Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с външен харддиск WD MyBook

Featured Replies

Здравейте. Онзи ден ползвах моят външен харддиск WD MyBook 2 TB и работеше нормално. 

Сега, след като го включа ми дава следната грешка на Linux:

Unable to mount Peters Book

Error mounting /dev/sdb1 at /media/petrov/Peters Book: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000" "/dev/sdb1" "/media/petrov/Peters Book"' exited with non-zero exit status 13: ntfs_attr_pread_i: ntfs_pread failed: Input/output error
Failed to calculate free MFT records: Input/output error
NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for more details.

На Windows 7 не дава никаква грешка и нищо не се случва. Пак не работи.

Вътре имам важна информация, която не искам да загубя. 

Ако си извадил диска без да си използвал Safety remove или Eject нормално е да се случи подобно нещо. Щом не се вижда и на друг компютър с друга ОС ще го носиш на фирма, която възстановява информацията, но цената е солена. Освен това защо ценната информация се държи само на един диск????

• Автор

Ползвал съм винаги безопасно изваждане. При Win 7 се появява като устройство, но не може да се влезе в него и лампата за активност постоянно мига. А при Linux ми дава горното съобщение. Разглобих го, вътре е WD Green Desktop Hard Drive WD20EZRX 2.0 TB.

Дали може да го махна от платката и да го закача по обикновенният начин към компютър?

Редактирано от П.Петров (преглед на промените)

Ако е от тези MyBook дето криптират информацията на диска - не.

В смисъл - ако диска е здрав може да го закачиш на компютър и да си го ползваш ама ще загубиш информацията на него.

Редактирано от ined (преглед на промените)

И това е всичко? В сервиз? Кой казва че диска е повреден за да се носи в сервиз, има толкова много отключващи програми като Unlock и др.? 

преди 17 часа, П.Петров написа:

Ползвал съм винаги безопасно изваждане. При Win 7 се появява като устройство, но не може да се влезе в него и лампата за активност постоянно мига. А при Linux ми дава горното съобщение. Разглобих го, вътре е WD Green Desktop Hard Drive WD20EZRX 2.0 TB.

преди 16 часа, П.Петров написа:

Дали може да го махна от платката и да го закача по обикновенният начин към компютър?

Написаното в първият абзац обезсмисля 2рата част за смяната на платката. Така че краткия и ясен отговор е НЕ

преди 6 часа, peppone1 написа:

И това е всичко? В сервиз? Кой казва че диска е повреден за да се носи в сервиз, има толкова много отключващи програми като Unlock и др.? 

Извинявай, без помисъл да бъда груб, но какво ще отключваш с тези програми, на този диск?

Ако диска беше работещ offline scan-а нямаше да го държи в постоянна активност.

преди 5 часа, П.Петров написа:

Тоест, според вас трябва да го изхвърля ли?

Ако не ти трябва информацията от него, може да го правиш каквото сметнеш за интересно за тебе.

Ако имаш ценна информация си потърси някъде място където да я извадят(мисля че все още има голям шанс това да се случи). Поне към момента са ми известни не повече от 3 места където това може да се направи. Всичките останали в 99% от случаите ще ти съсипят всякакви шансове за помощ или са междинна брънка във веригата която ще ти качи цената. Т.е първите действат : "то така или иначе не работи, по лошо няма да стане", а 2рите са ти примерно +20% отгоре на всяка итерация.

преди 21 часа, Samo написа:

Написаното в първият абзац обезсмисля 2рата част за смяната на платката. Така че краткия и ясен отговор е НЕ

Извинявай, без помисъл да бъда груб, но какво ще отключваш с тези програми, на този диск?

Ако диска беше работещ offline scan-а нямаше да го държи в постоянна активност.

Какъв е тоя Офляйн скан? Защо да не провери харддиска с някоя програма като HD Tune Pro, да видим тя какво ще покаже?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Offline scan е когато диска е зает сам със себе си. Или казано по друг начин изпълнява вътрешни инструкции и на всяка външна заявка връща BUSY. Няма значение с какво ще го сканираш защото първо диска няма да ти "отговори" и 2ро както беше казано - диска е с криптиране. Това криптиране се изпълнява от платката и независимо от желанието на потребителя. Паролата който се въвежда за криптирането на тези устройства не криптира самите устройства, а ключа който вече така или иначе си криптира информацията. Вадейки устройството от преходника губиш възможността да стигнеш до информацията, освен ако не знаеш къде са ключовете и знаеш начин по който да декриптираш диска.

П.П. тук е форум, и всеки е свободен да проверява с каквото си поиска, аз само споделям мнение....

Редактирано от Samo (преглед на промените)

• Автор

На боклука е вече. WD повече никога няма да си взема. За 2 години да е работил най много 12 часа и се скапа. Е браво.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.