Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за рам памет

Featured Replies

Здравейте , днес си инсталирах програма с която да виждам и честотата на рам паметта досега ползвах msi afterburner , но той показва само количеството заета памет. Имам два кита един на 1600 и един на 1866 та въпроса ми е защо паметта работи на половината от тази честота?

RAM паметта е Double Data Rate. Това означава, че памет с честотата 800 MHz, има ефективна честота 1600 MHz.

Половината на честотата слагам тази на 1600 , показва 800 слагам другата на 1866 , показва 933

преди 3 минути, plamenbm86 написа:

RAM паметта е Double Data Rate. Това означава, че памет с честотата 800 MHz, има ефективна честота 1600 MHz.

Искаш да кажеш , че е нормално така ли?

преди 11 минути, plamenbm86 написа:

преди 10 минути, Neext написа:

Половината на честотата слагам тази на 1600 , показва 800 слагам другата на 1866 , показва 933

Искаш да кажеш , че е нормално така ли?

Ето ти го онагледено - 167_011.gif

Така е трябва да е. Прикачих скрийншот, на моята RAM овърклокната до 2133.

cpuz_ddr.PNG

преди 2 минути, plamenbm86 написа:

Така е трябва да е. Прикачих скрийншот, на моята RAM овърклокната до 2133.

cpuz_ddr.PNG

С дъно z77 extreme 4 съм паметта е kingston fury на 1866 имаш ли представа как да я клокна?

Когато има две памети на различни честоти - системата ще работи на по-ниската.

преди 11 минути, Neext написа:

С дъно z77 extreme 4 съм паметта е kingston fury на 1866 имаш ли представа как да я клокна?

Ами увеличаваш честотата и увеличаваш таймингите. В случай съм пуснал тайминги 11-12-12-35. Не съм пробвал да увелича малко волтажа на паметта, за да използвам по-ниски тайминги. Добре е да пуснеш Memtest за да провериш дали клока е стабилен. Но като цяло производителността на системата не се увеличава забележимо от по-висока честота на паметта.

преди 7 минути, plamenbm86 написа:

Ами увеличаваш честотата и увеличаваш таймингите. В случай съм пуснал тайминги 11-12-12-35. Не съм пробвал да увелича малко волтажа на паметта, за да използвам по-ниски тайминги. Добре е да пуснеш Memtest за да провериш дали клока е стабилен. Но като цяло производителността на системата не се увеличава забележимо от по-висока честота на паметта.

Твоята памет същата ли е? Мемтест позволява тест до 4гб памет , но предполагам , че щом едната плочка е стабилна и другите ще са? Нагласих тези тайминги , но при 1.6V

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ами май да. Имам 2 x 8GB HyperX Fury DDR3 1866 MHz. Но дъното и процесора са други и те са фактор.

преди 8 минути, plamenbm86 написа:

Ами май да. Имам 2 x 8GB HyperX Fury DDR3 1866 MHz. Но дъното и процесора са други и те са фактор.

С 2600к съм , но в биос ми дава до 2133 , а мисля че на дъното му дават повече моята памет е 4х4 с10 ти на какво напрежение я държиш? При мен на 1.6 се срина сега е на 1.585 и върви теста ...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 31 минути, Neext написа:

С 2600к съм , но в биос ми дава до 2133 , а мисля че на дъното му дават повече моята памет е 4х4 с10 ти на какво напрежение я държиш? При мен на 1.6 се срина сега е на 1.585 и върви теста ...

Ами на Auto e 1.585. http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77 Extreme4/index.asp?cat=Specifications Тук пише, че може до 2800, но може нещо друго да я ограничава. Дъното може да изисква да има XMP, a Fury няма. А memtest би трябвало да може да тества всичката памет. Зависи от версията. Мисля, че трябва да е в x64 mode.

С моята не съм се занимавал много. Клокването и е малко само за спорта :) 

Редактирано от plamenbm86 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.