Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопа се повреди

Featured Replies

Здравейте хора,

ще карам направо и няма да увъртам. Лаптопът ми който го имам от доста години издаде багажа. До известно време си вървеше супер но един ден като се опитах да го включа той не работеше. Помислих си че му е паднала батерията включих му зарядното но от страни индикаторът че лаптопа се зарежда не светеше. Занесох зарядното на техник за да ми каже дали не се е повредило но той ми каза че то си е наред. Мисля че нещо е изгоряло, но не знам кое! Когато натискам пауър бутона, на екрана не излиза нищо. Ако харда е заминал ок ама дъното ако си е отишло не знам дали може да е изгоряло и нещо друго. Искам да помислите по въпроса и да ми кажете кое според вас е изгоряло и дали изобщо нещо е изгоряло, защото ако е само харда ще го сменя но ако с дъното е изгоряло и нещо друго (процесор, рам и др.) да го сменям. Лаптопа се използва от около една година само за обработка на снимки и гледане на видеа (като втори компютър). 

Благодаря предварително!

Ако не светва индикатора, при вкарване на зарядното в него, купувай нов. Ако е хард, въпросния индикатор ще свети, лаптопа дори ще се включва, просто няма да зарежда ОС.

• Автор
току-що, Кумчо вълчооо написа:

То, хубаво си занел зарядното да го погледне техник, но защо не занесе и лаптопа?

Не го знанесох защото първоначално мислех че е от зарядното, а в последствие разбрах че може нещо да е заминало

преди 2 минути, techmaniac написа:

Батерията е заминала

не мисля, защото я бях сменил няколко месеца преди да замине самия лаптоп

• Автор
преди 2 минути, Silvering написа:

Ако не светва индикатора, при вкарване на зарядното в него, купувай нов. Ако е хард, въпросния индикатор ще свети, лаптопа дори ще се включва, просто няма да зарежда ОС.

ами ако самото дъно е изгоряло и нищо друго. но това може да се разбере само като се занесе на сервиз както каза techmaniac

преди 1 минута, techmaniac написа:

Не зная. Просто догадки, затова ти предложихме сервиз.

Да със сигурност ще мине през сервиз!

Най-малкото можеш да го оставиш да го почистят и да видиш какво се случва след това, щом почти 2 години не е чистен. Очевидно вече не е в гаранция, след като го имаш от "доста години".

А то какво друго има? Мислиш ли, че ще успееш да намериш дъно? Аз не, че съм големия майстор, ама съм правил лаптопи, до сега от 50-60 лаптопа, само на два съм намерил дъна за смяна.

• Автор
преди 1 минута, pullman написа:

Най-малкото можеш да го оставиш да го почистят и да видиш какво се случва след това, щом почти 2 години не е чистен. Очевидно вече не е в гаранция, след като го имаш от "доста години".

Да гаранцията му отдавна е изтекла със сигурност!

преди 1 минута, Silvering написа:

А то какво друго има? Мислиш ли, че ще успееш да намериш дъно? Аз не, че съм големия майстор, ама съм правил лаптопи, до сега от 50-60 лаптопа, само на два съм намерил дъна за смяна.

Не знам, но е ясно едно и то е че ще разбера само ако го занеса на сервиз

За мен или ти е заминало дъното, или просто зарядното не работи. По-принцип виждал съм случеи, изгоряло дъно включваме зарядното и индикатора за зареждането светва. Но до там, тоест може и нещо друго да е. Няма как да гадаем какво е точно :)

• Автор

Благодаря ви за всички написани отговори и отделеното време!

току-що, Nikolai2442 написа:

Благодаря ви за всички написани отговори и отделеното време!

Кажи от какво е излязло като разбереш :)

Никой с точност не може да ти каже къде е проблема.А пък и някой да познае, това няма да го реши.Това, че си взел батерията скоро не е гаранция, че  не се е развалила.Води го на сервиз, ще видят къде е проблема, пък ти вече ще си прецениш струва ли си да го оправяш.

• Автор
току-що, JoRkA написа:

Кажи от какво е излязло като разбереш :)

Ще пиша

току-що, SHANOVr написа:

Никой с точност не може да ти каже къде е проблема.А пък и някой да познае, това няма да го реши.Това, че си взел батерията скоро не е гаранция, че  не се е развалила.Води го на сервиз, ще видят къде е проблема, пък ти вече ще си прецениш струва ли си да го оправяш.

Точно така! Ако е някаква безумна цена с която направо ще мога да си купя нов лаптоп няма да го оправям а ще си взема нов, но ако е нещо от сорта на 150 200 лева тоест нещо минимално ще си го оправя!

200 лева според мен не са минимално нещо за лаптоп, без гаранция, който всеки момент може да се развали.Със сигурност няма да струва колкото един нов лаптоп, ако освен всичко вътре в него не е за смяна.

• Автор
преди 2 минути, SHANOVr написа:

200 лева според мен не са минимално нещо за лаптоп, без гаранция, който всеки момент може да се развали.Със сигурност няма да струва колкото един нов лаптоп, ако освен всичко вътре в него не е за смяна.

Не знам като го занеса на сервиз и разбера какво му е тогава ще преценя дали си заслужава или не

На първо време замери след предпазния диод на входа за съпротивление - ако не ти покаже нищо, е ОК, ако замериш късо - най-вероятно имаш dead short /пробил мосфет/ на някоя от DC/DC понижаващати схеми. И ако при включването в лаптопа напрежението на адаптера пада близко до нула, и/или след това му се включва защитата, то работата е сигурна.

Следващата стъпка е да замериш имаш ли напрежение след входните мосфети при включен адаптер. Ако имаш, почваш да мериш отделно мосфетите на всяка DC/DC схема и дали имаш 3V на KBC-то.

Ако не и от това, значи имаш проблем с KBC-то или EEPROM-а. В най-краен случей чипсета.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.