Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за нова конфигурация !

Featured Replies

На този диск, сигурно има джъмпер  за превключване в режим на SATA1. Има голяма вероятност да тръгне, ако го превключиш.  Новото дъно е само SATA3  и диска нещо се обърква.

• Отговори 58
  • Прегледи 4,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

направи в биоса  да се стартира ssd преди другия хард.

там примари ли се води или каквото там

BOOT-DEVICE PRIORTY -1ST SSD

или 2nd след записвачката или usb  да не  питаш после как да си инсталираш windows

преди 4 часа, tahumba написа:

На този диск, сигурно има джъмпер  за превключване в режим на SATA1. Има голяма вероятност да тръгне, ако го превключиш.  Новото дъно е само SATA3  и диска нещо се обърква.

Няма, дискът е в мен в момента. Работи си идеално и на моя комп (дъно - GB H81M-D3H). Ще прехвърля инфото на моя диск, ще го форматирам, и ще видим какъв ще е резултатът. Евентуално ще го тествам и с някакъв софтуер, да видим дали има грешки, но ме съмнява. 

Има някаква несъвместимост с новото дъно, но не мога да разбера каква e ...

Можеше само да форматираш, изтриеш дяла със системата без да пипаш D" но нищо щом си го захванал. Надявам се че няма да му слагаш ос след форматиране на целия диск? Ако е форматиран целия диск, вече би трябвало да го захапе без проблем.

преди 56 минути, goodly написа:

Можеше само да форматираш, изтриеш дяла със системата без да пипаш D" но нищо щом си го захванал. 

Не следиш темата. Системата е на друг диск, SSD. Този е от стария компютър, и ще се ползва само за склад.

Ясно ми е че системата е на ssd, въпроса ми към теб е, когато направи първата инсталация системата я сложи на ссд-то тъка, а стария хард целия ли го форматира и изтри дяловете, или си изтрил само C дял без да пипаш D?

Защото разбирам от по следващите ти коментари че влизаш в D на стария диск и разглеждаш папка. Което ме довежда до мисълта че си създал отново ос на дял C>. Също казваш че ще прехвърляш информация от стария диск на друго устройство, което също гласи че стария ти хард не е форматиран цялостно. И явно това е главната причина да не иска дъното ти да подкара две системи защото го разбира тъка: Не мога да завия два болта в една гайка.

Дано да греша, и да не съм разбрал нищо от темата...

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Диска е сложен и тръгва без проблем да зарежда ОС.

Обаче това "Asrock" като се включи в началото пак излиза и малко забавя процеса на зареждане но иначе си върви и отваря всичко вътре каквото има :)

Благодаря на всички за препоръчаните части, мнения и проблемния хард диск ! 

SSD-то е само за ОС и няма дялове. Харда WD-640 и той няма дялове нито операционна система на него - никога не е слагано ! Харда е само за склад (както се спомена) 

преди 15 минути, L&B написа:

Диска е сложен и тръгва без проблем да зарежда ОС.

Обаче това "Asrock" като се включи в началото пак излиза и малко забавя процеса на зареждане но иначе си върви и отваря всичко вътре каквото има :)

Благодаря на всички за препоръчаните части, мнения и проблемния хард диск ! 

SSD-то е само за ОС и няма дялове. Харда WD-640 и той няма дялове нито операционна система на него - никога не е слагано ! Харда е само за склад (както се спомена) 

Това "AsRock" ще ти излиза винаги :) . И е нормално да забавя, така ти дава възможност да влезеш в BIOS.

А иначе и двата ти диска имат дялове - по един. Ако нямат, няма да можеш да ги ползваш изобщо.

Тъка и не разбрахме какъв е бил проблема. Но явно не е бил форматиран както трябва. А относно логото на Asrock би трябвало да се маха от биоса. Също би трябвало да има опция Fast Boot. Аз съм на Gigabyte и при рестарт ми излиза само логото на windows 8,1 врътва се един път колелцето и съм на десктопа. Цялата работа ми отнема 15сек със ssd съм.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.