Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между два телевизора

Featured Replies

Тук май ставаше въпрос за избор на евтин телевизор. Там няма FullHD  предложения. Да не говорим, че разлика няма никаква или по-точно, разликата зависи от качеството на сигнала. А за една пенсионерка, дето вероятно отдавна ползва очила, едва ли има някакво значение резолюцията на матрицата.  Купил съм телевизор на майка ми, също пенсионерка, макар и млада. Няма как просто да направи разлика, щото и няма как да сравни нещата. А и да има, едва ли ще може да го направи на тия години. Аз също имам 1366х768  и най-вече се дразня от бавния процесор на телевизора, който сменя каналите много бавно, както и пуска много бавно телевизора. Засичал съм го, компютъра ми при стартиране на натоварения ми win 10,  има леко предимство. Точно това дразни, а не че не бил FHD. Гледам телевизора от 3-4-5 метра и реално от 4-5 метра дребните буквички са почти невидими, та се налага понякога да се надигам от леглото, ако трябва да прочета дребен надпис, например информация от спортно състезание. Няма как от това разстояние да направя разлика. Наистина, един FullHD  вероятно би дал по-качествени малки буквички и това е предимство, но това струва поне 100 лева отгоре.  На жената и изгорял стария телевизор. Представям си колко стар е бил. Прехвърляйки се и на най-евтиния съвременен 32 инчов  телевизор, ще и се стори като Porshe 911R  на някой младеж. Знам как се раздва майка ми, а и аз се прехвърлих от едно тумбесто LG  на сегашния си Шарп, който взех временно, както тая пенсионерка, че ми изгърмя телевизора и 2 години бях без телевизор или ползвах един още по-стар Фунай от началото на деветдесетте.  Та спорът тук, какъв телевизор, е леко безсмислен. Да, ако се намери като моя Шарп за 330 лева, покупката е добра. Но ми се струва, че и куча марка да се вземе, пак всичко ще е наред за жената.

Редактирано от sennheiser (преглед на промените)

преди 7 часа, hristoslav2 написа:

EMINEM_VR

Образовай се преди да даваш съвети за избор на телевизор...

Няма никакво значение дали резолюцията на един 20-32" телевизор е 1366х768, 1920х1080 или 3840х2160..Няма да видиш разлика в картината при дистанция от 3 метра каквато е средната за България.

Ако не ти се вярва, отиди в мчагазина и ги нареди един до друг и гледай...

Има формула за определяна на дистанция в зависимост от диагонал и резолюция на дисплея. Един от компонентите в тази формула е зрителният ъгъл сключен между горният край на пиксела-окото на зрителя-долният край на пиксела..Познай колко трябва да е този ъгъл за да видиш отделният пиксел на екрана....

Само при един случай, резолюцията има значение при такъв размер 32"- когато го ползваш за монитор - тоест ще го гледаш от 80 сантиметра.

Дървен философ. Не ми разтягай локуми че не ме интересуваш. Единия панел е по-качествен, а цената същата. Това за ъглите го разправяй на следващия, мен ме подмини с тъпотиите си.

преди 2 часа, sennheiser написа:

Тук май ставаше въпрос за избор на евтин телевизор. Там няма FullHD  предложения.

Нещо недовиждаш ли? Дал съм линк с модел.

преди 9 часа, Momolord написа:

Вече всички телевизори на пазара са с поне HD резолюция.

Измама няма. Всеки телевизор си има табелка в магазина, на която е написана съответната резолюция.

Авторката на темата е дала линк към обява за телевизор дето не я пише резолюцията. 

преди 12 часа, ExaFlop написа:

И как ще ме обвиниш в измама за нещо, което не съм казал/написал?

Въпроса е от морална гледна точка. И си е чиста измама. Ако трябва да се доказва в съда няма как да стане. Още повече нашия си съд го знае всеки дето се е налагало да опира до него. Ясно е че няма как да се спечели дело, за това хората да си отварят очите предварително и да подхождат със съмнение към промоциите на големите вериги.

преди 21 часа, cybercrackerbg написа:

Всички модели на STRONG имат DVB-T2 тунер (32-ката, която сега е на промоция в Техномаркет за 299 лв. има всички видове тунери - T,T2, C, S, S2; 39 и 40, 42 и 55-инчовите модели също имат). Като взимах 39-ката точно това беше водещото при мен, за да не му купувам декодер след няколко години.

А как се разбира, че са с шаси на Вестел (не се заяждам)?

Между другото, миналата седмица в Кауфланд имаше изгоден ТВ Blaupunkt 43-инчов смарт с всички видове тунери за 579 лв., ама вече съм си купил...

В PLESIO има изгодни LED телевизори, само че имат DVB-T и DVB-C тунер. Иначе 42 инча е 429 лв. Full HD

Научи се да разграничаваш цитат, преди да пишеш. Не се заяждам.

Не всички модели на Стронг имат T2 тунер!  https://www.strong.tv/bg/products/32-inch-tv

И да, признавам - подведох се по  DVB приемниците. Телевизорите Strong са на китайската SKYWORTH Group.

Blaupunkt са производство на словашката UMC   http://products.umc-slovakia.sk/ 

Какво разбираш под изгоден телевизор?

преди 18 часа, sennheiser написа:

Аз също имам 1366х768  и най-вече се дразня от бавния процесор на телевизора, който сменя каналите много бавно, както и пуска много бавно телевизора. Засичал съм го, компютъра ми при стартиране на натоварения ми win 10,  има леко предимство. Точно това дразни, а не че не бил FHD. Гледам телевизора от 3-4-5 метра и реално от 4-5 метра дребните буквички са почти невидими, та се налага понякога да се надигам от леглото, ако трябва да прочета дребен надпис, например информация от спортно състезание. Няма как от това разстояние да направя разлика. Наистина, един FullHD  вероятно би дал по-качествени малки буквички и това е предимство, но това струва поне 100 лева отгоре.  На жената и изгорял стария телевизор. Представям си колко стар е бил. Прехвърляйки се и на най-евтиния съвременен 32 инчов  телевизор, ще и се стори като Porshe 911R  на някой младеж. Знам как се раздва майка ми, а и аз се прехвърлих от едно тумбесто LG  на сегашния си Шарп, който взех временно, както тая пенсионерка, че ми изгърмя телевизора и 2 години бях без телевизор или ползвах един още по-стар Фунай от началото на деветдесетте.  Та спорът тук, какъв телевизор, е леко безсмислен. Да, ако се намери като моя Шарп за 330 лева, покупката е добра. Но ми се струва, че и куча марка да се вземе, пак всичко ще е наред за жената.

Всички съвременни телевизори са бавни в сравнение със старите аналогови CRT. Причината е, че за да визуализира програмата на екрана, процесора първо трябва да я декодира/декомпресира и едва тогава да подаде сигнал съм T-con борда и от там към дешифраторите на матрицата.

Бавното стартиране е обусловено от това, че при старт, телевизора си зарежда работният софтуер в процесора(от NAND паметта), след което си прави диагностика и едва тогава започва работа.

След като имаш проблеми с четенето на буквите, то трябваше да си вземеш телевизор с по-голям диагонал. Нещо нормално от типа  47-50"

По голямата резолюция ще ти даде само по-добър деинтерлейсинг- по малко назъбени диагонални линии.

преди 15 часа, eminem_vr написа:

Дървен философ. Не ми разтягай локуми че не ме интересуваш. Единия панел е по-качествен, а цената същата. Това за ъглите го разправяй на следващия, мен ме подмини с тъпотиите си.

Тъпотии има в постовете ти! Не знаеш кой съм....поне в тази област. Когато стигнеш моите познания и опит с телевизорите, тогава може да опиташ да ме обориш, но трябва добре да се подготвиш.

Обясни ми, по какво определяш един панел като по-качествен!

Брей, къде се отплеснахте в теоретично - философски аспекти! А въпросът беше за най-евтиния боклук за пенсионер, който гледа няколко програми. 

Казах - да си ремонтира стария! Много ми е чудно всеки сменя ли си автомобила с друг при нужда от ремонт? Не става дума за тотал щета.  А дори още не е казано какъв е източникът на сигнал.

преди 3 часа, Филипов написа:

Брей, къде се отплеснахте в теоретично - философски аспекти! А въпросът беше за най-евтиния боклук за пенсионер, който гледа няколко програми. 

Казах - да си ремонтира стария! Много ми е чудно всеки сменя ли си автомобила с друг при нужда от ремонт? Не става дума за тотал щета.  А дори още не е казано какъв е източникът на сигнал.

Чакай малко сега. Ако стария телевизор на пенсионера е някой Юност или айде, някой Фунай като при мен, за какъв чеп му е ремонт? Че той трябва да се раздва, че най-сетне се е счупил!!!! Ти знаеш ли какъв е телевизора не пенсионера, че препоръчваш ремонт?  И колко от вас са купували телевизор за пенсионер като мен, че толкова много акъл давате?

Сигурно на ден виждам повече телевизори, отколкото ти за месец. И знам какво искат пенсионерите. Примерно 1 / 3 от тях до месец като се нагледат на новото идват и искат да им се оправи стария. Защото давал по-добра картина, хората не били като бъчви, надписите на новия не се четат и са разнмазани, бавно превключвал прпграмите.

Пак казвам - не е ясен източника на сигнал. И какъвто и да е , поне 90% от програмите са SD. Хората недовиждат и недочуват - малките говорителчета на новите не стигат до никъде.

Юностите си бяха много наред и изкарваха по 40 години с 1 ремонт - незаменими за лозето преди да цифровизират ефира. И Фунаите  изкарваха 20 години с ремонт за 20 - 30 лв.  Най - много да им се смени тунера с кабелен че на най- масовите е "къс".. Но са много по-добре от новите, особенмо когато мрежатае въздушна и "селски" ток - заваряване, фуражомелки и т.н.

Повечето пенсионери не могат да се оправят с менютата на новите телевизори. Колкото и да им показваш и обясняваш, все тая. Те искат нещо просто, като в старите CRT , които бяха без дистанционно.

Второ - не могат да свикнат с картина с аспект 16:9...Дори да им поставиш в менюто аспекта на картината на AUTO....те пак не я харесват.

Всички са зле със слуха и искат телевизора да гърми, та чак да се чува в съседите. Често ползват телевизора като радио....докато са в някоя друга стая.

Не че няма такива  модели, но определено не са по-джоба им - над 3000лева.

Редактирано от hristoslav2 (преглед на промените)

Е чак пък телевизор за 3000 лева, само заради звука... Майка ми е пенсионерка и се оправя добре с телевизора си LG. може да не знае за какво са повечето функции, но е достатъчно да знае как да си нагласи алармата и да променя каналите. Дори телевизор за 400 лева има повече опции, отколкото един пенсионер може да се справи. Да бъда честен, 90% и от непенсионерите не могат да се справят, а и не им трябват!

За CRT  или ЕЛТ  телевизорите, айде стига! няма такъв филм! Едно е да искаш стария си CRT  монитор, щото няма размазване, друго е да искаш ЕЛ тръба, дето и да няма размазване при движение, нищюо не се чете!!!! Аз не съм пенсионер, далече суъъм още,, ама не можех да разчета нищо от LG-то си от 1999 година и от Фуная от 1990-та някъде, който пък взех назаем от други пенсионери, дето бяха напред с матряла ;) Недейте така, пенсията е на 60-63, а това изобщо не е възраст за изхвърляне! Има още много, докато не може да се чете нищо. LCD  Шарпа ми за 330 лева не само се чете 10 пъти по-добре, но и има поне 50 пъти по-добра картина. Вярно, тунера бавен, канал се сменя за 3-4 секунди и дразни, ако имаш 300 канала за превъртане. По някое време просто се отказваш и гледаш каквото падне. Обаче не съм съгласен, че Шрпа нямал звук. Напротив, по-добър е от много други телевизори, включително от ЕЛТ, които ползвах! Не само е по-добър като качество, а и е по-добър като децибели! 

преди 57 минути, hristoslav2 написа:

Не че няма такива  модели, но определено не са по-джоба им - над 3000лева.

Христославе, айде стига глупости.

На дядо ми, който е на 93 г. съм купил едно 24 инчово LG за около 4 стотака и си чува и вижда добре.

Какви са тия телевизори за 3000 лв., които вкарваш в темата?!?

Че разбираш от материята, разбираш. Ама доста често се оливаш!

преди 15 часа, Филипов написа:

Сигурно на ден виждам повече телевизори, отколкото ти за месец. И знам какво искат пенсионерите. Примерно 1 / 3 от тях до месец като се нагледат на новото идват и искат да им се оправи стария. Защото давал по-добра картина, хората не били като бъчви, надписите на новия не се четат и са разнмазани, бавно превключвал прпграмите.

Пак казвам - не е ясен източника на сигнал. И какъвто и да е , поне 90% от програмите са SD. Хората недовиждат и недочуват - малките говорителчета на новите не стигат до никъде.

Юностите си бяха много наред и изкарваха по 40 години с 1 ремонт - незаменими за лозето преди да цифровизират ефира. И Фунаите  изкарваха 20 години с ремонт за 20 - 30 лв.  Най - много да им се смени тунера с кабелен че на най- масовите е "къс".. Но са много по-добре от новите, особенмо когато мрежатае въздушна и "селски" ток - заваряване, фуражомелки и т.н.

Не си заслужава вече да се плащат пари за ремонт на CRT телевизори.

Мъкнах цели два преди време, и всеки път по 50 кинта за ремонт - Няма смисъл, по-добре нов LCD.

Mamolord

Ако се базираш само на опита с дядо ти - добре. Аз говоря от опит с около 7-8 възрастни човека. Някои от тях, така надуват телевизора, че не чуват когато им се звъни на входната врата.

Колко е звуковата мощност в 24" телевизор, и колко достига във флагман с вграден саундбар ?

6W(2x3W) -> 80W(20Wx2 + 20Wx2)

Разбира се, не всички възрастни са толкова зле със слуха, но за съжаление с нарастване на възрастта, слуха се разваля все повече....като чувствителност и честотен диапазон.

За качеството на звука в телевизорите няма да коментираме....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.