Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте!

Имам един въпрос относно конвертирането 2D в 3D. Накратко има ли такова чудо при активното 3D? Дъщеря ми има телевизор LG - той е с пасивно 3D и конверсията от 2D в 3D си е доста прилична - направо си ми харесва, въпреки че не е оригинално 3D. Сега искам да си купя и аз телевизор с 3D, но се колебая между Sony и LG, а Sony са активно 3D, което се прави от самите очила и никъде не намирам в спецификациите да пише дали може да се конвертира 2D в 3D. Ако е от значение конкретно модела е KDL-55W809C 3D LED.

Благодарности предварително !

Редактирано от MAIDEN (преглед на промените)

Има 3D телевизори, които нямат функцията да конвертират от 2D в 3D. Трябва да прочетеш характеристиката на модела телевизор. Активното 3D е точно 2 пъти по добро от пасивното 3D.

• Автор

Определено активното е full HD a пасивното е презредово - затова и разликата е двойна и вероятно има малки детайли, които не се забелязват, но това не е определящото. А в спецификациите абсолютно никъде не пише за конвертиране, проверих поне в 17 сайта на различни езици и освен да го рекламират и преписват от официалния друго не се обяснява. Само в един френски сайт намерих за подобните на него 805 и 807, че нямат и това ме навежда на мисълта, че и 809 също няма.

Не знам защо си мислиш, че LG пасат трева! От век и половина два, използвам LG с активно 3D, очите не се изморяват, има си конверсия, това е закон за 3D телевизорите. Даже сега не виждам да произвеждат Full HD, ами правят само Ultra HD. Тия хептен изперкаха с ултра хипер мега технологиите си. Човек не може да си поиска нещо прилично!

преди 1 час, MAIDEN написа:

Определено активното е full HD a пасивното е презредово - затова и разликата е двойна и вероятно има малки детайли, които не се забелязват, но това не е определящото. А в спецификациите абсолютно никъде не пише за конвертиране, проверих поне в 17 сайта на различни езици и освен да го рекламират и преписват от официалния друго не се обяснява. Само в един френски сайт намерих за подобните на него 805 и 807, че нямат и това ме навежда на мисълта, че и 809 също няма.

Почти всички конвертират. Все пак си виж описанието. Посочения от теб модел обаче НЕ конвертира. Освен това за този модел очилата се продават отделно, а не са от най-евтините.

Аз бих избрал LG пред SONY но това е според мен, а и зависи все пак кои точно модели сравняваме. Просто като марка по-ми допадат. 

За пасивното и активното 3д има доста изписано и може да се чете. Ама такива изказвания че активното е точно два пъти по добро понеже е на по-добра резолюция са абсолютни глупости. Има си предимства и едното и другото. Още повече че разликата в резолюцията не е два пъти... Но както и да е.

• Автор

Е няма как да е век и половина - преди бяха Goldstar и трупаха някои негативи за разлика от сега ;) Иначе нищо лошо не съм казал за LG - дори обратното. От казаното дотук би следвало, че ги поставям на едно място двете със Sony, иначе бих сравнявал сонито с панасоник , тошиба, филипс или каквото и да е там, но съм преценил, че картината на точно тези две марки ми допада най-много, а и херцовете са по 900 и 1000 което е доста над другите, които са  по 400 да речем. Идеята ми е в този ценови клас (който не включва 3D Ultra HD за 55 инча) LG са изцяло пасивни и ако активното Sony не прави конверсия директно си взимам LG, въпреки че е пасивно. Ето отново доказвам, че нямам нищо против LG, иначе бих избрал друга марка с активно 3D и конверсия. Иначе конвертирането не е закон за 3D, защото наистина липсва при някои модели и от твоите думи поне разбирам, че то не се обуславя само от този фактор щом ти с активно 3D го имаш. И въпрос лично към теб, Mlechko - ако си без активните очила какво е изображението, което се вижда-дали става за гледане, понеже при пасивното образът е раздвоен и трябва да се превключва? Но, ако никой скоро не може да отговори май на място в магазина ще се разбере след няколко дена.

току-що, eminem_vr написа:

Почти всички конвертират. Все пак си виж описанието. Посочения от теб модел обаче НЕ конвертира. Освен това за този модел очилата се продават отделно, а не са от най-евтините.

Аз бих избрал LG пред SONY но това е според мен, а и зависи все пак кои точно модели сравняваме. Просто като марка по-ми допадат. 

За пасивното и активното 3д има доста изписано и може да се чете. Ама такива изказвания че активното е точно два пъти по добро понеже е на по-добра резолюция са абсолютни глупости. Има си предимства и едното и другото. Още повече че разликата в резолюцията не е два пъти... Но както и да е.

Прав си ! На първо четене наистина е 2 пъти разликата, ако се броят редовете, но като се замислиш едното око вижда едните редове, а другото вижда другите и мозъка си ги синхронизира - та картината пак си я приемаме пълна. Според мен разликата - единствената важна поне само на теория е само във възможността да се гледа под ъгъл различен от около 90градуса при активните - това беше причината да търся активно 3D, защото с дъщеря ми и жената се сбутваме много, за да пуснем нещо заедно да гледаме.

Благодарско за отговора и значи ще ходя за LG, а модела понеже попита е 55LF652V 3D LED

преди 50 минути, MAIDEN написа:

Е няма как да е век и половина - преди бяха Goldstar и трупаха някои негативи за разлика от сега ;) Иначе нищо лошо не съм казал за LG - дори обратното. От казаното дотук би следвало, че ги поставям на едно място двете със Sony, иначе бих сравнявал сонито с панасоник , тошиба, филипс или каквото и да е там, но съм преценил, че картината на точно тези две марки ми допада най-много, а и херцовете са по 900 и 1000 което е доста над другите, които са  по 400 да речем. Идеята ми е в този ценови клас (който не включва 3D Ultra HD за 55 инча) LG са изцяло пасивни и ако активното Sony не прави конверсия директно си взимам LG, въпреки че е пасивно. Ето отново доказвам, че нямам нищо против LG, иначе бих избрал друга марка с активно 3D и конверсия. Иначе конвертирането не е закон за 3D, защото наистина липсва при някои модели и от твоите думи поне разбирам, че то не се обуславя само от този фактор щом ти с активно 3D го имаш. И въпрос лично към теб, Mlechko - ако си без активните очила какво е изображението, което се вижда-дали става за гледане, понеже при пасивното образът е раздвоен и трябва да се превключва? Но, ако никой скоро не може да отговори май на място в магазина ще се разбере след няколко дена.

Прав си ! На първо четене наистина е 2 пъти разликата, ако се броят редовете, но като се замислиш едното око вижда едните редове, а другото вижда другите и мозъка си ги синхронизира - та картината пак си я приемаме пълна. Според мен разликата - единствената важна поне само на теория е само във възможността да се гледа под ъгъл различен от около 90градуса при активните - това беше причината да търся активно 3D, защото с дъщеря ми и жената се сбутваме много, за да пуснем нещо заедно да гледаме.

Благодарско за отговора и значи ще ходя за LG, а модела понеже попита е 55LF652V 3D LED

Видях модела за който питаш. Искам и аз такъв :) Имах предвид че не може генерално да се изказваме LG са по-добри от еди кой си. Защото ще се сравняват определени модели :)

За резолюцията имай в предвид че пасивното е презредово но само по хоризонтала или вертикала, според зависи дали е SBS или TopBottom източника или видеото. От което резолюцията не пада точно наполовина. А и всеки за себе си може да прецени дали го устройва картината и дали вижда разликата толкова осезаемо. Активното 3D пък също има своите недостатъци. Единия от които и най-съществен според мен е цената. Пример - модела който ти гледаш. Продава се само телевизора без очила. Така е от производителя. Когато един чифт очила е около 100лв и в тях има електроника която може да се чупи и е доста финна все пак със затворите на лещите това си е фактор. Още повече че говорим за очила които ще хвърляш наоколо, ще седнеш на тях или кучето ще ги нагризе. Пасивните очила са по 2-3лв бройката а може и по-евтино. При активното 3д екрана изглежда по тъмен. Забележимо с просто око в сравнение с пасивното. Това също се дължи на технологията. Някои хора дори може да виждат частично затварянето на лещите и това е доста разсейващо. Също така са много по-често срещани проблемите с видимо наслагване на картината при някои кадри. Не искам да пиша романи. Който има желание има от къде да прочете. Има си причина да се произвеждат пасивни въпреки спада в резолюцията. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

преди 8 часа, MAIDEN написа:

55LF652V 3D LED

Май телевизорчето се предлага с един брой очила. Вече няма да се бутате с дъщеря ти и женати за да гледате.:)

преди 2 часа, nikolela написа:

Май телевизорчето се предлага с един брой очила. Вече няма да се бутате с дъщеря ти и женати за да гледате.:)

Като си вземе за 1400+лв телевизор, все ще отдели 10-15лв и за очила. И пред тия 55инча няма много много да се бутат.

преди 4 часа, eminem_vr написа:

Като си вземе за 1400+лв телевизор, все ще отдели 10-15лв и за очила. И пред тия 55инча няма много много да се бутат.

15 ли? Когато купувах моя телевизор не ми достигнаха финанси за активно 3D, което се продаваше с 2 чифта очила. Допълнителен чифт очила се поръчва, защото трябва да отговарят на честотата на съответния телевизор и ми искаха малко над 80лв. Цени на активни очила за ориентация

http://www.shopmania.bg/q-3d-очила

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 5 минути, nikolela написа:

15 ли? Когато купувах моя телевизор не ми достигнаха финанси за активно 3D, което се продаваше с 2 чифта очила. Допълнителен чифт очила се поръчва, защото трябва да отговарят на честотата на съответния телевизор и ми искаха малко над 80лв.

Модела който си цитирал е за втория избор на автора, а именно LG модела. Там става на въпрос за пасивно 3D. Гледа се и с обикновенни поляризирани очила от киното например, а и оригиналните за точно този модел не са скъпи - цък. Не знам дали ще се налага да ги поръчва и да чака доставка. Това е според от къде се купува. По-нагоре го казах че това е фактор при покупката на активните - цената на очилата. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор

Благодарности за отговорите! В четвъртък ми пристига LG-то, а за очилата няма проблеми от телевизора на дъщерята има 2 броя и още 2 от киното които си стават, така че колкото и да са в комплекта все е файда.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.