Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е тоя наложен платеж, кога и къде участва и имаме ли нужда от него?

Featured Replies

Нещо не мога да разбера тоя наложен платеж кога участва и кога не. Да разбирам ли че ако пазарувам пц компонент(примерно) в размер на сума от 1000лв която е писана в онлайн магазина. Получавам СМС от куриер с дата на пристигане на пратката и обща сума примерно 1020лв. Къде сега е наложения платеж, в тия 20лв. или той се начислява отделно в момента на предаване на пратката. Ако може да разясним нещата. Ако може да се обясни в случай на доставка до врата и доставка до куриер. Каква сума, какви доставки, какви наложени платежи.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Ти плащаш на куриера кеш цената на стоката. Курирерските разходи са си отделно и включени в крайната цена. Ако платиш по банков път на магазина не е наложен платеж.

Наложения платеж ти е в тези 20 лева и е около 1% от стойността на поръчката.

1,2% такса наложен платеж на дължимата сума 1000лв = 12лв. - Когато подателя и получателя отидат за стоката до офиса на куриера.

2,4% такса наложен платеж на дължимата сума 1000лв = 24лв - когато куриера отива до един или двата адреса.

Тази такса се плаща от този който плаща доставката.

Сумата за услугата доставка е отделна от тази сума но се плаща заедно.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

аз си мисля купуваш каквото купуваш ако е безплатна доставка продавача го оставя там и ти ходиш и плащаш на ръка.

или пък ти идва директно до дома без куриерски фирми

• Автор

Ми че ние говорим за едно и също тогава. Наложен платеж и такса доставка е едно и също. Само дето съм си мислел че доставката за малки неща под 1кг и с малки размери е почти една и съща. Но тук влияние оказвало на сумата в зависимост до адрес или офис. Сега вече ми е ясно че се начислява върху сумата. Защото също си мислих че плащаш продукта, плащаш доставка за че и още проценти ти начисляват върху общата сума с доставката. Просто не са ми били ясни някои неща, благодаря ви за разяснението.

преди 8 минути, Can Oa написа:

1,2% такса наложен платеж на дължимата сума 1000лв = 12лв. - Когато подателя и получателя отидат за стоката до офиса на куриера.

2,4% такса наложен платеж на дължимата сума 1000лв = 24лв - когато куриера отива до един или двата адреса.

Със Спиди мисля, че е около 1.1% до домашен адрес. По-големите фирми вероятно ползват отстъпки, затова.

преди 4 минути, tahumba написа:

Със Спиди мисля, че е около 1.1% до домашен адрес. По-големите фирми вероятно ползват отстъпки, затова.

и при тях е същото но да всяка по-голяма фирма има поне 10% отстъпка. Разликата е че при еконт идва на другия ден а спиди за другия ден е малко по-скъпо и имат много малко офиси. Ако идва до вас ти е все тая колко офиси имат.

При спиди не съм толкова сигурен как е по-рядко ги ползвам , може и да са променили нещо за тях не съм сигурен. При тях имаше значение ако само единия отива до офиса или оф не знам ... ще излъжа за тях.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

Наложен платеж означава, че сумата се обявява, ти си длъжен да я заплатиш и след това изпращачът я получава. Той е точно толкова, колкото пише на сайта, където се продава дадено нещо. В останалите 24лв се намира цената на доставката, застраховката(обявена стойност) и таксата за обслужване/обратотване на наложеният платеж.

При пазаруване плащате доставка, включваща транспорт, застраховка и паричен трансфер (наложен платеж). Колко точно зависи от ценоразписа на конкретната куриерска фирма. И отстъпките, които търговецът получава от куриера за нееднократната работа всеки месец. Каквото и да е, получавате фактура с касова бележка срещу платеното - там пише всичко.

• Автор

Сега гледам ценовите такси на спиди за размер дължина, ширина, височина в см. Както и тегло. Много ми е интересно ако поръчам продукт който примерно отговаря на 2кг 50 / 35 / 4,5 та тази сума начислява ли се към стойността на наложения платеж?

СПИДИ ПОЩА [500]
Срок на доставка: 1 работен ден

СПИДИ ПОЩА - новата изгодна пощенска услуга на СПИДИ.
Определящ е РАЗМЕРЪТ на пратката, а не теглото. Изгодно решение за крайни потребители и търговци.
Лесно. Бързо. Удобно. ЕВТИНО!

размер дълж. / шир. / вис. в см. цена в лева промо цена в лева *
XS (до 2 кг.) 50 / 35 / 4.5 2.49 2.29
(до 6 кг.) 60 / 35 / 11 2.99 2.69
(до 10 кг.) 60 / 35 / 19 4.99 3.99
(до 20 кг.) 60 / 35 / 37 8.99 7.99

* Промоционалните цени са валидни до 31.12.2016г.
Срок за доставка: 1 работен ден.
Услугата е валидна за пратки от офис/АПС (Автоматична Пощенска Станция) до офис/АПС.
Всяка пратка може да се състои от един пакет.
Услуга СПИДИ ПОЩА се предлага за пратки с тегло до 20 кг. и в рамките на тегловите ограничения за всеки размер.
Услуга СПИДИ ПОЩА е освободена от ДДС.

ИКОНОМИЧНА [3]
Сро 

таксата наложен платеж е % от стойността на обявената стойност на продукта който получаваш. Стойността на услугата да ти го доставят е отделна сума - но и двете ще ги платиш на куриера.

пример: пращам ти нещо и ти искам 200лв.

куриера ти го носи и плащаш този % от 200лв + стойността на доставката която е 3,4,5-10-20лв според тарифите им. Всички тези пари ги взема куриера аз получавам само моите 200лв.

• Автор

Ясно, точно това ме интересуваше, то даже беше логично да е тъка но все пак да питам да се намираме на лаф :)

И в крайна сметка след като поръчаме няколко неща от един магазин примерно, няма как да знаем размерите на всичките неща, от което идва извода че няма как да си изчислим сами точната сума за тегло размер освен ако не се разровим из интернет или пък да занимаваме служителя от който ще пазаруваме, да ни каже кое какъв размер е по отделно. Мисълта ми беше възможно ли е куриера да си слага негови си размери по негово усмотрение и има ли кяр от това да го прави. Сигурно няма предполагам ще е отговора, но понякога е възможно да стават и грешки, и защо да плащаме грешни пари заради грешките на някой друг.

Не плащаш нищо грешно, хората си вършат работата. По принцип е по-изгодно групирането на няколко неща в обща пратка, отколкото сумата от няколко отделни. И търговците по договор имат отстъпка около 20%.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.