Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на процесора с Intel i5-750 2,66 Ghz

Featured Replies

Здравейте, реших да сменя стария си процесор на компютъра - (Intel-Core2-Quad-Processor-Q9400) Със нов (Intel i5-750 2,66 Ghz) Какво Вие мнението за този процесор ( Добър ли е, колко фпс ще изкарва на CS:GO, как да се ползва ,дали да се клоква и т.н) Благодаря предварително.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

преди 9 минути, suba написа:

Здравейте, реших да сменя стария си процесор на компютъра - (Intel-Core2-Quad-Processor-Q9400) Със нов (Intel i5-750 2,66 Ghz) Какво Вие мнението за този процесор ( Добър ли е, колко фпс ще изкарва на CS:GO, как да се ползва ,дали да се клоква и т.н) Благодаря предварително.

Аз не виждам смисъл. За парите който ще дадеш а те предполагам са около 100лв. Може да си намериш дъно + процесор + рам. Другото си го имаш. И със тях ще имаш по-висока производителност. Може да погледнеш конфигурацията в подписа ми която е със CPU G2020. Взех за 110лв дъното + процесора + рама. И във CS:GO играя със от 80 до 110фпс. 

Редактирано от JoRkA (преглед на промените)

i5-750 далеч не е нов процесор, също така това ангажира със смяната на дъно и евентуално памет (освен ако не ползваш DDR3 в момента). Ако основното занимание е игрички като тази и се търси тънка цена, нов i3 е най-логичното нещо според мен.

Core i5-750 и Core2 Quad Processor Q9400 НЕ са съвместими - на различен цокъл са! Трябва дa сменяш и дъно, и памет, което обезмисля финансово цялата процедура!

Иначе i5 е доста по-добър.

Редактирано от zitrön (преглед на промените)

преди 18 минути, suba написа:

Цък

Не си  заслужава като ъпгрейд. Ще трябва да сменяш и дъното и рамта защото i5-та работи с DDR3 и е на друг сокет. За клокването има много изписано и всеки го прави на своя глава. Като общо правило е че все пак скъсява живота на поцесора, особено ако охлаждането не е адекватно или се подава максималното допустимо напрежение. Колко фпс ще изкара на CS:GO или друга игра зависи от това на каква резолюция се играе и какви са другите части в кутията, най-вече видеокартата.

преди 10 минути, JoRkA написа:

Аз не виждам смисъл. За парите който ще дадеш а те предполагам са около 100лв. Може да си намериш дъно + процесор + рам. Другото си го имаш. 

Къде ги намираш за 100лв толкова неща?

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, killchain написа:

i5-750 далеч не е нов процесор, също така това ангажира със смяната на дъно и евентуално памет (освен ако не ползваш DDR3 в момента). Ако основното занимание е игрички като тази и се търси тънка цена, нов i3 е най-логичното нещо според мен.

Рам паметта пасва дъното ми също пасва и видео картата ми е Nvidia Geforce 8400GS Също пасва

преди 1 минута, suba написа:

Това "последно известна цена" е от преди години. Цената сега няма нищо общо с тази.

току-що, suba написа:

Рам паметта пасва дъното ми също пасва и видео картата ми е Nvidia Geforce 8400GS Също пасва

Пасва ама друг път. Само видеокартата пасва, но пък не става за нищо.

Добре де кажи какво ти е дъното каква рам имаш. 

току-що, suba написа:

MSI MS-7616

Така да поясним, дъното ти е сокет 1156. Процесора който казваш Q9400 е сокет 775. Тоест във момента компютърати няма как да е със този процесор и да работи! Процесора който искаш да сложиш i5-750 е същия сокет като на дъното ти 1156. Тоест можеш да сложиш i5-750 на дъното ти спокоино и ще тръгне. 

• Автор
преди 1 минута, JoRkA написа:

Така да поясним, дъното ти е сокет 1156. Процесора който казваш Q9400 е сокет 775. Тоест във момента компютърати няма как да е със този процесор и да работи! Процесора който искаш да сложиш i5-750 е същия сокет като на дъното ти 1156. Тоест можеш да сложиш i5-750 на дъното ти спокоино и ще тръгне. 

Това дъно ми е резервно.

току-що, suba написа:

Това дъно ми е резервно.

Имашли го процесора или тепърва ще го купуваш ? Ако не си го купил, кажи колко е бюджета ти и ще ти изберем дъно + процесор. Рам вероятно имаш понеже дъното работи със DDR3. 

• Автор
преди 2 минути, JoRkA написа:

Имашли го процесора или тепърва ще го купуваш ? Ако не си го купил, кажи колко е бюджета ти и ще ти изберем дъно + процесор. Рам вероятно имаш понеже дъното работи със DDR3. 

Имам подходящ рам и видео карта не съм купил процесора но ще го купувам него защото ще го клоквам.

Кажи какъв ти е бюджета ? Защо не продадеш това дъно, да събереш около 150лв (примерно) и да си вземеш дъно сокет 1150/1155. Със примерно някоя i3-ка.

преди 2 минути, suba написа:

Имам подходящ рам и видео карта не съм купил процесора но ще го купувам него защото ще го клоквам.

Научете се да питате! Питаш за нова конфигурация, а не за ъпгрейд на процесор. И в тази нова конфигурация имаш някой части други ще се купуват. Не си мисли че като я клокнеш тая антика ще литне. Задай си сега въпроса като хората.

• Автор
преди 2 минути, eminem_vr написа:

Научете се да питате! Питаш за нова конфигурация, а не за ъпгрейд на процесор. И в тази нова конфигурация имаш някой части други ще се купуват. Не си мисли че като я клокнеш тая антика ще литне. Задай си сега въпроса като хората.

Аз не искам да лети и няма да работя по програми. Искам да си върви на 50,60 Fps На CSGO

Аз не искам да лети и няма да работя по програми. Искам да си върви на 50,60 Fps На CSGO

А сега със какъв процесор е това дъно или нямаш процесор за него ? Виш 2-рата конфигурация във подписами със Pentium D945 която е. Там CS:GO ми вървeше със средно 50 FPS. Но това е друга тема. 

Продаваш стария компютър с Q9400-ката, и си купуваш процесора. Ако остане нещо може да смениш и видеокартата с нещо по-съвременно. То пък вероятно и захранване ще трябва... Става тя дълга тоя ъпгрейд....

• Автор
преди 21 минути, techmaniac написа:

Продаваш стария компютър с Q9400-ката, и си купуваш процесора. Ако остане нещо може да смениш и видеокартата с нещо по-съвременно. То пък вероятно и захранване ще трябва... Става тя дълга тоя ъпгрейд....

За захранването не се притеснявам имам 4 захранванета едно от тях използвам за усилвател за Кар аудио. По 400 500 W са.

• Автор
току-що, techmaniac написа:

Дано не са някакви жълти ментаци. :)

До колкото знам са старички от времето когато не е имало ментета.

• Автор
преди 1 минута, techmaniac написа:

Дано е така. Тогава помисли и за нова съвременна карта освен процесора.

Толкова ли е зле тая видео карта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.