Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вече ми писна

За или Против медиите да наричат циганите БЪЛГАРИ ! 18 гласували потребители

1. 1. За или Против медиите да наричат циганите БЪЛГАРИ !

• За
      22%
      4
    • Против
      77%
      14

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Точно защото са родени във България ги наричат Българи във други държави за жалост :(

Редактирано от The-Walk!nG-Dead (преглед на промените)

Ми да кажат Българин с ромски произход.. То какво толкова го смълчават не знам. И из медийте се тръпи БЪЛГАРИН направи това, това и това..:angry:

преди 18 часа, Blue Ray написа:

В случая българин като етнос и като гражданство съвпадат като дума, но не и по значение... Аз имах предвид, едно от нейното значение, пък познайте кое е то...

Е, как ще позная като всички етноси се определят с една дума?! И не. Това, че някой е роден в България не означава, че е българин. На личните карти пише "Гражданство - България". Не пише българин, циганин, турчин,... т.е. ти си български гражданин независимо от етноса. Това, което оспорвам е, че циганите са българи. Както руснаците не са българи, евреите не са българи, поляците не са българи и т.н. Циганите са си цигани, руснаците са си руснаци, евреите са си евреи и т.н. Точно медиите трябва да използват български език и да наричат нещата точно, а не политкоректно. На български думата за циганин е циганин, а не ром. Ром е циганска дума за циганин. Най малкото, което медиите трябва да казват при такива случаи е български гражданин от цигански произход.

преди 3 минути, ncl написа:

Най малкото, което медиите трябва да казват при такива случаи е български гражданин от цигански произход

1939г....ъ-ъ-ъ...германски гражданин от еврейски произход

Именно заради политическата коректност на медиите, уж всички граждани на Република България, са наричани БЪЛГАРИ... Ако се говори за етнос, тогава е редно той да се нарече с неговото название... Но по описаните причини, според мен се наричат отново българи, всички други етноси... И доста успешно си постигат целите медиите... 

преди 2 минути, ncl написа:

А как е правилното?

принадлежност към етнос се подчертава, когато е налице причина за омраза
типичен пример е случаят с българина ритнал жената по стълбите, показано в медии

Жената е ритната от циганин, а не от българин. А българин също е етнос. Значи когато казват българин е налице причина за омраза?!

Вчера даваха за някакво 12 годишно момче в Германия, което се опитвало да прави терористични актове. Как го нарекоха германските медии? Германец? Казаха 12 годишно момче, родено в Германия от иракски произход. Така трябва да казват и нашите медии.

преди 2 минути, ncl написа:

Жената е ритната от циганин, а не от българин. А българин също е етнос. Значи когато казват българин е налице причина за омраза?!

точно така, етноса не е от значение, щом омразата е насочена, тя ще бъде наречена така, както е удобно на мразещия

:(
в конкретния случай, дали е бил циганин, евреин или турчин - български гражданин, омразата е насочена срещу България

В конкретният случай омразата се насочва към българите, а не към България. Точно затова трябва да се правят разграничения. Което западните медии няма да направят, защото така им изнася и такава им е политиката.

преди 1 минута, ncl написа:

В конкретният случай омразата се насочва към българите, а не към България. Точно затова трябва да се правят разграничения. Което западните медии няма да направят, защото така им изнася и такава им е политиката.

"там на балканите има едно гнездо на оси, което трябва да бъде унищожено" ...ъ-ъ-ъ...това не съм го казал аз

Вас параноята ще ви погуби. :) Не знам към кой случай точно се е отправил авторът на темата, но относно каратиста в метрото: нали казаха, че е расъл в ромски квартал. И клипче с него ви показаха, за да си прави всеки сам изводите. Като не са сигурни, как да кажат какъв точно е?

Медиите в България отдавна служат на политическата прослойка и изобщо не са това което трябва да бъдат.Нито вестници , нито радио нито телевизия има изключения разбира се но те бързо биват "погасявани" за да не се разпространи "пукнатината в медийната стена".

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.