Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 2 часа, ExaFlop написа:

http://www.altech.bg/bg/product/45953

правят си памети - правят си дискове. :) 

Всъщност има го и по-евтино ,но е с заявка:https://www.jarcomputers.com/120GB-SSD-Samsung-850-EVO-MZ-75E120BEU_prod_SSDSAMSUNGMZ75E120BEU850EVO.html

http://www.custompcguide.net/compare-samsung-850-pro-versus-840-evo-and-840-ssd-series/Ето още малко по въпроса,но очевидно това е един доста добър и издръжлив диск!

• Автор

Имам време да избера какво да си купя до петък. SSD PNY 120GB или HDD WD SATA 3 1TB. Искам нещо ново, защото компютърът ми на тежките игри забива и дропва фпс. В момента съм с Toshiba SATA 2 1TB.... Моля помогнете :) сегашният hdd се казва Samsung HD103SI

• SATA/300 data transfer rate (3.0 Gbps) 5400 RPM spindle speed 32 MB buffer

Редактирано от D101149 (преглед на промените)

Сигурен ли си, че проблема ти е в хард диска, а не в останалия хардуер ? (процесор, видеокарта, рам, захранване, дънна платка ?) 

• Автор
преди 6 минути, niki292002 написа:

Сигурен ли си, че проблема ти е в хард диска, а не в останалия хардуер ? (процесор, видеокарта, рам, захранване, дънна платка ?) 

Да. С gtx960,i5 6500,8gb ddr4 съм, проблемът е там няма къде другаде да е :) Гледам в нета и нали повече фраймове вадят от мен даже стриивам, а при мен за играене не става хахаха от 60 на 15 на 20 дропва играта... Няма значение дали е нормал или ултра...

преди 13 минути, D101149 написа:

Да. С gtx960,i5 6500,8gb ddr4 съм, проблемът е там няма къде другаде да е :) Гледам в нета и нали повече фраймове вадят от мен даже стриивам, а при мен за играене не става хахаха от 60 на 15 на 20 дропва играта... Няма значение дали е нормал или ултра...

То и този хардуер е нещо относително.................за едни игри може да е достатъчен и да се справя,а за други просто да си е недостатъчен и да се задъхва.По принцип диска е най-бавната част в компютъра,а твоя пък е и  5400 оборота,не 7200.Системата работи със скоростта на най-бавната част в нея и едно ссд при всички положения ще подобри значително  бързодействието и.

• Автор
преди 1 час, Слави Маринов написа:

То и този хардуер е нещо относително.................за едни игри може да е достатъчен и да се справя,а за други просто да си е недостатъчен и да се задъхва.По принцип диска е най-бавната част в компютъра,а твоя пък е и  5400 оборота,не 7200.Системата работи със скоростта на най-бавната част в нея и едно ссд при всички положения ще подобри значително  бързодействието и.

Да, но ссд 120гб няма да ми стигнат за игри... там е проблемът 

преди 36 минути, Can Oa написа:

Събери още 20-30лв и си вземи 240/256GB SDD , за игри много ще ти е малко това 120GB.

Нямам възможност в момента да заделя повече пари :( 

преди 15 минути, D101149 написа:

Да, но ссд 120гб няма да ми стигнат за игри... там е проблемът 

Нямам възможност в момента да заделя повече пари :( 

Щом нямаш вземаш 120GB ,ще слагаш по 2,3 игри като ти писнат триеш и слагаш нови , ще се оправиш така.

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

преди 8 минути, Can Oa написа:

Щом нямаш вземаш 120GB ,ще слагаш по 2,3 игри като ти писнат триеш и слагаш нови , ще се оправиш така.

Или пък просто ще си ги държи в другия хард и като реши да играе просто ще я премести.

• Автор
преди 36 минути, Can Oa написа:

Там е проблема, става въпрос за игри като bf4,gta v и dying light, които не са малки игри, а над 20-30гб.. даже gta е 60.. :( 

Редактирано от D101149 (преглед на промените)

току-що, ncl написа:

Да, ама не е MLC и няма 5 години гаранция...

Кой за каквото си плаща, това и получава. Няма как да наблъскаш компоненти за 250 лева в 140 лева.

Или си купуваш SEAGATE DESKTOP HDD ST1000DM003 или дебнеш SSD от 250GB, а най евтиния TLC намирам за 135лв с безплатна доставка Patriot Spark, 256GB, 2.5", SATA III

• Автор
преди 5 часа, goodly написа:

Или си купуваш SEAGATE DESKTOP HDD ST1000DM003 или дебнеш SSD от 250GB, а най евтиния TLC намирам за 135лв с безплатна доставка Patriot Spark, 256GB, 2.5", SATA III

TLC каква е разликата с MLC Може ли да ми обясните? Малко остава до 25-ти ноември.. 

Това са чипове на SSD-то. MLC и TLC са масово разпространени чипове за десктоп конфигурации. MLC е по издръжлив и сигурен и е с повече гаранция от 5г. TLC не е толкова издръжлив колкото съперника си MLC и е с 3 години гаранция. Другата разлика е че TLC е по евтин от MLC. Та MLC е по добре ако имаш повече пари. Но не е казано че TLC е за избягване, защото реално нямаше да се купува масово от хората заради ниско бюджетните си решения. Тъка че TLC е точно като за теб и не само.

преди 14 минути, goodly написа:

Това са чипове на SSD-то. MLC и TLC са масово разпространени чипове за десктоп конфигурации. MLC е по издръжлив и сигурен и е с повече гаранция от 5г. TLC не е толкова издръжлив колкото съперника си MLC и е с 3 години гаранция. Другата разлика е че TLC е по евтин от MLC. Та MLC е по добре ако имаш повече пари. Но не е казано че TLC е за избягване, защото реално нямаше да се купува масово от хората заради ниско бюджетните си решения. Тъка че TLC е точно като за теб и не само.

Ти изобщо четеш ли си глупостите,които пишеш?!

преди 4 минути, Кюнко написа:

Ти изобщо четеш ли си глупостите,които пишеш?!

Кои са тез goodly и kyoshin?

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Кои са тез goodly и kyoshin?

Две хлапета.Единият е на 16 и дори няма компютър,другият се научи миналия месец как да постави видео карта и какви кабели да свърже,та да тръгне и решиха,че са големи специалисти.Наследниците на @XECUTIONER.:D

Редактирано от Кюнко (преглед на промените)

Кюнко хлапе съм даже на 12. Па ти си на 30 и нямаш елементарно възпитание. Разбираш от два кондензатора които си виждал да се търкалят на вторични, от старо не работещо захранване. Може да свържеш две жички + и - и вече много големия разбирач се водиш. Като те гледам господин захранващ блок и толкова разбираш, ами само се пениш тука на двама трима и други двама трима ти правят евала. Аре отвори ми очите че не виждам. Щял да отваря очите на хората тука, Божеее слез и си прибери версиите. Просто друг път като се обаждаш и искаш нещо да ми кажеш, дигай ръка моля те.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.