Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с интернет Vivacom Fibernet

Featured Replies

Здравейте,

Ползвам цифрова тв + интернет от Виваком в София. Проблемът е, че от вчера нямам интернет, но имам телевизия. От Виваком не знаят какъв е проблемът - според телефонната поддържка не би трябвало да го има, но могат да пратят техници чак в четвъртък? Междувременно уж щели да опитат нещо дистанционно. Факт е, че към момента резултат няма.

Така че междувременно моля за съвет дали мога да идентифицирам и реша проблема сам.

Мрежата изглежда така:

Външен кабел (сигурно оптика) влиза в някакъв преобразувател, от който има един изход - мрежов кабел.

Мрежовият кабел влиза в суич, от който имам връзка към тв бокса на Виваком и към рутера.

Ресетнах рутера, рестартирах всички устройства, смених кабелите и пробвах да свържа както рутера, така и лаптопа директно към първия кабел по веригата, а освен това и към различни портове на суича. Всички портове и устройства работят, но нямам достъп до Интернет нито през рутера, нито директно – съобщение No Intenet Access. Скайп също не може да се свърже. Телевизия има.

Пробвах също да клонирам мак адреса от рутера към лаптопа - пак не става. На самия рутер (TP LINK) мига лампичка с иконка "зъбно колелце", явно настройки някакви.

На този етап моите познания се изчерпаха, така че моля за съвет дали мога да тествам и настроя още нещо.

Предварително благодаря!

WAN на рутера свети ли? Имаш ли лаптоп? Рутера твой ли е или е предоставен от Виваком?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

WAN свети постоянно, мига другата лампичка със зъбно колелце. Рутерът е на Виваком TL-WR740N N150.

Имам лаптоп, който пробвах да включа директно без рутер. Достъпвам мрежата, но няма Интернет.

преди 12 минути, nameo написа:

WAN свети постоянно, мига другата лампичка със зъбно колелце. Рутерът е на Виваком TL-WR740N N150.

Имам лаптоп, който пробвах да включа директно без рутер. Достъпвам мрежата, но няма Интернет.

Няма как да имаш интернет. Оторизащията се прави по МАК адрес, а този на лаптопа е различен от този на рутера. 

Пробвал ли си да ресетнеш рутера, може да е забил.

На смият суич който ти е даден от Виваком на 1 порт трябва да идва кабела от вън. На 2 и 3 порт трябва да включиш руера и приемника. Така ли си направил?

• Автор

Да, така са свързани.

Ресетнал съм рутера, но не става. Щом оторизира по мак адрес, да клонирам мак адреса от рутера на лаптопа и да свържа лаптопа директно към мрежата?

Ако са ползвали мака на рутера. 
В моя случай самия конвертор има мак!?!?! :D 
Или на порта на switch-а може да е .. ма в такъв случай всичко което включиш ще има нет.

Пробвай де .. то не пречи :)

Редактирано от PIKEBG (преглед на промените)

преди 13 минути, nameo написа:

Да, така са свързани.

Ресетнал съм рутера, но не става. Щом оторизира по мак адрес, да клонирам мак адреса от рутера на лаптопа и да свържа лаптопа директно към мрежата?

Знаеш ли си идентификатора на услугата?? Може да закачиш директно лаптоп без рутера, но трябва да сложиш на ЛАН картата МАК адреса на рутера. Предполагам, че той е оторизиран.

У дома съм вързал три компютъра директно към суича, както и телевизията. Компютрите са с Уиндоус 10 и изобщо няма нужда да се въвеждат МАК адреси и каквото и да е било-те го правят това веднага сами. Фактически идентификацията става в устройството , в което влиза оптичния кабел. Суича само размножава изходите, като хъб-той е пасивен. Твоята работа прилича на повреда или настройка на първото устройство-нямаш IP адрес. За това , като включиш директно с кабел към суича, виж дали имаш IP адрес. ( ipconfig) в конзолата.

55.JPG

преди 17 минути, B3M2W0 написа:

У дома съм вързал три компютъра директно към суича, както и телевизията. Компютрите са с Уиндоус 10 и изобщо няма нужда да се въвеждат МАК адреси и каквото и да е било-те го правят това веднага сами. Фактически идентификацията става в устройството , в което влиза оптичния кабел. Суича само размножава изходите, като хъб-той е пасивен. Твоята работа прилича на повреда или настройка на първото устройство-нямаш IP адрес. За това , като включиш директно с кабел към суича, виж дали имаш IP адрес. ( ipconfig) в конзолата.

55.JPG

Няма как да ти работи Fiber Net услугата на Виваком ако не оторизираш дадено устройство по МАК адрес в страницата My.contact.bg . Вероятно си на PON услуга, която обаче е по DHCP, затова искаш постващия да си даде идентификатора на услугата.

Пропущаш, че на него му работи телевизията, следователно идентификация и инициализация са ок. Това го прави устройството (нарочно не му използвам името), в което влиза оптичния кабел. То вече раздава IP адреси за вътрешната ( след суича) мрежа. При мен, отначало не можеше да се включи нищо повече от две устройства-тв и един компютър. Като се обадих на 123, ми казаха, че точно това устройство е програмирано да раздава само 2 адреса, направиха го за 4 и сега всичко работи. Мисля, че при него точно такъв е проблема.

Аз ще използвам темата да попитам дали има начин да си видя user name и паролата на нета(на рутера),не че имам сега някакъв проблем,но преди два месеца като поднових договора и нещо ми преобразуваха услугата по телефона от виваком ми диктуваха новите работи дето трябва да вкарам.Аз ги записах на едно листче в случай,че ми потрябват някога,но сега се оказва,че не мога да го намеря,тоест загубил съм въпросното листче.

• Автор

Благодаря на всички отзовали се. В момента нямам възможност да тествам горните предложения, но довечера ще пробвам и ще пиша какъв е резултатът.

Достъпваш мрежата но нямаш интернет? Това не го разбрах. И като дадеш на компютърчеето в трея десен бутон и да анализира проблема какво дава? Жълта удивителна ли е какво е?

И аз съм на същото и сам вадил кабела и съм го слагал на лаптоп и си има нет. Не е от мак адреса. Не съм въвеждал и Айпита а е на автоматик.

Случвало ми се е да работи скайпа а да няма интернет през браузъра.

• Автор

Ура! Нетът се е появил от само себе си.

Подозирам, че от Виваком дистанционно са пипнали нещо.

Иначе обяснението на B3M2W0 ми изглежда правдоподобно. Явно устройството на входа се е сбъркало. Вече няма как да проверя, а и ме е страх в момента да не се бъгне нещо пак. Надявам се да не се случва отново!

преди 1 час, -Alex&Vanko- написа:

Достъпваш мрежата но нямаш интернет? Това не го разбрах. И като дадеш на компютърчеето в трея десен бутон и да анализира проблема какво дава? Жълта удивителна ли е какво е?

И аз съм на същото и сам вадил кабела и съм го слагал на лаптоп и си има нет. Не е от мак адреса. Не съм въвеждал и Айпита а е на автоматик.

Случвало ми се е да работи скайпа а да няма интернет през браузъра.

Да, имаше жълта удивителна. Сега е ОК.

От два дни при мен има бъркотия с интернета на Виваком също. Тя се изразява най-вече в непрекъснато рестартиране на приемника на APTV , всеки десетина минути. От 123 казват, че има технически проблеми, по които се работи. Трябва да се изчака , дано днес всичко да е наред.

преди 14 часа, Слави Маринов написа:

дали има начин да си видя user name и паролата на нета(на рутера)

Славчо, това може да стане само от доставчика. Ако успееш да ги склониш. А иначе аз си записвам всички регистрации в папка, архивирана с парола и то в два компютъра поне. 

на 2.11.2016 г. в 14:44, B3M2W0 написа:

Пропущаш, че на него му работи телевизията, следователно идентификация и инициализация са ок. Това го прави устройството (нарочно не му използвам името), в което влиза оптичния кабел. То вече раздава IP адреси за вътрешната ( след суича) мрежа. При мен, отначало не можеше да се включи нищо повече от две устройства-тв и един компютър. Като се обадих на 123, ми казаха, че точно това устройство е програмирано да раздава само 2 адреса, направиха го за 4 и сега всичко работи. Мисля, че при него точно такъв е проблема.

Не е вярно. ТВ си му работи, но няма да има интернет ако в МКБ не си оторизира рутера по МАК адрес.

на 3.11.2016 г. в 7:11, B3M2W0 написа:

От два дни при мен има бъркотия с интернета на Виваком също. Тя се изразява най-вече в непрекъснато рестартиране на приемника на APTV , всеки десетина минути. От 123 казват, че има технически проблеми, по които се работи. Трябва да се изчака , дано днес всичко да е наред.

Славчо, това може да стане само от доставчика. Ако успееш да ги склониш. А иначе аз си записвам всички регистрации в папка, архивирана с парола и то в два компютъра поне. 

Да, Виваком имаше проблем с IPTV услугата. Проблема беше за цяла БГ

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.