Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Замяна на HDD

Featured Replies

Здравейте, малко ми поомаля HDD-то, та се оглеждам за друго.

В момента съм с: ТОВА. Стар и малък.

Въпросите са ми: SATA ли (единствено) трябва да търся, за да е съвместимо с ТАЗИ МАШИНКА?

Гледам сегашното HDD е 5400rpm, проблем ли ще е, ако се сдобия с 7200rpm. Съвместим ли ще е?

Малко съм бос на тема HDD-та и SSD-та, благодаря в аванс за разясненията.

Ако някой каже да сложа SSD: Поразгледах, но не знам дали ще мога да го интегрирам на мястото на HDD, посредством SSD Caddy.

Търсиш според интерфейса на лаптопа ти, оборотите нямат значение. SSD ще можеш да сложиш вероятно на мястото на HDD, а HDD на мястото на оптичното устройство чрез caddy. Друг е въпроса каква е ревизията на SATA, и дали ще се възполваш от скоростите, които предоставя SSD-то.

• Автор

За това и без допълнителни гимнастики съм се насочил към HDD.

SATA-150 отговаря на SATA I. Новият харддиск вероятно ще е SATA III (SATA-600), но за механичен диск мисля че няма съществено значение.

Имах предвид, че няма значение дали ще е 1, 2 или 3. Обратно съвместими са(конекторите са еднакви) и при ежедневна употреба няма да се забележи разлика в бързината. Тоест по-старият интерфейс на дъното ще ограничава скоростта само на теория. Понеже обаче става въпрос за лаптоп - трябва да се внимава повече: например да не се окаже, че самият конектор на оптичното устройство е по-различен. Можеш ли да отвориш панела и да видиш/снимаш как изглежда? Аз самият не разбирам много от лаптопи...

• Автор

Прави някакви мизерии hard-a и не иска да пали от време на време, не знам дали, ако го отворя няма да му е за последен път.

Ще видя утре да го отворя за някоя друга снимка.

Диска проверяван ли е с някаква програма - за лоши сектори и др.?

• Автор

Да, няма bad сектори, но гасне по необясними причини от време на време. Рестартира системата и излиза, че е грешка на HDD-то.

Сканирай със някоя програма за вируси. Преди време имах същия проблем, диска беше перфектен инсталацията на ОС беше прясна (тъкмо бях инсталирал драйверите).  И почна да се изключва, беше се набутал един вирус. Сканираи със Avast, Avira или каквото имаш инсталирано.

преди 15 минути, XYconstant написа:

87763aff96457b4edf396ad5c261cdd0.jpg

f1d650cfee9d1c58af626cabcf52efaf.jpg

a56611b7da4c85e7e49eb5941e7674bc.jpg

14b7d95f0435cb7f331dfa0ca255e89e.jpg

Това е харда, но си мисля, че е в нещо като кейс, тъй като има по 4 допълнителни винта отгоре.

Това линкове ли са или просто текст ?

Дискът ти е САТА.Избери по обем и цена някое ССД или хард САТА 2,5" и слагай на мястото на стария.Например (не казвам точно тези, може да намериш и по-евтини и с повече обем...):

http://www.emag.bg/solid-state-drive-ssd-sandisk-z410-120gb-2-5-sata-iii-sd8sbbu-120g-1122/pd/DM4NT2BBM/

http://www.emag.bg/hard-disk-za-laptop-hitachi-500gb-7200rpm-32mb-sata-hts725050a7e630/pd/DG6ZN2BBM/

Редактирано от Кюнко (преглед на промените)

• Автор

А тоя кейс ще ми трябва ли, или 2.5 инчовото ще пасне?

SSD-то на мястото на сегашния хард ли ще е или трябва да му търся caddy да го вграждам на мястото на CD-то?

Редактирано от XYconstant (преглед на промените)

От тая ламарина,стойки с фолио и т.н. глупости,които съм виждал в лаптопите,махни стария хард и там сложи новия или ССДто и монтирай в лаптопа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.