Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Aliexpress

Featured Replies

И накрая "аз исках да си купя телефон, те ми пращат мобифон". Това, че не превежда псувни е най-малкият проблем, който обаче не гарантира, че иЗречението, което е преведено съответства на това, което искаш да кажеш.

• Отговори 61
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, eminem_vr написа:

Повярвай ми, хич не искат да ти отказват продажбата на който и да е артикул. Независимо каква е цената, дори да е под долар. Ако нещо не се разбира ще доразпитат. Гугъл не превежда псувни, така че няма как да ги обидиш неволно.

Те нямат желание да отказват продажби, но трудно ще се разбере човек с въпросния Google Преводач, когато става въпрос за два толкова различни езика... Той дори македонски, трудно превежда от български с малка надежда да има нещо граматически вярно...

преди 3 часа, XYconstant написа:

И накрая "аз исках да си купя телефон, те ми пращат мобифон". Това, че не превежда псувни е най-малкият проблем, който обаче не гарантира, че иЗречението, което е преведено съответства на това, което искаш да кажеш.

Запитване се дава към конкретна обява на конкретен артикул. Няма как да стане грешка за това какво точно искаш да поръчаш. На абсолютно всеки който поне веднъж е ползвал въпросния преводач е ясно че не превежда точно и граматически вярно. Въпроса е да се разбере за какво иде реч, а не да се изпращат официални документи преведени по този начин. Няма нужда да се възпламеняваме и самозапалваме по случая.

преди 2 часа, Blue Ray написа:

Те нямат желание да отказват продажби, но трудно ще се разбере човек с въпросния Google Преводач, когато става въпрос за два толкова различни езика... Той дори македонски, трудно превежда от български с малка надежда да има нещо граматически вярно...

Мога само да кажа че търговците го ползват за да превеждат отговорите на кореспонденцията си на английски език. Ако си имал разговор с някой от тях ще забележиш че отговорите им са на счупен английски език. Но се разбира какво искат да кажат. Към кой езици как точно превежда преводача нямам статистически данни. Нито кой език от кой е по-различен и колко. Ако ти е интересна темата може да се поупражняваш, а дори да постнеш тема с резултатите. Казах го като опция, която в никакъв случай не е задължителна. Няма какво да ми спорите тук за глупости. По принцип стоките се поръчват без да се налага да има каквато и да е кореспонденция с търговеца.

Щом не може да ти го достави - пускаш диспут с това, което е казал и ти връщат парите. Няма драма.

преди 36 минути, Без умствен капацитет написа:

а аз да се оплача как преди дена едно китайче от там ме изнудва

Поръчах си артикул и той съжалявам много е евтено и съм на загубаба ако ти го доставя избери си още нещо друго, а същото бе на същата цена при други продавачи

И вече 6-ти ден не е одобрил да ми върме парите - мащ ще чакам одобрението на администррацията им 10 дена, а че неможе да го достави ми ги каза час след поръчката

Още веднага можеш да откажеш поръчката. Разбира се без диспут и търговеца трябва да одобри, но щом не е съгласен да праща значи ще го одобри. Парите се възстановяват по сметката за около 10 дни по моя опит иначе имаше някакъв срок не съм сигурен точно. Това го виждам за първи път като проблем и очевидно този магазин следва е с нисък рейтинг и оценен като рисков от сайта. Изнудване е силна дума. Имам сигурно над 20 поръчки за артикули под или около долар с безплатна доставка и не ми се е случвало, както и доставката пак е бърза.

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Здравейте ! Бихте ли ми казали как мога да си изтрия профила в алиекспрес ? Извинявам се ако го има вече въпроса .

преди 21 минути, alex_90 написа:

Здравейте ! Бихте ли ми казали как мога да си изтрия профила в алиекспрес ? Извинявам се ако го има вече въпроса .

Извинявам се , но вече го изтрих :)

Здравейте бих искал и аз да се включа в тази тема смятам да си поръчам телефон за около 165-180$ от aliexpress прочетох мненията по темата до колкото ми стана ясно има голям шанс да платя мито ддс или и двете.Та въпроса ми е ако е с доставка на DHL до адрес или до офис ще платя само съответната сума за за доставката без мито ддс и т.н.?

преди 32 минути, Damqn_united написа:

Здравейте бих искал и аз да се включа в тази тема смятам да си поръчам телефон за около 165-180$ от aliexpress прочетох мненията по темата до колкото ми стана ясно има голям шанс да платя мито ддс или и двете.Та въпроса ми е ако е с доставка на DHL до адрес или до офис ще платя само съответната сума за за доставката без мито ддс и т.н.?

Точно с DHL шанса ти да отидеш на митница е голям. Мито няма да платиш в никакъв случай, тъй като то не се прилага на компютри/лаптопи/таблети/телефони. 

Поръчай със стандартна доставка, помоли продавача да ти декларира 10-15$ и ще си го вземеш направо от пощата.

Има търговци, които изпращат стоката към техни посредници в Англия и при теб идват без да плащаш ДДС и каквито и да било други такси. На митница не се ходи, телефона идва до у вас.
преди 21 часа, XYconstant написа:

• 2 месеца по-късно...

Вече нещата са от морална гледна точка, ако искаш да платиш - плащаш.
Предварително му пишеш ЛС, че ще купиш продукта му, но не искаш да го праща, защото е дошъл миналият и така.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.