Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Някой може да ми обясни за какво се използва оператора % в C# ? Ако може и да се дадът някакви примери. Благодаря предварително за тези които ще помогнат :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, _xSuNnYbGx_ написа:

Някой може да ми обясни за какво се използва оператора % в C# ? Ако може и да се дадът някакви примери. Благодаря предварително за тези които ще помогнат :)

Деление по модул, остатъка от делене. 3%2=1 4%2=0

  • Харесва ми 4

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Този оператор дава остатъка от целочислено делене.
Например:

int number = 21;

int divide = 10;

int sum = 21 % 10;

Console.WriteLine(sum); // ще отпечата 1-ца на конзолата(ако правиш конзолно приложение :D)

Редактирано от kurtov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 12/1/2016 в 17:30, kurtov написа:

Този оператор дава остатъка от целочислено делене.
Например:

int number = 21;

int divide = 10;

int sum = 21 % 10;

Console.WriteLine(sum); // ще отпечата 1-ца на конзолата(ако правиш конзолно приложение :D)

Друго предназначение на %-та е да отделя цифри от число. Например ако имаме първи 6 цифри от ЕГН, може да се отделят ден, месец и година. Например:

int egn = 900312;

int den = egn % 100; това означава, че променливата ден ще има стойност 12. Ако беше egn % 10 ще има стойност 2.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 9 минути, jdjordanoff написа:

Друго предназначение на %-та е да отделя цифри от число. Например ако имаме първи 6 цифри от ЕГН, може да се отделят ден, месец и година. Например:

int egn = 900312;

int den = egn % 100; това означава, че променливата ден ще има стойност 12. Ако беше egn % 10 ще има стойност 2.

Това е същото. Има ли смисъл да повтаряте нещата?

на 1.12.2016 г. в 17:05, capnemo написа:

Деление по модул, остатъка от делене. 3%2=1 4%2=0

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 7 часа, capnemo написа:

Това е същото. Има ли смисъл да повтаряте нещата?

 

Еми да има! Давам практически пример, къде може да се използва (този форум не го четат само просФетените докторанти). Ако трябва да бъда точен, то и Вашият отговор е неправилен от гледна точка на математика:  Деление по модул, остатъка от делене. 3%2=1 4%2=0  Това е остатък по целочислено деление, за кви модули и кви пет лева ми говорите? Тук не всички са  докторанти по МаТатематика! Като не можете да обясните с елементарни примери, не обяснявайте като на симпозиум на БАН с банални глупости! Все пак са казали: повторението е майка на знанието!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, jdjordanoff написа:

Еми да има! Давам практически пример, къде може да се използва (този форум не го четат само просФетените докторанти). Ако трябва да бъда точен, то и Вашият отговор е неправилен от гледна точка на математика:  Деление по модул, остатъка от делене. 3%2=1 4%2=0  Това е остатък по целочислено деление, за кви модули и кви пет лева ми говорите? Тук не всички са  докторанти по МаТатематика! Като не можете да обясните с елементарни примери, не обяснявайте като на симпозиум на БАН с банални глупости! Все пак са казали: повторението е майка на знанието!

Ако вие не знаете какво е делене по модул по-добре се въздържайте от писане в такива теми. И аз го обяснявам възможно най-елементарно. Ако вие не сте се научил на абстрактно мислене проблема си е ваш

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

(

преди 2 минути, capnemo написа:

Ако вие не знаете какво е делене по модул по-добре се въздържайте от писане в такива теми. И аз го обяснявам възможно най-елементарно. Ако вие не сте се научил на абстрактно мислене проблема си е ваш

Г-не, много добре знам какво е това, НО ПАК ВИ КАЗВАМ, че в информатиката се обхващат "всички възможни варианти", и ако НЕ МОЖЕТЕ да го разберете това, просто не коментирайте? Като не можете да обясните нещо на 13 (или н-годишто) дете какво означава това просто си замълчете и не се правете на нещо, тъй като, това не е място за Вас 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, jdjordanoff написа:

(

Г-не, много добре знам какво е това, НО ПАК ВИ КАЗВАМ, че в информатиката се обхващат "всички възможни варианти", и ако НЕ МОЖЕТЕ да го разберете това, просто не коментирайте? Като не можете да обясните нещо на 13 (или н-годишто) дете какво означава това просто си замълчете и не се правете на нещо, тъй като, това не е място за Вас 

Господине, викането не се толерира в този форум. И тази тема не е за 13-годишни, а за хора, които искат или се занимават с програмиране. Какво съм аз вие си нямате и идея, така че се въздържайте от препоръки в тази насока

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 12/1/2016 в 17:30, kurtov написа:

Този оператор дава остатъка от целочислено делене.
Например:

int number = 21;

int divide = 10;

int sum = 21 % 10;

Console.WriteLine(sum); // ще отпечата 1-ца на конзолата(ако правиш конзолно приложение :D)

Правиш две променливи, хардкодваш им стойности и на всичкото отгоре не ги използваш. ВЕЛИК СИ!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 27.12.2016 г. в 21:54, jdjordanoff написа:

(

Г-не, много добре знам какво е това, НО ПАК ВИ КАЗВАМ, че в информатиката се обхващат "всички възможни варианти", и ако НЕ МОЖЕТЕ да го разберете това, просто не коментирайте? Като не можете да обясните нещо на 13 (или н-годишто) дете какво означава това просто си замълчете и не се правете на нещо, тъй като, това не е място за Вас 

А можеше просто да игнорираш скучния модератор... ;D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 47 минути, pix3l написа:

А можеше просто да игнорираш скучния модератор... ;D

Защо да го игнорира като той е дал най-точен отговор на въпроса?

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 17 часа, Stoyannnov написа:

Защо да го игнорира като той е дал най-точен отговор на въпроса?

Ако погледнеш по-внимателно, ще забележиш, че поста ми не се отнася към автора на темата... нагледали сме се на такива професори, дето се мъчат да изкарат хората малоумници. На мен лично работата ми върви много добре, като ги игнорирам такива. ;D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 30 минути, pix3l написа:

Ако погледнеш по-внимателно, ще забележиш, че поста ми не се отнася към автора на темата... нагледали сме се на такива професори, дето се мъчат да изкарат хората малоумници. На мен лично работата ми върви много добре, като ги игнорирам такива. ;D

Аз гледам внимателно и ми се струва, че @stoyanivanov е разбрал поста ти много добре  :D

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на ‎1‎/‎11‎/‎2017 в 10:39, RunningUser написа:

Правиш две променливи, хардкодваш им стойности и на всичкото отгоре не ги използваш. ВЕЛИК СИ!

Не съм велик, начинаещ съм :D
Наистина грешката е моя. :)

Поздрави.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.