Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталация на Windows XP.

Featured Replies

Здравейте хора опитвам се да инсталирам Windows XP на пра-исторически лаптоп Sony VAIO VGN-S5XRP/B обаче нещо в BIOS не виждам опция за инсталиране от USB. Пробрам тука едно Plob обаче като пусна от USB да буутва то забива и нищо не става

Зависи колко е дърто може и да не може да зарежда от USB. Пробвай с CD ако му е здрава оптиката.

Че те дъртите имат ли изобщо опция да boot-ват от USB? Аз имах един кошник, дето нямаше подобни екстри.

преди 13 минути, BatGuy написа:

Здравейте хора опитвам се да инсталирам Windows XP на пра-исторически лаптоп Sony VAIO VGN-S5XRP/B обаче нещо в BIOS не виждам опция за инсталиране от USB. Пробрам тука едно Plob обаче като пусна от USB да буутва то забива и нищо не става

Щом не виждаш опция, защо се опитваш, слагаш диск и ще стане .

• Автор
току-що, Jokerface написа:

Щом не виждаш опция, защо се опитваш, слагаш диск и ще стане .

И оптично устройство няма :D

АААА има има намерих го отдоло е обаче нямам оптично устройство на другият лаптоп тоест няма как да запиша windows :D

Ще инсталирам през LiveCD ако някой може да ми даде име на LiveCD тука се споменаваше едно имаше вградено Windows Mini XP

бах ти утрепките немат пари да произвеждат лаптопи с  двд/сд и usb  а се правят на велики....откачи му харда сложи го на твоя и му запише каквото трябва 

преди 1 час, BatGuy написа:

А от де знаеш, че проблема е от plop-a , а не от записаното на usb ХП (калпава инсталация например). Доколкото разбирам - искаш да сложиш някой орязан ХП. Той ще е проблемен дори и ако го инсталираш от диск, а ти искаш и да го сложиш на флашка. Сам си вкарваш автогол. И Хиренса не съм чувал да го инсталират, но може да пробваш (щото е мини) и като успееш кажи как. По принцип се ползва за оправяне/възстановяване.

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

И оптично устройство няма :D

АААА има има намерих го отдоло е обаче нямам оптично устройство на другият лаптоп тоест няма как да запиша windows :D

Ще инсталирам през LiveCD ако някой може да ми даде име на LiveCD тука се споменаваше едно имаше вградено Windows Mini XP

Hierens Boot CD Има и програма с която можеш да инсталираш Xp-то на лаптопа.

• Автор

Сега форматирах си Hard Disk-а където беше и старият Windows XP и при инсталация ми даде грешка, че файлове липсват :X сега няма от къде да запиша диск с Windows XP и ми остава само варианта със LiveCD-то Hiren's LiveCD на USB обаче как да заредя сега Plob за да ми зареди USB-то като си форматирах всичко и нямам операционна система вмомента

Сега форматирах си Hard Disk-а където беше и старият Windows XP и при инсталация ми даде грешка, че файлове липсват :X сега няма от къде да запиша диск с Windows XP и ми остава само варианта със LiveCD-то Hiren's LiveCD на USB обаче как да заредя сега Plob за да ми зареди USB-то като си форматирах всичко и нямам операционна система вмомента

Нищо не рабрах и за това ще обясня като такъв.

АКО имаш Hierens bood CD на диск, можеш да буутнеш от него това кеото ти е на флашката, защото ти трябва само инсталационния файл. Програмата ще ти покаже. Ако нямаш Hierens Boot CD на диск нищо не можеш да направиш. Можеш на друг лаптоп/компютър да сложиш Hierens-a на ДРУГА флашка, не същата дето е windows-а който ще инсталираш, а на НОВА, друга... Следваш инструкциите в сайта на hierens за да си направиш флашката буутваща със Hierens на нея и те така.

• Автор

Оправих се както и да е. Сложих Windows Vista Ultimate SP2 32-битова на лаптопа. Та сега да питам има ли смисъл от тия Windows ъпдейти или не, защото аз на моя лаптоп с Windows 8.1 ги бях инсталирал и прецакаха всичко, ОС-та стана с някъде 40-50 % по-бавна и трябваше да прейнсталирам ... Тей че казвайте дали си заслужават тия ъпдейти на Vista-та или не.

И що не хвърляш напред в бъдещото, или мислиш да пробваш чести (пре)инсталации. На 7 какво му е? И да искаш - няма да стане 10 (вече) (тъй казват,де) (засега).

преди 3 часа, BatGuy написа:

Оправих се както и да е. Сложих Windows Vista Ultimate SP2 32-битова на лаптопа. Та сега да питам има ли смисъл от тия Windows ъпдейти или не, защото аз на моя лаптоп с Windows 8.1 ги бях инсталирал и прецакаха всичко, ОС-та стана с някъде 40-50 % по-бавна и трябваше да прейнсталирам ... Тей че казвайте дали си заслужават тия ъпдейти на Vista-та или не.

Не ъпдейтвай, освен ако не са драйвъри.

• Автор

Добре купих си една DVD записвачка, записах windows xp на диск, пускам лаптопа влизам в BIOS първо буутващо устройство Optical Drive. Добре, рестартирам то ми пуска Vista-та... Окей втори опит влизам в буут менюто отивам със стрелките на Optical Drive цъкам ENTER то ми зарежда черен екран и пак ме препраща към съществуващия вмомента Windows (Vista-та)... Някакви идеи защо става така ?

преди 1 минута, BatGuy написа:

Добре купих си една DVD записвачка, записах windows xp на диск, пускам лаптопа влизам в BIOS първо буутващо устройство Optical Drive. Добре, рестартирам то ми пуска Vista-та... Окей втори опит влизам в буут менюто отивам със стрелките на Optical Drive цъкам ENTER то ми зарежда черен екран и пак ме препраща към съществуващия вмомента Windows (Vista-та)... Някакви идеи защо става така ?

Как точно го записахте на диска? Като образ или разархивирахте ИСО-то и сложихте файловете?

не си направил бутващ диск дава се ОPEN  на имаджа  през записващата програма.

• Автор
преди 5 минути, capnemo написа:

Как точно го записахте на диска? Като образ или разархивирахте ИСО-то и сложихте файловете?

Влезнах в NERO Burning ROM 2015, пуснах .iso файла на XP да се отвори чрез Daemon Tools и отворих го copy/paste-нах файловете в една папка и после се връщам към NERO-то отивам на CD-ROM (Boot), тегля си boot.ima файлът от тук: http://www.mediafire.com/file/nlmuf3r7lnuq5th/boot.ima 

После отивам там на Advanced прозореца KIND OF EMULATION го слагам на No Emulation, а Number of loaded sectors на 4. После отивам в label поставям името на диска (WINXPSP3X86) и пускам да записва. Записва го без грешки.

С две думи изразено направих всичко описано в този туториал:

Редактирано от BatGuy (преглед на промените)

току-що, BatGuy написа:

Влезнах в NERO Burning ROM 2015, пуснах .iso файла на XP да се отвори чрез Daemon Tools и отворих го copy/paste-нах файловете в една папка и после се връщам към NERO-то отивам на CD-ROM (Boot), тегля си boot.ima файлът от тук: http://www.mediafire.com/file/nlmuf3r7lnuq5th/boot.ima 

После отивам там на Advanced прозореца KIND OF EMULATION го слагам на No Emulation, а Number of loaded sectors на 4. После отивам в label поставям името на диска (WINXPSP3X86) и пускам да записва. Записва го без грешки.

В Неро - burn image и посочвате ИСО файла

какви нерота  какви демонси защо просто не четете инструкциите

преди 15 минути, BatGuy написа:

тегля си boot.ima файлът от тук:

какви тегления какви чудесии имаджа си е готов.

• Автор
преди 15 минути, capnemo написа:

В Неро - burn image и посочвате ИСО файла

То така записва самият .iso файл на диска не записва файловете в този .iso файл

То така записва самият .iso файл на диска не записва файловете в този .iso файл

Моля? ПОлзвайте гугъл, не хапе и не е мръсна дума. И ако си направите труда ще разберете за какво говоря

• Автор

Току що записах един диск с PowerISO (просто посочих xp .iso-то и записах както ми казахте) и пак не ще да буутва от диска ...

Редактирано от BatGuy (преглед на промените)

опен даваш ?  нали

сложи го на друг пс

Нагледно каквото имаше предвид капитана - http://ccm.net/faq/9952-how-to-burn-a-disc-image-iso-filе

Провери въпросното сори вайо дали няма отделен бутон за временно буутващо у-во, примерно F10-F12.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.