Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за климатик Midea Mission MSMBBU-12HRFN1

Featured Replies

Здравейте! Бихте ли споделили мненията и впечатленията си за климатик Midea Mission MSMBBU-12HRFN1 (https://www.midea.bg/bg/klimatici-midea/stenni-klimatici-midea/invertoren-klimatik-midea-msmbbu-12hrfn1)? Смятаме да го използваме за отопление на хол с размери 4 на 3 метра и височина на таваните 2.6 метра. Апартаментът е панелен, две от стените са му външни - без външна изолация, но с вътрешна изолация от фибран. Отворени сме и за други предложения, но сме малко ограничени откъм бюджет - можем да отделим до 1200 лева (климатик + монтаж). Предварително Ви благодаря за помощта.

Редактирано от vseznaiko87 (преглед на промените)

Населено място? Едно е с мек климат като Варна и Бургас и друго при студ като Плевен, Кнежа или Трън. Околните апартаменти с какво се топлят? Отгоре и отдолу какво е? Таванът топлоизолиран ли е?

Малко съм резервиран  че основната рекламирана екстра е Wi-Fi Control.

• Автор

Здравейте! Благодаря Ви за бързия отговор. Апартаментът е в Пловдив. Таванът не е топлоизолиран. Съседите над нас също се отопляват с климатик - Daikin BOB. Съседният ни апартамент е необитаем, а под нас са избите на блока. С естествен паркет сме на пода, ако това има някакво значение. Дограмата също е подменена тази година.

Защо не се ориентираш към Fuji Electric? За тези пари има RSG12LLCC https://www.klimaonline.bg/stenni-invertorni/9-fuji-electric-rsg-12llcc.html който е много хубав климатик.

Държите ли да Midea? Не съм запознат много със марката, но аз лично бих се насочил към други марка като  Fujitsu General, Mitsubishi Heavy, Daikin, Toshiba ето ти и няколко предложения от тези марки в твоя бюджет:

Fujitsu General-ASHG12 LLC-12000-BTU - 999лв.

малко над бюджета са тези модел но си заслужават:

Daikin FTX35J3/RX35K-12000-BTU - 1349лв. с безплатен монтаж

Тoshiba-RAS-10BKVG-E/RAS-10BAVG-E-Mirai-10000-BTU - 1099лв. без монтаж

Аз също съм от Пловдив и в къщи сме с този модел:

Мitsubishi-Heavy-SRK25ZM-SSRC25ZM-S-Premium-9000-BTU - 1389лв. с 50% отстъпка от монтажа.

Стаята която отплявам с този модел е 3х5 метра и съм много доволен от него. Ако искаш помисли, но климатик не се копува всеки ден затова по-добре сабери още малко пари и вземи по-добър, по-безшумен, по-икономичен...

Редактирано от KorteZ (преглед на промените)

Пловдив е по-топло отколкото Плевен. Смятам, че няма да имаш проблеми. Да, от значение е че подът е с паркет. Като препоръка - топлоизолирайте тавана, ще ви вдигне 2 градуса и няма да правите подово отопление на съседа. Аз имам и 2 конвенционални Midea, но имам и парно, повече за охлаждане и междинния сезон. Имам и Hitachi.

Последната ми покупка за друго помещение без парно, основно за отопление https://www.kaldata.com/forums/topic/253664-избор-на-първи-климатик-за-охлаждане/ Дори е по-евтино.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Моят съвет е такъв т.е. зарязваш всякакви съвети освен тези за енергиина ефективност и отопляем обем! Следваш личните си предпочитания и заделения бюджет! Търсиш най - ниска цена и най - голяма гаранция! Търсиш машина с включен монтаж! Не се изхвърляй, като първата "блондинка" по прехвалени скъпи модели или такива с излишни екстри. Марките са без значение и всичко опира до късмет! Днес дори и най - бюджетните решения притежават доста прилични характеристики! Все пак ти си решаваш...

• 5 месеца по-късно...

Конкретно за този модел не мога да ти дам мнение. Вкъщи имам такъв климатик http://www.home-max.bg/klimatik-midea-ms9a-18hrn1-9a3/ . Доволен съм от марката, така че според мен и да го вземеш, няма да сбъркаш. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.