Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация 1400лв.

Featured Replies

Какво мислите за i5-6500 c Nvidia Geforce GTX 750 ti? 

Добър процесор и слаба видеокарта. За този бюджет може и по-добре.

http://nikem-bg.net/cart/57663p1r57649p1r55058p1r57577p1r57641p1r49615p1r57360p1rf.html

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 27 минути, RedSoldier написа:

Какво мислите за i5-6500 c Nvidia Geforce GTX 750 ti? 

Аз си мисля че трябваше да кажеш за игри ли ще се ползва? Досещаме се че е така, ама да си кажеш все пак, та да седне някой да нареди конфигурацията. За тия двата компонента може всеки да си има различно мнение и в различна ситуация са различно полезни. 

Видеото и процесора са най-важните в случая. А твоите са едва половината от бюджета. Целта е да вземеш възможно най-качествените такива а за другото каквото остане, като там може да се добавя и ъпгрейдва по-лесно после. 

Процесора - отличен избор предвид бюджета. Картата се напъни поне за 770 ако ще е за гейминг. 

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Ще се използва главно за игри като FIFA 17, CS:GO. Мисля, че за тези игри е добре, може би по-късно ще си купя и по-добра видеокарта.

Ето нещо, което според мен си заслужава:

I5-6600/3.3/6M/BOX/LGA1151 
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz CL5 1.2V KVR21N15S8K2/8 
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3 
SAPPHIRE NITRO RX 460 4G G5 
FD DEFINE R4 BLACK 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 
ASUS H110M-PLUS /DDR4/1151 

Обща стойност - 1 396.12 лв. с ДДС cart

Получаваш един доста добър процесор (макар, че е добре да се изчака i5-7600), качествено захранване, което позволява бъдещи ъпгрейди и една доста добра кутия, която смятам, че ще ти служи дълго време. Сега, много хора ще ме оплюят за видеокартата, но за CS:GO и Fifa тя е НАПЪЛНО достатъчна, като на CS:GO на резолюция 1920х1080 и ниски настройки (както играят всички добри играчи) ще вадиш м/у 300 и 500 FPS в зависимост от това, на кой мап играеш, смоукове, молотови, гранати и т.н. За Fifa 17 на високи настройки не мога да кажа някакъв диапазон за FPS-a, но бъди сигурен, че ще извадиш над 60 FPS, което е достатъчно за подобна игра.

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

Тази карта по-добра или по-слаба е от Nvidia-та?

Хем е по-добра, хем е по-нова, хем е с 4 GB VRAM

Добре, тогава предложете видоекарта, която да комбинирам с i5. Ще играя също Battlefield 1.

преди 15 часа, Roujin Z написа:

Добър процесор и слаба видеокарта. За този бюджет може и по-добре.

Нито процесора е кой знае какво, нито пък видеокартата е слаба за процесора. Напротив, видеокартата, както всяка друга, си иска поне i5. Обаче ако тоя i5  го шибнеш на бърза видеокарта, почват проблемите рано или късно!

преди 39 минути, RedSoldier написа:

Добре, тогава предложете видоекарта, която да комбинирам с i5. Ще играя също Battlefield 1.

BF1  може да се играе с всякаква карта. въпросът е, какво е качеството на картината. Дори най-бързите видеокарти на пазара за по 1500 лева, могат да те затормозят с 40-50  fps  на 1920х1080. Въпросът е зададен некоректно, още повече, че не си споделил на каква резолюция мислиш да играеш. Не на какъв монитор, а на каква резолюция, защото има голяма разлика. Висока резолюция може да се постигне винаги и на калпав монитор чрез DSR, VSR  и други опции при игрите, каквито има и при BF1. 

преди 1 час, kyoshinn написа:

Хем е по-добра, хем е по-нова, хем е с 4 GB VRAM

За по-добра не знам, защото ако не се клоква, има различни варианти, например Palit GTX750Ti StormX Duall 2G. Видеопаметта кво да ти кажа. Точно вчера и оня ден се занимавах със старата си GTX460, която клокнах и с която направих няколко клипчета при напълно заета видеопамет отдавна. Само с 768 МБ разполага, което е кощунство спрямо предлаганите от теб 4 ГБ, но... ето ти плейлист с всичките ми клипчета от по-съвременни игри и не само, направени с много старата GTX460, излязла на пазара през 2010 година. Клипчетата от плейлиста се избират от горния ляв ъгъл.

Тук навсякъде видеопаметта е запълнена до дупка. Това ни най-малко не пречи на картината, няма и насичания. Единствено при един клип, правен при игра с DSR  на 2560х1440 ( смятай, че това е карта от 2010 година, равностойна след клок на една GTX750  без TI  накрая), се получи спад в кадрите при запис, но не и при самата игра без запис. В другите игри със силния си процесор нямах спад в кадрите дори с 1 fps! И това при положение, че записът е правен с MSI Afterburner,  а не с Shadowplay. 

Та забрави за тая видеопамет. Дори старите карти с малко видеопамет се справят отлично с игри, които примерно с GTX970  ми пълнят 4 GB. Например играта Wreckfest. Обърни внимание, че си върви гладко с 50  fps, а паметта на картата от 768МБ е запълнена.

Малко лирично отклонение. АМД няма какво толкова да представят, затова и рекламират главно видеопаметта на картите си, която в интерес на истината се пълни повече от картите на NVIDIA,  но това не води до никакво предимство! 

Смятам да играя CS:GO на low(очаквайки 300 fps),FIFA 17 на мах, и Battlefield на високи графични настройки, очаквайки добър fps.

GTX 750 ti  това дали ще е възможно? Ако не, предлагайте :)

PC

Mоже да има компромиси в бджета

Редактирано от RedSoldier (преглед на промените)

RX 460 и GTX 750TI са един дол дренки разбирай слаба ракия.

I3-7300 е достатъчен за първата точно като споменатите видеокарти но очевидно няма да играеш само нея тоест компромиса е новия I5-7400 за да вземеш хeм прилична видеокарта хем приличен процесор.

Горе съм ти дал примерна конфигурация. RX 470 може да се замени с GTX 1060 ако така предпочиташ но ще струва поне 20 лв. отгоре...

п.п. По-нагоре се споменава I5-7600 но не виждам как ще се вкара в бюджета ако ще се взима нормална видеокарта.

Ето им цените на новите в Никем - http://nikem-bg.net/cart/57645p1r57644p1r57647p1r57646p1r57648p1r57649p1rf.html

bilder, тогава си задавам въпроса "Защо ми е да взимам видеокарта с повече памет 4-6-8 като мога да си взема такава с 2 GB, която да ми върши същата работа ?"

Както казах за CS:GO и Fifa 17, RX 460 е достатъчна, но за Battlefield 1 трудно ще хванеш 60 кадъра на високи, но на медиум ще ги хванеш със сигурност.

Малък ъпдейт на по-горното ми предложение - 

MSI H110M PRO-D LGA1151 
Intel Core I5-7600 3.5GHz 6MB LGA1151 box 
Kingston 2x4GB DDR4 2133MHz CL5 1.2V KVR21N15S8K2/8 
HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 32MB SATA3 
SAPPHIRE NITRO RX 460 4G G5 
FD DEFINE R4 BLACK 
XFX TS 550W GOLD P1-550G-TS3X 

Обща стойност - 1 395.00 лв. с ДДС количка

Редактирано от kyoshinn (преглед на промените)

току-що, kyoshinn написа:

bilder, тогава си задавам въпроса "Защо ми е да взимам видеокарта с повече памет 4-6-8 като мога да си взема такава с 2 GB, която да ми върши същата работа ?"

Както казах за CS:GO и Fifa 17, RX 460 е достатъчна, но за Battlefield 1 трудно ще хванеш 60 кадъра на високи, но на медиум ще ги хванеш със сигурност.

Въпросът ти е леко подвеждащ. Аз ти показвам съвременни игри, настроени да вървят с около 40-80  фпс   в зависимост от играта и където се ползва цялата налична памет. Мислиш ли, че с карта, разпоалгаща със 768МБ  ще играеш с високи настройки BF1,  че да ти се препълни няколко пъти паметта? Аз ти показах и как тая карта си работи на 2560х1440 и как няма проблеми с видеопаметта, освен при запис на клип. По-подробно съм писал в темата за NVIDIA  срещу АМД, та не е тук мястото да обяснявам надълго и нашироко. Тия 4 GB  на подобна карта са абсолютен разход на парички, нищо повече. 

Последно, като комбинирам i5 с RX 470 4G, която предложи @Roujin Z ще мога да играя всичко, нали?

Зависи какво разбираш под високи настройки но очевидно ще е по-добре от колкото с няколко пъти по-слаби карти.

https://www.youtube.com/watch?v=apSdsCo13Qc

Гледам, позитивни мнения за тази видеокарта

btw мога ли да взема  RX 480

С захранването което съм ти сложил не е проблем но ще отидат 70 лв. над бюджета.

Честно казано при положение че вече имаш нормална видеокарта (RX 470) по-добре да се наблегне на процесор - I5-7500 вместо I5-7400.

Ето така - http://nikem-bg.net/cart/57663p1r55058p1r57577p1r57641p1r49615p1r57360p1r57648p1rf.html

а не така - http://nikem-bg.net/cart/57663p1r57649p1r55058p1r57577p1r57641p1r49615p1r57463p1rf.html

Комбинирах i5-6500 с RX-480. Moже да клоквам процесора.

току-що, Roujin Z написа:

Щом стария те влече. Не не може.

Защо?

Мислиш ли че някой би плащал за по-високи честоти при положение че може да купи най-евтиния и да клоква?

Ако си вземеш специализирано дъно и скъп охладител е възможно но това струва пари тоест безплатен обяд няма.

И тук не говорим за отключен там парите са още повече. За това вместо да наливаш пари в RX 480 си гледай процесора щом си дигнал бюджета.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.