Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на колонки за PC

Featured Replies

Здравейте, искам да взема колонки 2.0 за компютъра, и засега съм се спрял на тези модели:

Edifier R1280T

Microlab Solo C2

Бюджета е до 150лв.

Кой от двата бихте препоръчали?

Edifier-a го чух и ми хареса доста, но microlab-a няма къде да го прослушам, а ме грабва с това че е с 6.5` в сравнение с edifier-a 4`

Ще се използват най-вече за слушане на музика, търся качество на звук. 

Редактирано от nikodine (преглед на промените)

преди 38 минути, nikodine написа:

Здравейте, искам да взема колонки 2.0 за компютъра, и засега съм се спрял на тези модели:

Edifier R1280T

Microlab Solo C2

Бюджета е до 150лв.

Кой от двата бихте препоръчали?

Edifier-a го чух и ми хареса доста, но microlab-a няма къде да го прослушам, а ме грабва с това че е с 6.5` в сравнение с edifier-a 4`

Ще се използват най-вече за слушане на музика, търся качество на звук. 

http://www.stealtech.org/kolonki/Fenda_F2300X_-_5_1_Bluetooth_65W_RMS_-_NFC_USB_SD_MP3_FM_Remote_id61716/

:) 

Трудно може да се намери човек,който има или пък е слушал по-дълго двата модела,за да даде реалното мнение.Характеристиките,които им дават също не са точни,защото едва ли са измервани при еднакви условия,а производителите ги завишават с рекламна цел.

преди 59 минути, nikodine написа:

но microlab-a няма къде да го прослушам, а ме грабва с това че е с 6.5`

Размера на кутиите и говорителите е единственото в случая,което може да се вземе на предвид.По голям размер,би трябвало да свири по мощно и по качествено,затова бих избрал microlab-a.

преди 13 минути, delick написа:

според мен и 2+1 ще му свърши работа

Не можеш да сравняваш 2+1 с 5+1. Няма място за сравнение :) 

Кат търсиш качество на звук то вградения Realtek на дъното е за колонки от 30-40лв. макс. Иначе съм за Микролаб.

https://www.jarcomputers.com/Koloni_cat_204.html?ref=cat&order=1&fbrand[281]=brand-281

http://www.stealtech.org/sound_cards/creative/

Може да пробваш с Креатива от 45лв. който е стара бройка инаме мисля струваше към 70лв.

Не намирам въпросният модел на Microlab Solo C2, за да сравня двата модела

Желателно е да пускате линковете по следният начин:

Edifier R1280T

Ако сте фен на музиката се насочете към 2.0 стерео система. Ако филмите и игрите са приоритет то тогава 2.1

Сега погледнах, че има модел Microlab Solo 2C.

На "хартия" моделчето изглежда с по добри характеристики от Edifier R1280T. Но как се справя  в реални условия е друга бира.

Съвета ми е да съберете повече отзиви на потребители за двата модела, щом не може да го видите на живо, И като сте сигурни поръчвайте.

Успех в Избора.

• Автор

Благодаря на всички за мненията, за щастие успях да увелича бюджета малко и ще успея да взема Microlab Solo C6, за него намирам само чудесни мнения не само тук, но и в чуждите форуми и сайтове. :) 

преди 14 минути, nikodine написа:

...за щастие успях да увелича бюджета малко и ще успея да взема Microlab Solo C6.

За същия бюджет има  Колони MICROLAB Pro 3 2.0 .Бас говорителят им е с по-голям размер.Характеристиката  на ниските честоти е много по-добра от Microlab Solo C6.

• Автор
преди 3 часа, Димитър 59 написа:

За същия бюджет има  Колони MICROLAB Pro 3 2.0 .Бас говорителят им е с по-голям размер.Характеристиката  на ниските честоти е много по-добра от Microlab Solo C6.

Трябва ли да ме притеснява Signal/Noise на Pro3 че е доста по-нисък от Solo-то? 65 към 85db 

преди 3 часа, Димитър 59 написа:

Редактирано от nikodine (преглед на промените)

преди 22 минути, nikodine написа:

Трябва ли да ме притеснява Signal/Noise на Pro3 че е доста по-нисък от Solo-то? 65 към 85db 

Това не е толкова важно.Долната граница на възпроизвеждане на ниските честоти(баса) е по важна,че е 35 херца.Също предимство е,че са дървени кутиите,а на  Solo C6 са пластмасови.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.