Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с wi-fi модем.

Featured Replies

Здравейте отново,   Проблема с wi-fi модема Cisco EPC 2425, се получи откакто им се срина TV/нет на фирмата Blizoo.. това беше на 12.12.16, почти цял ден им трябваше за да оправят проблема. А моят проблем е такъв че трябва  рестартирам модема тоест да го вкл. и изкл.  2,3 пъти за да получи Wi-Fi. 

И след като кабелната се оправи, Tv-то има лош звук, а преди не беше така!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Абонаментна такса за кабелната не плащаш тука, че тука да се оплакваш.

Звъниш на поддръжката на близу да дойдат да видят какъв ти е проблема.

• Автор
преди 1 час, ined написа:

Абонаментна такса за кабелната не плащаш тука, че тука да се оплакваш.

Звъниш на поддръжката на близу да дойдат да видят какъв ти е проблема.

Звънял съм им.. чакал съм сумати време на тел... И накрая ми казват че причината не бил от тях.... а в модема.. Щели да го сменят с друг. 

Редактирано от NBS 9322 (преглед на промените)

преди 7 минути, NBS 9322 написа:

Звънял съм им.. чакал съм сумати време на тел... И накрая ми казват че причината не бил от тях.... а в модема.. Щели да го сменят с друг. 

Ами подгонете ги да го сменят. Нали това е тяхна собственост

Като проблема е в оборудването, което е тяхна собственост, или предоставено от тях (поддържа се и отговорността за него се поема от тях), то тогава е редно да се консултираш с тях... Очевидно е наложителна замяна на устройството, въпреки че едва ли е проявен нов хардуерен проблем в него, при положение, че проблема датира от глобален такъв в мрежата на въпросния доставчик...

Те ги е срам да кажат , че проблема е глобален и винят клиента , че в него е проблема

Само да попитам възможно ли е моя доставчик бергон да купува нет от близо защото май на същата дата и аз имах проблем с моя нет не се отваряха половината сайтове в които влизам .

ТВ услугата на близу няма нищо общо с модема. Модема ти е за интернета, а приемника ти е за ТВ. Преди тях има сплитер, който разделя сигнала за двете устройства. Аз съм на Близу вече 9 години. Не съм имал проблеми с тях. Звъниш им да дойдат да си оправят проблема. Друг начин няма.

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Аз съм на Близу вече 9 години. Не съм имал проблеми с тях. Звъниш им да дойдат да си оправят проблема. Друг начин няма.

За проблемите с тв/нет на фирмата ''Близо'' .... зависи от много неща. Зависи в кой град живееш, в кой точно район е остановена аварията и т.н. Аз лично тази год. Окт. или Ноем. имаха сериозна авария и цяла седм. нито Тв. нито wi-fi.

Така де, в Пон. ще ми сменят Китайския модем с друг. А предишния го ползвах 5, 6г. и издаде багажа.

преди 1 час, Емил Костов написа:

ТВ услугата на близу няма нищо общо с модема. Модема ти е за интернета, а приемника ти е за ТВ. Преди тях има сплитер, който разделя сигнала за двете устройства

Да, с това съм наясно, искам да кажа че след като си оправят там.. авариите, ми се получава лош звук.. на    Tv-то на дадени програми Трябва да се увеличава на до край за се разбере нещо. Поне при мен, се получава така, при друг може да е съвсем различно!

• Автор

Модема го смениха с друг... Като ми обясниха че предишния получил някакъв дефект.

Което абсолютно обезсмисля тази тема, освен смисъла в общуването, разбира се...

преди 18 часа, NBS 9322 написа:

Модема го смениха с друг... Като ми обясниха че предишния получил някакъв дефект.

Самият модел Cisco EPC 2425  си имаше проблем. Аз съм бил 2 месеца с него го смених с друг. Или явно нещо Firmware не бяха догодили. 

• 1 година по-късно...

Имам проблем с рутера,моделът е Cisco EPC2425. Бях към Blizoo

Доколкото прочетох това става от админ панела на рутера, който се достъпва през браузъра на адрес 192.168.0.1 -> отивам там и ми иска име/парола.

Пробвах много варянти но не се получи.

Пробвах и с Магическият бутон RESET на  рутера но не се получи.

Сега съм към VIVACOM

Имам техен рутер но сигнала ми само в хола е силен

казаха ми да свържа Cisco EPC2425. към техния  суич и какво точно да направя но не мога да вляза в рутера по никакъв начин.

Рутера ще бъде в кухнята,ще го ползвам за да усиля сигнала там като ще бъде с отделно име и парола.

Ако някой може нека даде някакъв савет

неми се копува усилвател на wifi сигнал

• Username / Password
  • /41%
  • Cisco / Cisco21%
  • admin / admin15%
  • none / none10%
  • none / Cisco3%
  • admin / password3%
  • admin / none2%
  • admin / changeme2%
  • root / attack2%
  • Administrator / admin
  • admin / W2402

Що не си вземеш една сапунерка за 30 лева и малко кабел? Явно модема на близалките не е със фабричния си софтуер и съответно само те могат да ти дадат логин инфото 

1. Това е модем и WAN порта му е за DOCSYS технологията. Няма как да го използваш като втори рутер.

2. Дори и да влезеш в него няма какво да направиш с него.

3. Купуваш си един рутер за 30 лева и си решаваш проблема.

Доколкото си спомням този рутер имаше отделно потребителски интерфейс

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

ОК

още едно въпросче ако може да попитам

Имам рутер„Huawei EchoLife HG8245H” HTB1Vim7IFXXXXXyapXXq6xXFXXXR.jpg

беше на М-ТЕЛ влизам в него преправям някой настроики но менюто е на Английски език и нищо не разбирам.Промених име на мрежата парола,излиза ми като безжична мрежа ,вкарвам паролата пише ,че е свързан и дотам.

Пак го свързвам по начина казан ми от техници от VIVACOM те нямяли време да ми го направят(не им се занимава)

Гледах от тук https://www.youtube.com/watch?v=RqPp3mD8JlE но нещо не ми се получи.

Според мен проблема е в :

IP адрес

Маска на подмрежата

Шлюз по подразбиране

DNS-сървари

но незнам как да го настроя да е с точните параметри и тогава би трябвало да тръгне както искам

Това са настройките по които съм пипал

1.jpg

2.png

3.png

4.png

5.png

6.png

7.png

8.png

9.png

10.png

Тука нищо не съм пипал

11.png

12.png

1. Пускаш кабел от основния рутер до хуйвея

2. На хуйвея му спираш DHCP

3. Набиваш му IP, извън адресното пространство на основния рутер, но от същия субнет

4. Вързваш LAN---->LAN

ка става това ,че съм малко зле с тези неща

Нез знам каде се намират и какво означават тези неща

Е- IP знам какво е

На 3-та картинка рише DHCP там ли да маркирам

и каде да сложа това IP

На 6 и 7 картинка има IP но каде да го сложа и как-да си го измисля сам ли ?

2. На хуйвея му спираш DHCP

3. Набиваш му IP, извън адресното пространство на основния рутер, но от същия субнет

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.