Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 Ultimate

Featured Replies

Здравейте!

Искам да преинсталирам операционната си система, но нямам достъп до BIOS-менюто.

Когато стартирам компютъра си, докато операционната зареди седи черен екран и направо изписва "Добре дошли". Когато цъкна "Delete", за да вляза в менюто по време на зареждането /т.е. докато е черния екран/ системата изобщо не зарежда и си остава черен екран. 

Моля, помощ! :(

Това е така защото е зададено от биос да не ти излизат тестовете на самият хардуер. За да влезеш в биос трябва да пробваш с F2, F10, Del, ESC. Не може да не може да се влезе.

преди 55 минути, georgi_98 написа:

Когато цъкна "Delete", за да вляза в менюто по време на зареждането

По време на зареждането е късно. Трябва да "помпаш" непосредствено след включване съответния бутон. Ако беше написал и компютъра какъв е, можеше да ти кажем и кой бутон.

преди 10 минути, oavramov написа:

Ако беше написал и компютъра какъв е, можеше да ти кажем и кой бутон.

• Автор
преди 3 часа, Емил Костов написа:

Това е така защото е зададено от биос да не ти излизат тестовете на самият хардуер. За да влезеш в биос трябва да пробваш с F2, F10, Del, ESC. Не може да не може да се влезе.

Няма ли начин да настроя да ми излизат някъде от Контролен панел?

Това са параметрите.

687.JPG

455.JPG

Не, това в опция в биос. И няма как да не може да влезеш в него. Това лаптоп ли е или декстоп машина.

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Не, това в опция в биос. И няма как да не може да влезеш в него. Това лаптоп ли е или декстоп машина.

Дескоп машина е.

Марка и модел на дъното. Виждам, че AIDA не го вижда, затова си инсталирай Speccy, Тя би трябвало да ти каже модела. След това в интернет ще проверим как се достъпва bios.

• Автор
преди 16 минути, Емил Костов написа:

Марка и модел на дъното. Виждам, че AIDA не го вижда, затова си инсталирай Speccy, Тя би трябвало да ти каже модела. След това в интернет ще проверим как се достъпва bios.

ba9e78b49a145ba1.JPG

Горепостнатият скрийншот бе от EVEREST.

Редактирано от georgi_98 (преглед на промените)

Ето ти информацията.

To access the BIOS Setup program, press the <Delete> key during the POST when the power is turned on

• Автор
преди 29 минути, Емил Костов написа:

Ето ти информацията.

To access the BIOS Setup program, press the <Delete> key during the POST when the power is turned on

Да, намерих и книжката, която е вървяла към дъното. Поместена е същата информация.   

Но аз затова започнах и темата. Когато го цъкна /буквално помпам/, нищо не стартира. Само 1 черен екран. 

Сега взех и фабричния диск, за да инсталирам всички драйвери, да не би да е от тях.                                                                                                                                                                                                                                                   

преди 15 минути, georgi_98 написа:

Да, намерих и книжката, която е вървяла към дъното. Поместена е същата информация.   

Но аз затова започнах и темата. Когато го цъкна /буквално помпам/, нищо не стартира. Само 1 черен екран. 

Сега взех и фабричния диск, за да инсталирам всички драйвери, да не би да е от тях.                                                                                                                                                                                                                                                   

Смени си клавиатурата или провери да не е в USB 3 порт. Сложи я в USB 2.0

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Смени си клавиатурата или провери да не е в USB 3 порт. Сложи я в USB 2.0

Е то след като се чуе онзи сигнал при включване, клавиатурата си светва. На порт 2.0 е. Ако не натисна нищо напрво си ми изписва "Донре дошли" след около 20 секунди. Като натисна няколко пъти Del нищо не се старира. Абсолютно никакъв признак, че системата работи. Единствено черен екран. Дори монитора показва, че няма какъвто и да е сигнал.

И като натискаш Del нищо не става? Да не би да са забранени USB-тата защото ако е така няма да може да влезеш. Дъното ти има ли PS2 порт

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

И като натискаш Del нищо не става? Да не би да са забранени USB-тата защото ако е така няма да може да влезеш. Дъното ти има ли PS2 порт

Да.

преди 9 минути, georgi_98 написа:

Да.

Ако не стане си намираш или преходник USB-> PS2 или търсиш просто стара клавиатура, за да може да влезеш в Bios. Аз съм се парил от такъв проблем и си имам такъв преходник. ;)

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Ако не стане си намираш или преходник USB-> PS2 или търсиш просто стара клавиатура, за да може да влезеш в Bios. Аз съм се парил от такъв проблем и си имам такъв преходник. ;)

Старата ми клавиатура си вървеше с такъв преходник. Почвам да ровя. :D

• Автор

Уви, пак не става......!

Просто като натискам клавиша си остава черен екран.

Да не е нещо от монитора? Като натисна бутон Мен' на монитора:

f4d23fe9a13852d7.jpg

Но на другия ми компютър /по-стар/ със същата клавиатура и компоненти си тръгва всичко.

Предполагам ,че монитора е включен към дискретната видеокарта.Защо не го включиш към видеоизход на дъното и да опиташ така?

• Автор
преди 4 минути, kashchey написа:

Предполагам ,че монитора е включен към дискретната видеокарта.Защо не го включиш към видеоизход на дъното и да опиташ така?

Извинявам се, но откъм хардуер почти нищо не разбирам.

Какъв е видеоизходът от дъното и как да разбера дали мониторът ми е закачен към дискретна видео карта?

Под USB-тата е вграденото видео синьо с дупчици за VGA или по-широко с дупчици за DVI. Външната карта е на планка по надолу напречна.

Отзад на компютъра.

"Оправи се, както можеше да се очаква, с просто решение. За да се задейства бутон F2 , с който се отваря менюто на биос, е трябвало да се направи рестартиране и щом изгасне екранът, да се натиска многократно-тогава, въпреки, че не се показва бот-менюто, се получава влизане в биос. Аз опитвах при първоначално зареждане и за това не ставаше.Няма начин да няма начин! Благодаря за отзивчивостта."  Това е копирано от друга публикация, но не ти пращам линк, защото има написани и много други работи , които ще те объркат. Най-важното е да разбереш, че трябва , след като ОС ти е заредена, да натиснеш рестартиране и щом изгасне екранът, да започнеш да натискаш многократно бутонът, с който се влиза в Биос. Влезеш ли веднаж, там лесно можеш да промениш да се показва бот менюто. Това беше за лаптоп, но то е принципно и е много вероятно да стане и при теб.

321.JPG

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

• Автор
преди 7 часа, _Alex&Vanko_ написа:

Под USB-тата е вграденото видео синьо с дупчици за VGA или по-широко с дупчици за DVI. Външната карта е на планка по надолу напречна.

Отзад на компютъра.

Значи имам D-SUB, DVI и HDMI портове. Мониторът ми има изход единствено за D-SU B и затова съм прикачен към него.

D-SUB е VGA порт, но се води че е с по-ниско качество на картина, което означава че всичко си е на мястото.

mfgoQ.jpg

Нещо ми се струва че не цъкаш когато трябва този бутон. В момента на включване на машината, не чакай звуков сигнал, а направо помпай бутона. Задължително си сложи преходник, както колегата каза, ако случайно в BIOS не е включена опцията за USB при стартиране.

ПС: За повече графични възможности използвай HDMi или DVI изходите.

Редактирано от callpchelp (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички отзовали се! :emoji_smiley-02:

Току що го преинсталирах. Проблемът е бил в това, че всички портове, които съм изброил са по дъното, а директно от видеокартата има един изходен - HDMI . 

Тъй като нямам такъв изход на монитора, го свързах към ТВ и всичко се получи. Излязоха си и букви, и меню. Аз пак съм си го включвал, но на монитора не ми е излизало и затова изобщо не се е стигнало до "Добре дошли". 

Вчера като съм го свързвал към тв-то не се е получило, защото съм го свързал към HDMI от дъното. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.