Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети при избор от между 3 телефона

Featured Replies

Здравейте всички!

Дойде моментът да си взема нов телефон, а аз не го правя това толкова често. От седмица-две се ослушвам, чета и проверявам различни телефони, та от този процес си харесах 3 телефона - HTC 10, LG G5 и Huawei Honor 8. Разбира се, това не означава, че твърдо съм се спрял на тях или че обезателно ще взема някой от тях, отворен съм и за други предложения, но по-важното за мен е да изкажения съвети, препоръки, мнения, положителни, отрицателни, от лично ползване, въобще всякакви за въпросните 3 модела.

Някои мои изисквания, които имах предвид в търсенето на нов смартфон:

- Да е чисто нов, като бюджетът е 1100-1200лв. или иначе казано - ровя се да намеря най-доброто, което е налично на пазара към днешна дата и което влиза в този бюджет

- Да не ми лагва, забива, насича и т.н., защото ще го използвам доста (брат ми от месец е с Huawei P9 и се е случвало да му лагва)

- Да е с привлекателен и интересен дизайн, като дисплеят да е с много добра резолюция и да не е по-голям от 5,5 инча (не знам разликите между две резолюции и между пикселите дали се отразяват съществено и дали се забелязват (брат ми смята, че пикселите не са от значение и че няма да забележа разлики в тях)

- Да има много добри камери (предна и задна), които и да възпроизвеждат висококачествени снимки (отново брат ми твърди, че разликата м/у 16 MP и 12 MP е изключително малка, освен ако камерата не използва някакви специфични оптики на фирма-пионер в областта)

Optional:

Понеже слушам много музика, телефонът евентуално да възпроизвежда колкото се може по-качествено и по-чисто музикалните тонове, ритми, бас и т.н.

Благодаря!

току-що, Keranov написа:

Вземи Samsung Galaxy S7.

Мда.

Всъщност, За Много По-малка Цена Бих Взел Alcatel Idol 4S - Страхотно Телефонче.

преди 19 минути, Momolord написа:

Мда.

Всъщност, За Много По-малка Цена Бих Взел Alcatel Idol 4S - Страхотно Телефонче.

Аз пък за тези пари бих взел S7. 

• Автор

Колеги, благодаря за бързите отговори и за препоръките!

Да, гледах и човърках в един магазин и S7, който несъмнено е флагман, но някак не ме грабна особено ... Утре пак ще мина през един shop, ще го разгледам отново.

Иначе относно 3 моделчета - какво смятате?

(Между Huawei Honor 8 и LG G5 - който бихте избрали и защо (просто те са една идея по-бюджетни и като че ли към някой от тях се ориентирам))

Благодаря отново! :)

Керанов тези AnTuTu тестове са доказано безполезни... Може да видите една камара китайски телефони знайни и не, които сякаш са сглобени само за този тест и показват по 50-60К и накрая телефона като цялостно използване не остава приятно усещане у хората ;)

преди 41 минути, thais написа:

Колеги, благодаря за бързите отговори и за препоръките!

Да, гледах и човърках в един магазин и S7, който несъмнено е флагман, но някак не ме грабна особено ... Утре пак ще мина през един shop, ще го разгледам отново.

Иначе относно 3 моделчета - какво смятате?

(Между Huawei Honor 8 и LG G5 - който бихте избрали и защо (просто те са една идея по-бюджетни и като че ли към някой от тях се ориентирам))

Благодаря отново! :)

Покрай проблемите с пожълтяването на дисплеите на LG-тата при G3 и G4, не бих те съветвал за G5, въпреки че може и да не попаднеш на кофти бройка. То си е върпос на късмет, но ако попаднеш на дефектен апарат си е ходене по мъките. За Honor нямам мнение, нека някой друг се изкаже.

И аз бих ти препоръчал галакси S7.Иначе ако аз давах 1200лв за телефон, то щеше да е за айфон.

преди 1 минута, slavi91 написа:

И аз бих ти препоръчал галакси S7.Иначе ако аз давах 1200лв за телефон, то щеше да е за айфон.

Някой хора искат повече разнообразие от скучния интерфейс на Iphone. 

преди 19 минути, techmaniac написа:

Покрай проблемите с пожълтяването на дисплеите на LG-тата при G3 и G4, не бих те съветвал за G5, въпреки че може и да не попаднеш на кофти бройка. То си е върпос на късмет, но ако попаднеш на дефектен апарат си е ходене по мъките. За Honor нямам мнение, нека някой друг се изкаже.

Не е ходене по мъките. Ходи и си използва гаранцията. В повечето случаи сменят телефона, защото не дисплея е проблемен, а процесора който вдига прекалено високи температури.

• Автор

Keranov, благодаря за теста. Излиза, че HTC 10 е на около 140 000, LG G5 на около 130 000, а Honor 8 на около 90 000. Не съм запознат с програмата, относно надеждността и верификацията относно нейните резултати, но да кажем, че е okay. Тогава спрямо цифрите и скалата на програмата, излиза, че разликата между 8 и G5 не е малка ...

icekiller, измежду споменатите от мен телефони - кой би препоръчал и защо?

techmaniac, смяташ ли, че този гаф с екраните е в сила и за G5-ците?

niki292002, колега, а ти кой би препоръчал от моделите, които съм набелязал?

Momolord, колега, задавам и към теб същият въпрос.

Благодарско! :)

Редактирано от thais (преглед на промените)

преди 5 минути, niki292002 написа:

Така е затова препоръчвам галакси-то.

току-що, thais написа:

Keranov, благодаря за теста. Излиза, че HTC 10 е на около 140 000, LG G5 на около 130 000, а Honor 8 на около 90 000. Не съм запознат с програмата, относно надеждността и верификацията относно нейните резултати, но да кажем, че е okay. Тогава разликата между 8 и G5 не е малка ...

icekiller, измежду споменатите от мен телефони кой би препоръчал и защо?

techmaniac, смяташ ли, че гаф е в сила и за G5-ците?

niki292002, колега, а ти кой би препоръчал от моделите, които съм набелязал?

Momolord, колега, задавам и към теб същият въпрос, който попитах niki292002.

Благодаря. :)

Не ги гледай тези тестове, не са качествено мерило за бързината на телефона. Там играят роля и много други неща, като например доколко е оптимизиран дадения фирмен ROM. Относно това дали е гаф при LG-тата от 5 серия не мога да кажа, просто споделям че има доста хора, които се оплакват от по-старите модели като G3 например.

Пак бих ти препоръчал S7, но понеже не ти хареса бих препоръчал G5. Най-вече заради модулните аксесоари. 

току-що, techmaniac написа:

по-старите модели като G3 например.

Това беше само в началото. После от LG го оправиха.

До колкото съм чувал и аз G4 i G5 са оправени от този досаден пролбем при почти цялата серия G2 и доста голяма част при G3, оттам насетне вече е оправен уж.
След като ще даваш толкоз пари определено не бих препоръчал "китаец" защото проблема с евентуалното използване на гаранцията си остава, макар че колега си купи като излезе новият OnePlus за 400 евро и по принцип не се и съмнявам, че ще му изкара и повече от 2 години без грам ядове - но винаги може да попадне човек на дефектна бройка :( 
И аз не бих си взел Айфон, визията му е скучновата и повечето глезотии са си платени, от S7 не съм чул никой да се оплаква (имам няколко познати около мен с това бижу), LG G5 е малко новаторско решение, не знам до колко ти се занимава и вкарва пари в тези модули, които може да сменяш и прочее - nixanbal има страхотни ревюта и на него и на всички останали флагмани, отдели един ден и му прегледай сайта/ревютата - няма да останеш разочарован.

+1 глас за Sony флагман!

• Автор

slavi91, да, определено не съм фен на Айфоните откакто почина Стив Джобс. Ако трябва да избирам между двата - бих взел Самсунг-а, категорично.

techmaniac, мерси колега, ще го имам предвид!

niki292002, благодаря за мнението! И аз май натам клоня ... Имаш ли наблюдения относно Honor-ът (и като серия, и отделно самата 8-ца)?

icekiller, благодаря и на теб за изчерпателния коментар! Honor 8-цата е ''китаец'', но от най-високо качество и съчетаващ последните иновации в света на смартфоните. Брат ми е с P9-ката на същите тези пичове и обади, че лично е проверил как седят нещата със сервизи и гаранции. Бил доста доволен и впечатлен. Освен двугодишната традиционна гаранция, за клиентите с P9 са отпуснали и още една година (VIP service guarantee) и още една камара хубости и факти изказа за Хуавейците ... Разгледах флагманите на Sony, добри са, спор няма, но единствените два параметъра, с които превъзхождат останалите обсъдени в темата телефони са камерата и резолюцията, но в някои други по-важни аспекти са по-слаби (например - издръжливост на батерията и RAM памет). В близкия магазин на М-Тел до нас ми препоръчаха харесаните от мен телефони, пред тези на Sony (в рамките на установения от мен бюджет). Иначе си падам по новаторско-експериментални изпълнения, като това на G5, стига да са достатъчно интересни и смислени. Не знам как вървят цените на модулите и дали не влизат някой/някои в официалния пакет, ще трябва да се провери. Да, прегледах наличните материали за G5 в naxinbal, наистина подробно са описали телефона.

Вчера, колегата Profruit даде един много добър линк специално за телефони, където можете да намерите подробна информация от хора, които им е работата да тестват моделите и да коментират пред общественоста за тяхното качество и цена. Защо не го използвате рационално, след като сте решен да давате 1200 лева, а приемате предложения на хора, които я са имали моделите посочени от Вас, я са ги виждали на снимка. Има описани 2000 модела от най различен клас и цена със негативи и позитиви за самия апарат. И някой си от тях по изказване тук, бил китайски! Ами те всичките са китайско производство или смятате корейците за американци? Когато един човек не е ползвал даден модел телефон, той естествено има само наблюдения, които е прочел от тук от там. Ето ви линк , който може сериозно да ви помогне, ако добре разбирате руски език. http://mysku.ru/catalog/28.html

Ето и линка към поста на колегата:  

По посочените от Вас три модела мога да кажа така: Който и да изберете от тях, няма да сбъркате. Няма да посочвам единият пред другите два. Аз съм с двата модела на  HUAWEJ - P8 и P9.  И е вярно и това, което Ви е казал брат Ви.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Това телефонче не е лошо https://ardes.bg/product/asus-zenfone-3-ze552kl-64gb-zlatist-s-2-sim-karti-83904 и отговаря на твоите изисквания. Моят брат е с такъв и е много доволен. Разгледай му параметрите, според мен ще ти допадне.

• Автор

* СТЕФАН *, изчетох цитираната тема, проверих и въпросният руски сайт. За съжаление в него няма никаква информация и публикации, свързани с LG G5 и Huawei Honor 8 (дори и за 7 (а в това число и за HTC 10)). Все пак сайтът наистина е подробен и тематичен, благодаря!

peshomiroslavov, това определено е отлична опция, която наистина нямах предвид. Утре, когато мина през магазина, ще го разгледам и него (дано го има). Техническите му спецификации и визията му наистина изпълват моите критерии. Благодаря.

преди 4 часа, niki292002 написа:

Ники, от колко 2 години не си пипал iPhone, та пак се връщаме на темата за скучния интерфейс, която беше актуална по времето на Джобс?
Хайде малко по-сериозно, защото в днешно време тази марка е всичко друго, но не и скучна.

Авторе, в къщи се ползва G5 и е перфектен модел във всяко едно отношение - камера, батерия, бързина и оптимизация и т.н.

Аз лично за бюджет 1200 лева бих взел едон от двете най-добри произведения на пазара към момента - iPhone или Samsung Galaxy S7 Edge.
Всичко останало би било компромис с нещо.

пп. Щях да напиша добра дума за P9, но щом брат ти е разочарован не се напъвай да го харесаш и ти.
Погледни и Motorola Moto Z - имаш от какво да се изненадаш приятно.
Ползвах една седмица събрата му Play и определено съотношението цена-качество е супер.

• Автор

algor, ценно беше мнението в подкрепа на G5, че до преди малко попаднах на няколко критични ревюта, та отново типично за мен силно се разколебах. Бюджетът най-вероятно една идея ще го свия, на iPhone-ите не съм голям фен (въпреки че съм имал), а и 7-цата е бая парички. Братото не е казал, че е недоволен, дори по-скоро обратното, той просто е страшно критичен. Ще погледна въпросното предложение, честно казано Motorola въобще не съм оглеждал. Само един по-конкретен въпрос - ти лично ползвал ли си G5 или той е притежание на друг член на фамилията? :)

Ползвах го една седмица (или 3-4 дни, не помня вече) и след одобрението ми, отиде при по-добрата половинка в нашето семейство.

Един съвет от мен: не си прави изводи само от ревюта в youtube.
Точно от тези ревюта бях тотално разочарован от G5, но това беше до мига, в който го хванах в ръка и го разцъках.
А и много зависи начина на ползване от даден човек, разбира се.

пп. Изказваш се...леко неподготвен.
В Olx има достатъчно предлагане на 7-ца с по две години гаранция (Мтелски) за около 1200-1300 лева и то неотваряни.
Не мисля, че това излиза от бюджета ти, но само го отбелязвам, а не те навивам за модела.
Ти си знаеш какво би те кефило най-много.

• Автор

algor, благодаря за конкретизацията.
Така е, навярно се изказах леко неподготвен, на принципа ''така ми казаха'' ...
Ревютата от Tubе-а са си важни, факт е обаче, че най-важното е човек да ги поразцъка лично, което вече аз съм направил с всички споменати от мен телефони. Колебанията обаче си остават на дневен ред, а колкото повече мнения от компетентни хора - толкова по-добре за мен.
:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.