Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за карта памет

Featured Replies

Здравейте. :)

Днес си закупих карта памет micro SD 16GB на Филипс. Поставих я в телефона Lenovo A7000, но ме пита как искам да я ползвам, като вътрешно хранилище или преносима памет. Аз искам да съхранявам в нея снимки, музика и от време на време някое изтеглено приложение, понеже системната памет на телефона е пълна и все ми се налага да трия разни клипчета и снимки, когато реша да инсталирам нещо от гугъл плей-я.

Та въпросът ми е каква настройка да направя на картата - като преносима или вътрешна памет?

пс: Забравих да добавя, че от време на време искам да я вадя и да я ползвам и на фотоапарата картата.

Screenshot_2016-10-06-19-21-38-289.jpeg

Screenshot_2016-10-06-19-21-16-380.jpeg

Редактирано от Ralica92 (преглед на промените)

преди 52 минути, Ralica92 написа:

искам да я вадя и да я ползвам и на фотоапарата картата

В такъв случай избирате вторият вариант - преносимо хранилище.

Избираш първият вариант "Форматиране като вътрешно хранилище иначе духаш супата, картата ти става непотребна, тоест ако искаш да свалиш нещо ще ти казва няма място защото няма да имаш права да пишеш по нея :)

преди 1 час, Ralica92 написа:

Редакция

карта памет micro SD 16GB на Филипс. Поставих я в телефона Lenovo A7000, но ме пита как искам да я ползвам, като вътрешно хранилище или преносима памет. искам да съхранявам в нея снимки, музика и от време на време някое изтеглено приложение, понеже системната памет на телефона е пълна и все ми се налага да трия 

каква настройка да направя на картата - като преносима или вътрешна памет?

искам да я вадя и да я ползвам и на фотоапарата картата.

като преносима

преди 18 минути, Highagain написа:

Избираш първият вариант "Форматиране като вътрешно хранилище иначе духаш супата, картата ти става непотребна, тоест ако искаш да свалиш нещо ще ти казва няма място защото няма да имаш права да пишеш по нея :)

еп тогава каква е целта на питането като ще духа супата и няма да може да пише върху нея

Редактирано от Yvan Sergeev (преглед на промените)

преди 34 минути, Highagain написа:

Това е правилният вариант, но тогава няма да може да я ползва на фотоапарата.

Може да я ползва, но трябва да изключва телефона, тогава да я вади и позлва, през това време да държи телефона изключен, защото започва тръпане на грешки в приложенията, приложения фантоми ( ем ги има, ем ги нема ) и т.н. Я си земи една по-малка за апарата и тая я позлвай, като вътрешно хранилище и не се занимавай с глупости...

• 1 месец по-късно...

Още не съм стигнал до този момент, но ще използвам темата. Четох(в howtogeek), че в по-новите версии на Андроид е подобрена възможността да се инсталират приложения на картата памет. Няма ли такъв, междинен вариант, където част от паметта се форматира за инсталиране на приложения, а останалата част да си е в "нормален" формат за снимки и др. файлове. Вярно, че пак като се извади картата от телефона, той става практически неизползваем а и принципно е доста неудобно да се прехвърля от едно устройство на друго...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.