Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дискусия и помощ за покупка на Xiaomi

Featured Replies

Рядко пиша защото ползвам мобилната версия, а тя е ужасна. 

Mi5 e 5,15инча но китайците най често пишат 5,2 в описанието.  Аз не гледам само хардуера, дизайна също е важен, усещането в ръката, качеството на материалите. Който и Ми телефон да избереш си отдели поне седмица за четене и за уцелване на правилния ром. 

току-що, П.е.т.ъ.р написа:

за уцелване на правилния ром. 

Отново ще го кажа - за мен най-добрия къстъм софт е на руснаците - MiRu. Изключително бърз и оптимизиран. 

• Автор

Вижте, аз за момента не питам за Ром-ове и софтуери, защото първо трябва да го взема, а после ще помагате и за останалото.

Връщам се на една обява в Олх за Xiaomi Mi5 Pro, но в Gsmarena такъв модел не виждам изобщо.
Явно всеки си пише каквото му скимне и аз затова се обърквам тотално.

Profruitс мнението си ми казваш да бягам от тази марка принципно или не съм те разбрал правилно?

току-що, niki292002 написа:

П.П. ... за пример ще дам Galaxy Note 7.

Taкъв телефон няма. Босът на samsung излезе, поклони се пред публиката, извини се и поиска прошка. Бях на път да си го купя, но така и не пристигна в региона ми. Това ти го съобщавам като притежател на черен и златен Galaxy S7 eдновременно. Тръпката ми около китайските телефони започна с Meizu M2 Note, после Redmi Note 3 и завърши с Umi нещо си. Не ги изтърпях и месец време, като ги подарих. За мен са ментаци и нищо уникално не видях, затова и се харчат за 100-180 бакса. Треторазрядни телефони.

В моя квартал живее един криминален авторитет. На капака на колата му с огромни букви се чете надпис ; "Какъвто ти е живота, такава ти е й колата". Това важи в пълна сила и за телефона. Въпрос на престиж, на обществена заявка за материален статус. Това е изключително важно в просперитета, защото по време на запознанствто първото впечатление трае до 15 секунди и ако то рухне картбланш за второ няма да получиш. Ответната персона, ако не ви познава, ще ви огледа, а ако ви познава - ще ви подмине. Но тук вече навлизаме в друга тема и така.

Нищо лично, поздрави.

преди 8 минути, algor написа:

Profruitс мнението си ми казваш да бягам от тази марка принципно или не съм те разбрал правилно?

Според мен има предвид, че дисплея на Samsung е по-хубав от този на Xiaomi. 

преди 1 минута, Profruit написа:

В моя квартал живее един криминален авторитет. На капака на колата му с огромни букви се чете надпис ; "Какъвто ти е живота, такава ти е й колата". Това важи в пълна сила и за телефона. Въпрос на престиж, на обществена заявка за материален статус. Това е изключително важно в просперитета, защото по време на запознанствто първото впечатление трае до 15 секунди и ако то рухне картбланш за второ няма да получиш. Ответната персона, ако не ви познава, ще ви огледа, а ако ви познава - ще ви подмине. Но тук вече навлизаме в друга тема и така.

Значи, ако нямам хубав телефон, значи нямам никаква класа ли ? Според мен никой не гледа най-напред в какъв телефон има човек, а възпитанието и държанието им, както и обувките. (тук кифлите не ги включвам)

току-що, algor написа:

Вижте, аз за момента не питам за Ром-ове и софтуери, защото първо трябва да го взема, а после ще помагате и за останалото.

Връщам се на една обява в Олх за Xiaomi Mi5 Pro, но в Gsmarena такъв модел не виждам изобщо.
Явно всеки си пише каквото му скимне и аз затова се обърквам тотално.

Лично впечатление и разочарование. Не карам никого никъде да бяга. Дори новия Note 4 намирам за още по-тъп. Сменили снапдрагон с хелио и добавили леки козметики. Ако ще си купуваш поне да бъде златен. Много е фешън и в началото го помислих за поредната гейщина.

• Автор
преди 3 минути, Profruit написа:

Taкъв телефон няма. Босът на samsung излезе, поклони се пред публиката, извини се и поиска прошка. Бях на път да си го купя, но така и не пристигна в региона ми. Това ти го съобщавам като притежател на черен и златен Galaxy S7 eдновременно. Тръпката ми около китайските телефони започна с Meizu M2 Note, после Redmi Note 3 и завърши с Umi нещо си. Не ги изтърпях и месец време, като ги подарих. За мен са ментаци и нищо уникално не видях, затова и се харчат за 100-180 бакса. Треторазрядни телефони.

Нищо лично, поздрави.

Споделям мнението ти, но да отбележа, че двусимовия апарат ми е втори такъв, а основния ми е iPhone 7 Plus Jet Black.
Относно Ноут 7 - в петък го предадох на Булграм (официалният им сервиз в БГ, които утре ще ми преведат пари в банковата сметка.
Моята бройка си работеше перфектно и се спомина, след като от Самсунг го убиха с два ъпдейта, които се инсталнаха дори без да ме питат искам ли ги.

Споделям мнението ти за Амолед дисплеите, които много ме радват.
Реших да взема нещо по-евтино точно докато излезе Note 8, който си мисля би трябвало да е много, много добър във всеки един аспект на мобилните технологии.

ОК. Тогава влизаш тук и се просвещаваш. Това са авторитетни блогъри, които получават модели от Китай. Тестват и пишат стойностни ревюта/обзори/прегледи. И не става въпрос само за Xiaomi, а за всичкия китай-телефон-пром, но коментарите са по-ценни след всяка публикация, защото ги дават гикове, които цепят копейката на две. Направи си труда.

algor Мислил ли си за OnePlus 3 или Oppo?
Мога да предам НЕлично мнение за Iphone 6 vs. OnePlus 3 на колега който ползва и двата телефона постоянно, каза че "китаеца" е едни гърди напред и е много доволен ползва го от както излезе на пазара, закупи си го за 400 евро директно от Китай, сега не знам колко е, но определено бих погледнал и него ако ти се дават повечко пари. Според него oneplus 3 е по-добър и от новата 7, но аз не се нагърбвам с такива "тежки" слова просто защото нито ползвам айфон нито oneplus просто не пречи да погледнеш мненията в мрежата.

Profruit Ако ще си говорим за бизнес среда абсолютно никой не ти гледа телефона освен кифлата в бара... Има други важни неща, костюм, риза, вратовръзка, обувки, съчетание на всичко това - часовник задължително и т.н. Но да си говорим за бизнес етикет при положение, че си мислиш че телефона е важен е излишно ;)

Другите колеги, които обясняват че RedMi са по-добри от Mi е просто излишно да коментираме, защото редми е орязаната версия на Ми някак си безпредметно е да се води диалог тук. Аз самият ползвам RedMi Note 3 Pro Prime със седмични OTA updates ако имаш въпроси мога да ти отговоря - камерата не е хубава, на дневна светлина прави хубави снимки на изкуствена светлина много лоши, нощни без светлина на нивото на Нокиа с фенерче (по-добре да не снимаш...) Но от самото начало бях наясно за камерата избрах го поради други причини, бърз е, батерията държи 2 дена без проблем и минимално 1 ден при много игри, ръчкане и прочее, до сега един път не ми е загрял макар и да е в цялостен кожен калъф с капаче и силиконов гръб, загрява само ако го зареждаш и играеш/товариш едновременно.
За 3 месеца ползване до сега имам само един рестарт, защото една игра ми бъгна нещо звука на телефона и след рестарта всичко си дойде по мястото, нямам лаг, нямам забиване и прочее за това време, има си своите минуси разбира се - все пак е бюджетен телефон - точно редми 3 се славят с проблема с автоматичната яркост на дисплея има изписани тонове теми и хиляди сложни интервенции да го оправиш и до следващият ъпдейт... На мен лично не ми пречи като започне да не работи като хората минавам с един клик на ръчен режим и там всичко е наред.

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

• Автор
преди 9 часа, icekiller написа:

algor Мислил ли си за OnePlus 3 или Oppo?
Мога да предам НЕлично мнение за Iphone 6 vs. OnePlus 3 на колега който ползва и двата телефона постоянно, каза че "китаеца" е едни гърди напред и е много доволен ползва го от както излезе на пазара, закупи си го за 400 евро директно от Китай, сега не знам колко е, но определено бих погледнал и него ако ти се дават повечко пари. Според него oneplus 3 е по-добър и от новата 7, но аз не се нагърбвам с такива "тежки" слова просто защото нито ползвам айфон нито oneplus просто не пречи да погледнеш мненията в мрежата.

Благодаря ти за изчерпателното мнение!

Относно 3-ката - първо всеки момент ще излезе новия модел на тия цървули и не мисля е удачно да давам толкова пари за нещо, което вече няма да е актуално и не е ясно колко ще го поддържат.
Втория момент е, че в мрежата има доста мнения за проблеми с чуваемостта и закачането към мобилните клетки, вследствие на което батерията заминава доста бързо.
Аз също не бих се нагърбил да определям кой е по-добър и кой по-лош, а да не говорим за издуханите тестове за бързина, при които тестващите слагат два апарата на бюрото и отварят един и същи приложения, игри и браузъри.

Profruit, като изявен познавач на женската душа, би ли...
Опс, това е за друга тема.
В тази ще те помоля да коментираш този модел - Asus Zenfone 3 Deluxe 5.5.
Имам възможност да го взема на доста добра цена ( а в магазините е в порядъка 1350-1500 лева към момента) и затова искам мнения да чуя/прочета.
Благодаря предварително!

Всъщност всеки, който пожелае нека се чувства поканен да коментира всичко, свързано с избора ми. 

Ако ще купуваш телефон от Китай, то насочи се към Gearbest. В момента имат страхотни промоции, нещо като "Черен петък". Изключително коректни са били към мен до сега, което може да се дължи и на това, че имам над 40 поръчки от тях до този момент. И продължавам да поръчвам.

Колкото до Xiaomi, наричат ги китайския Apple, до колкото знам... Доволен съм от техните продукти, ползвам две-три джаджи, една умна крушка, един умен контакт и скоро закупих 2 броя Mi Band 2 и ще поръчам още бройки за подарък. Това, заради което не бих си взел Xiaomi и изобщо китайски телефон, е свързано с поддръжката и софтуера. За мен е неприемливо да се занимавам с качване на разни ромове. Не може половината от приложението им (на Xiaomi) Mi Home да ми е на китайски... С това приложение си управлявам контакта и крушката. Това са моите впечатления. По отношение на хардуера, от тези 4-5 джаджи на Xiaomi съм много доволен, личи си качествената изработка.

преди 5 минути, ExaFlop написа:

Те всички китайци на 11.11 ще имат срив в цените

Да, така е. Поне при Gearbest, намаленията започнаха от 07.11

преди 2 часа, djagi написа:

Ако ще купуваш телефон от Китай, то насочи се към Gearbest. В момента имат страхотни промоции, нещо като "Черен петък". Изключително коректни са били към мен до сега, което може да се дължи и на това, че имам над 40 поръчки от тях до този момент. И продължавам да поръчвам.

Колкото до Xiaomi, наричат ги китайския Apple, до колкото знам... Доволен съм от техните продукти, ползвам две-три джаджи, една умна крушка, един умен контакт и скоро закупих 2 броя Mi Band 2 и ще поръчам още бройки за подарък. Това, заради което не бих си взел Xiaomi и изобщо китайски телефон, е свързано с поддръжката и софтуера. За мен е неприемливо да се занимавам с качване на разни ромове. Не може половината от приложението им (на Xiaomi) Mi Home да ми е на китайски... С това приложение си управлявам контакта и крушката. Това са моите впечатления. По отношение на хардуера, от тези 4-5 джаджи на Xiaomi съм много доволен, личи си качествената изработка.

Rom-а го флашваш само един път. (понеже обикновенно идва с някакъв модифициран или chinese) На Global Rom-а няма нищо китайско. Отделно се справят и доста добре с подръжката - Stable Rom-а се държи доста добре, но ако искаш винаги да си с най-новото, можеш да сложиш dev rom-а. (ъпдейти всяка седмица, stable има месечни)

преди 3 часа, niki292002 написа:

Rom-а го флашваш само един път. (понеже обикновенно идва с някакъв модифициран или chinese) На Global Rom-а няма нищо китайско. Отделно се справят и доста добре с подръжката - Stable Rom-а се държи доста добре, но ако искаш винаги да си с най-новото, можеш да сложиш dev rom-а. (ъпдейти всяка седмица, stable има месечни)

Е да де, аз точно това не искам, всяка седмица ъпдейти и щуротии, както и другото не искам, без никакви ъпдейти... Това което искам, е да сложа нещо стабилно и официално, като излезе новото от гугъл да сложа него и да не се занимавам. Съответно обаче телефона ми трябва да се поддържа от производителя поне две години. И съответно, официалния ми ром не искам да е модифициран, пипан, бърникан и т.н., искам да е максимално близък до това, което излиза от гугъл, а от там на татък аз много добре знам как да си го направя приятен за работа... А обновленията изобщо не държа да ги получавам по-често от един-два пъти годишно.

algor, ако ще купуваш от Gearbest, огледай се за купон кодове, както и други начини да си намалиш цената. Аз обикновено използвам точки, с което мога да си смъкна цената с още едни 30%

https://www.goodsearch.com/coupons/gearbest

току-що, djagi написа:

искам да е максимално близък до това, което излиза от гугъл

Това е абсолютно различно. Това вече е личен избор. А относно подръжката - за пример ще дам, че Xiaomi Mi3 получи официален MIUI 8.

• Автор
преди 23 часа, djagi написа:

algor, ако ще купуваш от Gearbest, огледай се за купон кодове, както и други начини да си намалиш цената. Аз обикновено използвам точки, с което мога да си смъкна цената с още едни 30% 

Благодаря ти, ама колкото повече ви чета, толкова повече се отказвам от покупката на апарат от тази марка.
И аз като теб предпочитам да дам повече пари, но да не се занимавам с ром-ове, флаш и прочие занимавки с апарата ми.
Още повече, недай боже да тръгна да пътувам нанякъде и нещо да забие и да се прецака - не нося с мен лаптопи и каквато и да е такава техника и докато се прибера ще трябва да стоя без телефон ли?!?!

Няма как да стане това.
Не, че който и да е апарат не може да се прецака, разбира се...

току-що, algor написа:

Благодаря ти, ама колкото повече ви чета, толкова повече се отказвам от покупката на апарат от тази марка.
И аз като теб предпочитам да дам повече пари, но да не се занимавам с ром-ове, флаш и прочие занимавки с апарата ми.
Още повече, недай боже да тръгна да пътувам нанякъде и нещо да забие и да се прецака - не нося с мен лаптопи и каквато и да е такава техника и докато се прибера ще трябва да стоя без телефон ли?!?!

Няма как да стане това.
Не, че който и да е апарат не може да се прецака, разбира се...

Отново ще го кажа, това го правиш само веднъж. Дали ще го правиш още зависи от това дали си ентусиасист. Честно, MiPad-а можех да го флашна само веднъж като го взех, но просто обичам да пробвам нещо различно и постоянно го префлашвам.

на 11/9/2016 в 14:51, ExaFlop написа:

11.11 е Global shopping festival

Фестивал за лапни шарани. Напомпиха цените преди 11.11, за да ги  свалят на същите нива. Китайски еврейщини!
Разликата преди и днес е мизерна и е по-скоро трик, да си изчистят чукачките на кълвачите.
AliTools на помощ.

преди 39 минути, Profruit написа:

Фестивал за лапни шарани. Напомпиха цените преди 11.11, за да ги  свалят на същите нива. Китайски еврейщини!
Разликата преди и днес е мизерна и е по-скоро трик, да си изчистят чукачките на кълвачите.
AliTools на помощ.

Не се учудвай, не са само китайците. И тука я има тази практика, изобщо навсякъде.

Изгледах видеото. Всяка една от стоките които момчето провери бе реално намалена. Е, да, с долар два-три... Ама за нещо, което струва $7, долар-два не е толкова зле... Аз тъй или иначе от там не пазарувам, по-изгодно ми е в Gearbest. Както и да е, това което се видя от видеото е, че реално намаления има. А тук... тук практиката е някак подобна, с тази разлика, че намалената цена често е по-висока от нормалната. Миналата година имаше  пусната такава снимка, вече не помня каква беше стоката, бяха отлепили наполовина етикета с "промоцията" и под него редовната цена беше значително по-ниска. Има намаления при китайците, просто човек трябва да следи цените. Вчера си купих нещо за $36, днес е 60, но те през седмица му смъкват цената на $36, после седмица седи на $60...

Малко късно се включвам, но дано съм полезен. Като ползвател на 3 апарата от Xiaomi, а именно - RedMi 1S, Mi 2S и Mi 4C, трябва да кажа, че съм много доволен от телефоните на марката.  Модела 4C, принципно е само за Китайския пазар и официално няма глобален ром за него. В Китайските ромове, въпреки наличието на Английски език,няма Play Store, но се инсталира през техния магазин.  Има разни Китайски приложения, които не пречат на работата, но мен ме дразнят.  Xiaomi вече заключват bootloader и заради това имах "проблем" докато сменя ром-а. Не е нещо страшно, но го споменавам заради мненията за проблеми с ром при тези телефони. Ако не си фен на постоянни обновления, просто си взимаш телефон с  официалния глобален ром и не пипаш нищо извън официален ъпдейт(който също не е задължителен). Поръчвам от този търговец със забележка, че го искам с Official Global ROM . Избирам DHL и пакета минава през европейски адрес, като така избягвам разправии по митница. За този има много добри отзиви, а тук се вижда, че има глобален ром за него.

За съжаление от Xiaomi все още си траят за световен пазар(за какво ли им е, при наличието на Китай и Индия :) ), та не се надявам скоро да имаме официален магазин в Европа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.