Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с pCloud

Featured Replies

Здравейте,днес инсталирах програмата pCloud.Инсталирах я и на телефона.Когато реших да кача в нея снимки и видео от лаптопа,моментално ми изчезнаха гигабайти от локален диск C.Изтрих всички неща които качих в pCloud,но не ми се върна пространството в C.Помагайтееее :)

преди 3 минути, gushev написа:

Здравейте,днес инсталирах програмата pCloud.Инсталирах я и на телефона.Когато реших да кача в нея снимки и видео от лаптопа,моментално ми изчезнаха гигабайти от локален диск C.Изтрих всички неща които качих в pCloud,но не ми се върна пространството в C.Помагайтееее :)

Вижте кошчето през уеб интерфейса

П.П. Нали говорим за това: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pcloud.pcloud

• Автор

Да точно за нея говорим.Ако някой я има инсталирана нека ми даде малко инфо за ползването.

П.П. Това кошче как да го видя по този начин?

преди 6 минути, gushev написа:

Да точно за нея говорим.Ако някой я има инсталирана нека ми даде малко инфо за ползването.

https://www.pcloud.com/

преди 21 минути, gushev написа:

И още нещо. Облака има пълна поддръжка и на български език и подробно можете да прочетете кое как се прави.Ако искате файловете да не се повтарят на облака и лаптопа(защото няма смисъл) , не синхронизирайте облака с компютъра.Иначе всичко работи перфектно, само дето пространството е много малко. В компанията има и български специалисти.

https://my.pcloud.com/#page=filemanager&folder=41724968

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Да същата е програмата.Изтрих от кохчето в телефона всичко,но в лаптопа пак си лисват гигабайти.Когато качвам файлове как да ги слагам в pCloud?

преди 1 минута, gushev написа:

Да същата е програмата.Изтрих от кохчето в телефона всичко,но в лаптопа пак си лисват гигабайти.Когато качвам файлове как да ги слагам в pCloud?

Втори път: през уеб интерфейса търсете кошчето

От тука: https://my.pcloud.com/#page=filemanager&folder=41724968 (Това най-вероятно е точния линк към кошчето, само трябва да се влезе с данните от регистрацията/профила)

• Автор

Изтрито е всичко там.Пак имам липса.

преди 37 минути, gushev написа:

И още нещо. Облака има пълна поддръжка и на български език и подробно можете да прочетете кое как се прави.Ако искате файловете да не се повтарят на облака и лаптопа(защото няма смисъл) , не синхронизирайте облака с компютъра.Иначе всичко работи перфектно, само дето пространството е много малко.

""Когато качвам файлове как да ги слагам в pCloud?""

Правите празна папка с бутона горе вдясно.
Създадената папка вече се вижда.  Кликвате на нея и се появява в отворен вид. Сега натискате синият бутон "Качи фаил" Появява се по малък екран на който долу вляво е написано" Избери на файлове. Клик и се отваря експлорера, за да си изберете от къде ще качвате файловете. Избирате, потвърждавате и файла вече е качен във вашата папка.

Снимка011.jpg

Снимка012.jpg

Снимка013.jpg

Снимка014.jpg

Снимка015.jpg

Снимка016.jpg

Снимка017.jpg

Снимка018.jpg

Снимка019.jpg

Снимка020.jpg

Снимка021.jpg

• Автор

Ама аз го правя по същия начин от pCloud Drive,и така ми изчезна пространство от C.

преди 28 минути, * СТЕФАН * написа:

Иначе всичко работи перфектно, само дето пространството е много малко.

Аз имам 50 GB  безплатни. Не знам това малко или много е. 

преди 9 минути, gushev написа:

Изтрито е всичко там.Пак имам липса.

А липсити  къде са? На облака? Ако са там, не си изпълнил правилно процедурата на качване. Затова се постарах, да ти покажа по нагледно със картинки.

преди 1 минута, sennheiser написа:

Аз имам 50 GB  безплатни. Не знам това малко или много е. 

Дадени са ти допълнително, русенче! Или ползваш някаква услуга. Че да не са много в днешно време?

Папката по подразбиране на pcloud за съхранение на файловете е Documents\pCloud Sync а по подразбиране "Документи" са именно на дял C:\. Най-лесното решение е да се смени тя да е на D:/ например.

От десен бутон долу вдясно на иконката в областта за уведомявне > Preferences и после  "Sync" ... (Или просто двоен клик на същата) >  от там има възможности и за добавяне на няколко папк/ местоположения (Add New Sync) или само една "двойка папки" да са.

Редактирано от Freem@n (преглед на промените)

• Автор

Липсите ми са в диск C,а облака ми се води диск P.Сега изтрих pCloud Drive от лаптопа да видим какво ще стане.Докато качвах снимки от телефона в облака не забелязах липса,но като качих клипове от лаптопа(около 28 ГБ)Се появи точно толко и липса в Local Disk C.

преди 24 минути, gushev написа:

Липсите ми са в диск C,а облака ми се води диск P.Сега изтрих pCloud Drive от лаптопа да видим какво ще стане.Докато качвах снимки от телефона в облака не забелязах липса,но като качих клипове от лаптопа(около 28 ГБ)Се появи точно толко и липса в Local Disk C.

Нали не ги местиш с отрязване? И защо ти е това " Липсите ми са в диск C,а облака ми се води диск P.Сега изтрих pCloud Drive от лаптопа да видим какво ще стане " Написах ти да не синхронизираш облака и лаптопа.   pCloud Drive не трябва да присъства на компютара ти. Ти така ги дублираш със сънхронизацията. Нали искаш да са ти само на облака и да освободиш място от лаптопа. Аз ли не обяснявам както трябва? Към облака ще достъпваш само през интернет браузъра, а не както ти си направил. Правиш си линк към облака и от него се регваш. Така са ти и б папката, която си посочил и на облака. ако искаш, вече можеш да премахнеш тези файлове, които са ти в папката на компютъра. Нищо няма да загубиш. Това е и смисълът на самия облак.

Ето, така се прави. Той и колегата ти го е казал в поста си, но явно не го забелязваш. На компютъра ти не ти трябва pSloud Drive, защото веднага се синхронизират двете устройства. - лаптопа и облака.

Снимка022.jpg

• Автор

От диск D копирам папка клипове(28гб) и правя нова подпапка в pCloud Driwe(disk P)в папка klips.Там paste папка клипове.Дотук всичко е ок,но защо аджеба ми изчезват ГБ от local disk C?

П.П. папката в C/Documents/pCloud sync е празна.

преди 10 минути, gushev написа:

Аз я имам, от там дадох инфо. (Сега я инсталирах, но съм имал регистрация отппреди, макар да не помня. Имам 10 GB.

https://my.pcloud.com/#page=trash Това е линка за кошчето.

П.С.: Аз лично съм най-доволен от Microsoft OneDrive, като услуга: ( лично аз имам 100ГБ бонус от Samsung телефон валиден 2 години, както и други бонуси, предвид и това че съм се регистрирал още 2010-та и от там са ми общо 140 ГБ. )

Ето една тема, в която съвсем наскоро обсъждахме подобни услуги: 

Редактирано от Freem@n (преглед на промените)

преди 34 минути, * СТЕФАН * написа:

А липсити  къде са? На облака? Ако са там, не си изпълнил правилно процедурата на качване. Затова се постарах, да ти покажа по нагледно със картинки.

Дадени са ти допълнително, русенче! Или ползваш някаква услуга. Че да не са много в днешно време?

Говоря за безплатно. Иначе си ги набавих при някаква промоция. Ако говорим за малко, останалите облаци дават много по-малко. 

• Автор

Аз имам от промоция 500 ГБ.Ама за колко време са?Сега след като изтрих pCloud drive от лаптопа дали всичко ще е ок?

Редактирано от gushev (преглед на промените)

преди 3 минути, sennheiser написа:

Говоря за безплатно. Иначе си ги набавих при някаква промоция. Ако говорим за малко, останалите облаци дават много по-малко. 

Безплатното при този облак е 10 гигабайта бре приятел.Всички дават по малко. Вече и руснаците. От 100 гига го направиха на 25, а сега на 15. Направи си в "MEGA"- Направи си 4-5 акаунта и ще имаш 200-300 гига.

• Автор

Дадоха ми го от Photosintesys при закупуване на фото техника за над определена сума.След като изтрих тая програма от лаптопа ще си дойдат ли ГБ?

преди 8 минути, gushev написа:

Аз имам от промоция 500 ГБ.Ама за колко време са?Сега след като изтрих pCloud drive от лаптопа дали всичко ще е ок?

Разбра ли какво трябва точно да направиш? На лаптопа няма да поставяш PCloud Drive.Погледни ми последната снимка.Затова го деинсталирай от лаптопа.Защо го синхронизираш? За да ги имаш на 2 места? Ами ако файловете ти са примерно 700-800 гигабайта, каква ти е файдата от процедурата. Я помисли малко. И когато ти се задават въпроси за разяснение на отговарящите, моля да ги четеш. Нали си съгласен, ще така става още по трудно да те ръководим?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.