx.bg/ad/chetiriyadren-i5-hp-compaq-6200-pro-ID6gApq.html#a779050e8c

Нагъл до безобразие няма кой да му тегли един бой за толкова време. Хубаво ще да е да се организираме 10-12 човека и да му поръчаме едновременно да му разкараме пратките. Като влезне 200 лв назад само с пратките може да му дойде акъла в главата.

Хаха, това ми хареса :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.