Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвместим SSD за лаптоп Z50-70?

Featured Replies

Здравейте,

Искам да си подменя наличния 1TB хард-диск на лаптопа (LENOVO Z50-70) със SSD, но не се ориентирам какъв тип се поддържа от моята машина. Досега само открих, че сегашния е 9.5мм, но работи и със 7мм. Но нямам представа дали да търся SATA II, III?

Моля ако някой има информация, да ми подскаже :)

Благодаря!

Ще си вкараш таралеж в гащите. ССД ужким всичко работи, но постоянно прави проблеми. Стой си с хубавия харддиск, много важно някакви десети от секундата по-бързо-без всякаква практическа стойност.

преди 4 минути, B3M2W0 написа:

Ще си вкараш таралеж в гащите. ССД ужким всичко работи, но постоянно прави проблеми. Стой си с хубавия харддиск, много важно някакви десети от секундата по-бързо-без всякаква практическа стойност.

Не мога да се съглася с теб. SSD прави системата доста по-бърза. (друг е въпроса ако ползваш SSD на някаква щайга от 2002) Отделно, SSD е далеч по-устойчив на механични повреди от HDD, по простата причина, че няма механични части. (което е в голям плюс на лаптоп, особено ако "пътува" доста и се ползва в кола например)

Сякаш преписваш теоретическата постановка. На края, обаче, забравяш да кажеш, че като отвориш Event Viewer, ще се хванеш за главата какво става. От там до системното забиване ( виж написаното от друг човек за това) има само една крачка. Играх си доста време и с различни ССД, едно и също. Това е като телевизията 3Д-много хубава, но не става за нищо. Всеки да извърви сам пътя за опознаване на положението на нещата, щом не вярва на опит на готово.

току-що, B3M2W0 написа:

Сякаш преписваш теоретическата постановка. На края, обаче, забравяш да кажеш, че като отвориш Event Viewer, ще се хванеш за главата какво става. От там до системното забиване ( виж написаното от друг човек за това) има само една крачка. Играх си доста време и с различни ССД, едно и също. Това е като телевизията 3Д-много хубава, но не става за нищо. Всеки да извърви сам пътя за опознаване на положението на нещата, щом не вярва на опит на готово.

Ползвах едно SSD 60GB на настолен компютър (не, че не ми вършеше работа, просто ми беше много малко за системен дял и се превърна в преносим) и беше доста по-бързо от обикновен хард диск. Така, че говоря от опит. ;) (даже в момента съм нацелил едно 240GB)

Това, че лице Х не знае как да се грижи за SSD или е случил на кофти такова, не означава, че SSD-тата са таралеж в гащите. Аз системни забивания имах, но това беше преди да разкарам умиращия WD blue, който ме побъркваше в продължение на 2 месеца. "Сега"(вече повече от година) windows ми е на SSD-то заедно с програмите, а за останалото си докопах един SpinPoint M9T и нямам грижи.

преди 2 часа, Lupo написа:

Но нямам представа дали да търся SATA II, III?

Различните ревизии SATA са съвместими помежду си - конекторът е абсолютно един и същ.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

преди 7 минути, hudyr написа:

Различните ревизии SATA са съвместими помежду си - конекторът е абсолютно един и същ.

Препоръчително е да търси SSD с подръжка на SATA III (ако има с по-малко де), при евентуален бъдещ ъпгрейд. Примерно, както вече каза @hudyr, SATA III например е съвместим и със SATA II и SATA I. Или пък, SATA II също е съвместим със SATA III, но ще работи на по-бавна скорост.

Винаги бих препоръчал SSD пред HDD, разликата е огромна. Автора е решил да си сложи SSD, и не бих го убеждавал, че един такъв ъпгрейд е излишен. Още повече - SSD станаха доста достъпни като цена, отново е причина за размисъл клонящ в полза на SSD.

• Автор

Благодаря за отговорите! Лека вечер

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.