Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на тв с уредба

Featured Replies

Еми както ти писах и по-горе, виж в настройките за дигиталния звуков изход на телевизора, да не е избрана грешна опция.
Иначе ако е още в гаранция го носи да го оправят, а ако не могат да ти дадат друг телевизор. Те така и така са те излъгали да платиш за 4К телевизор, при положение че няма никаква нужда за 40 инчов екран чак пък толкова много точки ( резолюция). 
Ако спреш да плащаш абонамент за гледане на телевизия, ще спестиш пари да си купуваш с тях каквото ти трябва. То така и така телевизиите които имат собствена българска продукция на предавания ги има и ефирно. А от небето вали безплатна телевизия например на руски, като тази за която плащаш.

преди 27 минути, Белгиеца написа:

Иначе ако е още в гаранция го носи да го оправят, а ако не могат да ти дадат друг телевизор.

Няма къде да го занесе :cool: Този модел е предназначен само за Румъния, значи е купен от Емаг. 100% и гаранцията важи само към тях.

• Автор
преди 9 часа, Белгиеца написа:

Еми както ти писах и по-горе, виж в настройките за дигиталния звуков изход на телевизора, да не е избрана грешна опция.
Иначе ако е още в гаранция го носи да го оправят, а ако не могат да ти дадат друг телевизор. Те така и така са те излъгали да платиш за 4К телевизор, при положение че няма никаква нужда за 40 инчов екран чак пък толкова много точки ( резолюция). 
Ако спреш да плащаш абонамент за гледане на телевизия, ще спестиш пари да си купуваш с тях каквото ти трябва. То така и така телевизиите които имат собствена българска продукция на предавания ги има и ефирно. А от небето вали безплатна телевизия например на руски, като тази за която плащаш.

Колега играх си и по настройките на оптичния изход ама нищо не става, все същото си е. Иначе никой не ме излъгал :д сам си го избрах, но да ти кажа нищо че е 40" определено е много по добре с 4К. Жалко че още няма такива филми ама ще му дойде времето.

преди 8 часа, RudeBoy написа:

Няма къде да го занесе :cool: Този модел е предназначен само за Румъния, значи е купен от Емаг. 100% и гаранцията важи само към тях.

Как разбра  че  е от Емаг. : D

преди 3 часа, svetkata1 написа:

... да ти кажа нищо че е 40" определено е много по добре с 4К. Жалко че още няма такива филми ама ще му дойде времето.

Ако го гледаш от 1 метър и има от къде да взимаш сигнал 4К, тогава може би ще виждаш разлика спрямо ФулХД.
Аз бях намислил последния да е 40 инчов, та да зяпам на него СД сигнал, ама синчето каза че му се виждал малък, та Самсунляка е 50 инча, заради него.
Ама то може пак да взема и 40 инчов, ама няма да е Самсунляк, че нещо не ми харесват цветовете му, спрямо Панасоника. Или пък да сложа един тунер-карта в компютъра и да пращам в оригинален размер СД сигнала към 47 инчовия. Сега от Интернет като е некачествено видеото, така правя, да не запълва целия екран.

А докато дойде време да навлезе 4К сигнал по-масово, те ще са поевтинели и ще си вземеш един 65 инчов, та да е вярно че има смисъл да е 4К. Или един прожектор 4К и цялата стена става екран, направо домашно кино.

• 2 седмици по-късно...

Абе с тоя последния Самсунляк го забелязах, че понякога праща доста слаб сигнал към усилвателя, когато той получава сигнал по HDMI от външен приемник. Например от украйнския канал "1+1" в неделя трябваше да вдигам доста силно звука в усилвателя, който е 100 ватов и има запас.
Обратното го има също, някои музикални канали ще ти пробият ушите ако не намалиш звука.

• 1 година по-късно...

Здражейте, искам да попитам как мога да свъркжа малка уредба с единичен изход(като за телефон) към телевизор Panasonic с двоен изход?

_20180208_131255.JPG

преди 22 минути, DarkEdge написа:

Покажи и изводите на телевизора

Грешка - имах предвид изводите на уредбата. Нещо маркирано с IN примерно Lie In.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

s-l500.jpg

Старео жак женски към 2 RCA мъжки

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

В кой град? Магазин за електроника. Конрад, елимекс...

Не. 2 x RCA  (Мъжки) към 1x 3.5mm Stereo Jack женски.

преди 1 час, Blue Moon in the Dark написа:

преди 2 часа, DarkEdge написа:

Старео жак женски към 2 RCA мъжки

Приличат ли си? Само да добавя - трябва да изглежда така:
Старео жак 3,5мм женски към 2 RCA мъжки

звукът от телеврзора го искаш в упедбата ли

там където си чел IN е вход а там където пише OUT е изход

• 4 седмици по-късно...

Добър ве4ер можели да ми кажете каква е схемата за регулатор на оборотите на ел. двигател 1.5кв 

моля за снимка на копоненнтите на схемата 

Благодаря предварително

• 8 месеца по-късно...

добро утро имам едно питане как да свържа платката от грамофон ziphona ра 2030 зада мога да я ползвам като усилвател само един приятел мия даде самоплатка със захраване без буксите за входове и изходи благодаря ви предварително а2030v аналог е на тда2030 

• 1 година по-късно...

И аз си купих такъв адаптор и наистина свиреше слабовато. След няколко месеца за мое нещастие старата ми мощна аудио система Sony изгоря. Наскоро си купих едно усилвателче-китайче за скромната сума от 80 лв. и адаптера започна да работи идеално, мощно и с бас.

Та... За всички сиромаси като мен: Не ви трябват скъпи усилватели и ресивъри. Там цената започва от 360лв. (пак нямат оптичен вход и HDMI вход), а тези които имат са много скъпи.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.