Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за подреждане на аналогови/цифрови канали

Featured Replies

Здравейте.

Вкъщи има два телевизора(LG с кинескоп и Филипс 26PFL3404) и един HD-приемник, подаващ сигнал към къмпютърния монитор. Телевизорите са на аналогов сигнал. Проблемът е да подредя каналите в някакъв по-смислен начин. На LG-то е горе-долу добре измислено - на всеки канал пускам сканиране и като стигне до желаната програма - запаметявам. На филипса обаче е безобразно - или трябва да пусна автоматично сканиране и да ми изкара всички ТВ-програми без никакъв смислен ред, или на всеки канал ръчно да въвеждам n-броя комбинации от честоти. Има ли откъде да видя кой ТВ-канал(примерно Animal Planet) на каква честота е? Преди малко пробвах да отворя сайта на Близу - прехвърлиха ме към Ментел, но и там не очаквах да намеря такова нещо. Отворих сайта predavatel.com, но и там не намерих такава информация. Интересно ми е също - ако има тук други клиенти на същия доставчик - колко и кои са аналоговите канали в момента.

Навсякъде ер безобразно - всеки ртъчка и подрежда както си иска. Или както е "стимулиран". Общо взето във всяко населено място е различно, освен някои централни като сателитните оператори.

Аналоговите ще си ги намериш сам - от поне 5 години питам близалките и информация няма и не казват.- каките просто не знаят. А ми минават всякакви пенсионери да ме пътат къде е някоя програма на някой си опетратор. В повечето случаи дори не знаят на кой, дори и си нямат понятие на кого плащат..

• Автор

:) Това е още една причина да се замислям дали като ми свърши сегашният договор(интернет и ТВ) да не разкарам телевизията и да останем само на базовите ефирни канали. На баща ми определено не му трябва още пропаганда и дезинформация(Канал3, Евроком)... За да не пускам нова тема, продължавам тук. Гледам в Технополис има цифрови декодери и отделно няколко цифрови антени. Каква е разликата? Какво ще ми трябва, ако искам да пусна ефирна ТВ на двата стари телевизора, а също и на монитора в моята стая?

Първо си казваш селото. Да се види колко и откъде е покритието. Не се знае нито какви са ти старите телевизори, нито монитора, нито какви входове имат. На новите плоски, които имат MPEG 4 не им трябват външни декодери. Не се набутвай по технобакалиите.

• Автор

Живея близо до Пловдив. Телевизорите съм ги споменал по-горе. LG-то има само коаксиален вход и SCART. Филипса е LCD, но доколкото успях да намеря информация - и той няма цифров тунер(освен ако съм се объркал нещо). Има два hdmi, два входа SCART(на единия пише RGB/CVBS, а на другия само CVBS).

philips-26pfl3404-12-5275.jpg

"Близо до Пловдив" е абсолютно неопределено. Ако искаш помощ - отговарявш точно. Няма аз да ровя из търсачките вместо теб, я!

На това LCD му пъхаш една жица за антена и го пускаш да търси. Ако намери звук с картина - честити - ползваш. Ако е звук с чер аекран - значи е само MPEG2 и трябва декодер. Ако нищо не намери вероятно трябва външна антена, намиране откъде е сигнала и насочване към него.

Кинескопния като има SCART ще става всякакъв декодер, ще го мислим като изясним откъде и колко мощен е сигнала.

• Автор

Взех от един приятел антена(без цифровия декодер) и пробвах на плоския телевизор - не откри никакви канали.

Въпрос към клиентите на Булсатком: какво представлява техния HD приемник? Какви настройки има, може ли да се пренареждат/изтриват канали? Изобщо - удобен ли е за ползване?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.