Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за мобилно банкиране

Featured Replies

Виждам, че банка Уникредит имат някакво Андроид-приложение - за плащане на битови сметки и други неща предполагам. Какви са ви мненията за мобилното банкиране - предимства, недостатъци, за какво да внимавам ако реша да го ползвам? Лично аз плащам само сметките за интернет/ТВ и отскоро - за телефона. Ще имам ли достатъчна полза от такова приложение спрямо рисковете от него?

На Уникредит не знам - на ДСК е всичките им методи за електронно разплаща не са супер. Аз ползвам основно ДСК Директ и съм страшно доволен - за 11-те години както го ползвам не съм имал никакви проблеми.

Бих отговорил така - хъмм,мммм! Малко ненужно ,но и полезно! "Бе, ако те е естрах от мечки не ходи в гората!"

• Автор
преди 7 минути, Кумчо вълчооо написа:

Бих отговорил така - хъмм,мммм! Малко ненужно ,но и полезно! "Бе, ако те е естрах от мечки не ходи в гората!"

Е, на Кумчо Вълчо му е лесно да го каже това. :) 

Плюса е, че спестяваш време и разкарване до офисите за плащане+ чакането по опашките. А ако мислиш да си пазариш от чужбина- там си е задължително вече. Аз лично съм си направил отделна сметка, държа я занулена, преди плащане прехвърлям точно толкова колко ми е нужно, плащам и тя пак си остава на нула

• Автор
преди 16 минути, tbmtbm написа:

Плюса е, че спестяваш време и разкарване до офисите за плащане+ чакането по опашките. А ако мислиш да си пазариш от чужбина- там си е задължително вече. Аз лично съм си направил отделна сметка, държа я занулена, преди плащане прехвърлям точно толкова колко ми е нужно, плащам и тя пак си остава на нула

Има ли допълнителни разходи/такси? Понеже аз досега за онлайн поръчки си ползвам стандартната дебитна карта.

Имаш месечна подръжка на сметката + такса за картата месечно нез значение колко или дали пазарувам. При мен е под 3лв./месечно общо за двете. Има си е карти с такса % от разплащане. За себе си прецених че първият вариант ми е по изгоден. За по голямо улеснение изпозвай банката в която ти привеждат заплата

преди 41 минути, tbmtbm написа:

Няма нужда да е отделна сметка - казва се виртуална карта.

преди 4 часа, sten90 написа:

Виждам, че банка Уникредит имат някакво Андроид-приложение - за плащане на битови сметки и други неща предполагам. Какви са ви мненията за мобилното банкиране - предимства, недостатъци, за какво да внимавам ако реша да го ползвам? Лично аз плащам само сметките за интернет/ТВ и отскоро - за телефона. Ще имам ли достатъчна полза от такова приложение спрямо рисковете от него?

За BulbankMobile ли питате?
Това не е приложение за плащане на сметки само, а мобилно банкиране през телефона.
И не е само за Андроид, разбира се.

Но не знам за него ли питате...

• Автор
преди 1 час, algor написа:

За BulbankMobile ли питате?
Това не е приложение за плащане на сметки само, а мобилно банкиране през телефона.
И не е само за Андроид, разбира се.

Но не знам за него ли питате...

Да, за него става въпрос. Видях го на табела, докато минавах за пореден път покрай един от клоновете им и понеже вървях бавно и се замислих над това. На стария телефон нямах чак толкова чувствителна информация и не съм ползвал специално заключване, но на новия ще трябва да го направя - особено ако ще си управлявам парите оттам. :) Малко съм подозрителен, защото забелязвам, че всякакви други приложения, които реша да инсталирам ми искат достъп до какво ли не в телефона...

Виждам в сайта им три раздела: Мобайл, Онлайн и зони на самообслужване. Пишат, че клиента пести време, те пък явно пестят от персонал. Предполагам че за съответните дейности има същите такси както на гише...

Редактирано от sten90 (преглед на промените)

преди 3 минути, sten90 написа:

Да, за него става въпрос. Видях го на табела, докато минавах за пореден път покрай един от клоновете им и понеже вървях бавно и се замислих над това. На стария телефон нямах чак толкова чувствителна информация и не съм ползвал специално заключване, но на новия ще трябва да го направя - особено ако ще си управлявам парите оттам. :) Малко съм подозрителен, защото забелязвам, че всякакви други приложения, които реша да инсталирам ми искат достъп до какво ли не в телефона...

Няма проблем със сигурността, а да не говорим, че номера и апарата се оторизират през мобилното банкиране на компютъра.
Ползвам приложението от петия ден, когато го създадоха и няма грижи.
Да не говорим, че на iPhone съм задал да се оторизира с пръстовия отпечатък и после парола, та не, че не е възможно някой да го хакне, ама аз поне съм спокоен.

• Автор

За моя телефон няма пръстов отпечатък(там пък съм чел за друг проблем - ако ти хакнат паролата, можеш да я смениш, а пръста не можеш). Вариантите са схема с почуквания или рисуване по екрана като вероятно ще е второто.

преди 10 минути, sten90 написа:

За моя телефон няма пръстов отпечатък(там пък съм чел за друг проблем - ако ти хакнат паролата, можеш да я смениш, а пръста не можеш). Вариантите са схема с почуквания или рисуване по екрана като вероятно ще е второто.

Направи си го както ти е удобно и както ще се чувстваш сигурен.
Останалото няма значение.

преди 13 часа, algor написа:

Ползвам приложението от петия ден, когато го създадоха и няма грижи.

ПИБ ? Щото и аз като търсех , само те имаха електронно банкиране. Пролетта  се включих на някаква промоция за 1 лв месечно /колкото беше и до сега/ теглиш от всички банкомати баз такса, имаш 20 безплатни смс-а за транзакциите, и ТОКЕН устройство /което вече имах/

За разплащания с ибей, али,  и др ползвах отделна сметка и аз, но май вече няма смисъл. Транзакциите са подсигурени по няколко начина, ако има проблем ще си в известност по един или друг начин.

Единствено NFC на телефона ми не работи като карта с мобилното им приложение , зщото тази функция се поддържа само ако телефонати е в списъка/одобрен/ на МАстеркард

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.