Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 не стартира след опит за свързване с втори монитор?

Featured Replies

Здравейте!

Току-що ми се случи нещо, което е отвъд моите познания и спешно се нуждая от вашето съдействие. Днес си купих HDMI към VGA преходник за да свържа 2-я си монитор към настолния компютър и момента, в който го направих, първия монитор изгуби сигнал. Въпреки, че извадих преходника, картината така и не се върна. Никакви допълнителни настройки не съм правил преди това.

След това, реших да изключа компютъра за няколко минути и като опитах да заредя Windows-a наново, стига само до тук:

Компютърната конфигурация е на един ден, като видео картата е Palit GeForce GTX 1070. Можете ли да ме насочите как да се справя с този проблем?

16010293_10209780663726030_1411329221_o.jpg

• Отговори 51
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Само този, който е на screenshot-а тръгва но Windows-a пък не зарежда...

Е този е първия или втория ?

Иначе пробвай да размениш местата както е казал колегата. Ако не помогне нулирай биоса (батерийката на дъното я махни за 1 минута, и я върни).

Пробвай да изключиш всичко, махни този монитор със преходника. Остави си само другия, и включи компютъра. За мен нещо се е омазал лин-а :)

преди 2 минути, JoRkA написа:

За мен нещо се е омазал лин-а

Кой се е омазал? Бесният чичко казва, че още при стартиране на компютъра го няма вторият монитор

• Автор

Монитора на screen-a е 1-я. Опитах да им разменя местата (изкарва ми, че нямало подаване на сигнал от компютъра), после оставих само 1-я включен на първоначалното му място и картината се връща но Window-са не зарежда въобще. 

Редактирано от AngryChichko (преглед на промените)

току-що, AngryChichko написа:

Монитора на screen-a е 1-я. Опитах да им разменя местата (изкарва ми, че нямало подаване на сигнал от компютъра), после оставих само 1-я включен, картината се връща но Window-са не зарежда въобще. 

Нямали друг порт тоя монитор. Да го включиш без преходника ? Може проблема да е във преходника ;) 

Значи трябва да с търси проблема в преходника

преди 1 минута, JoRkA написа:

Да го включиш без преходника

И къде предлагаш да стане това?

• Автор

Преходника е за 2-я монитор тъй като той е с VGA кабел. Засега е изключен. В момента опитвам да подкарам компютъра като цяло. Опитах всички възможни места където може да бъде свързан дисплей и връзката успява да се осъществи но стигам отново до момента със screenshot-a.

Искаш да кажеш, че не иска да продължи след BIOS POST?
Влез в BIOS и провери виждат ли се дисковете. Провери и редът на зареждане - кое е първо зареждащо устройство.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, ExaFlop написа:

Искаш да кажеш, че не иска да продължи след BIOS POST?

Ако имате предвид за това - да. Между другото, дори не мога да вляза в настройките на БИОС-а с командите указани на екрана (Del / F2). Сякаш напълно е замръзнал.

16010293_10209780663726030_1411329221_o.jpg

преди 19 минути, techmaniac написа:

Ако не помогне нулирай биоса (батерийката на дъното я махни за 1 минута, и я върни).

Ти не искаш да си помогнеш май ?!?!

• Автор
току-що, techmaniac написа:

Ти не искаш да си помогнеш май ?!?!

Разбира се, че искам но досега не съм го правил и не се знае дали няма да задълбоча проблема отколкото да го реша.

.Изключи компютъра от контакта, натисни копчето за включване за 3-4 секунди. Свали капака на компютъра, внимателно извади батерията. след 5 минути върни батерията, включи в контакта. Включи

• Автор
преди 28 минути, ExaFlop написа:

.Изключи компютъра от контакта, натисни копчето за включване за 3-4 секунди. Свали капака на компютъра, внимателно извади батерията. след 5 минути върни батерията, включи в контакта. Включи

На няколко места прочетох, че трябва да се обърне особено внимание на статичното електричество преди да се махне тази батерия. Какво бихте посъветвали да направя преди да изпълня процедурата, която предлагате?

Антистатична гривна. Ама чак пък толкова да се притесняваш...

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Отивай в банята и хвани душа или батерията на чешмата ,ако има статично електричество ще се освободи .Щом толкова те плаши

• Автор

Става все по-странно. Оказа се, че нямаше нужда от рестарт на БИОС-а. Window-са се оправи веднага щом изключих външния си HDD от USB 3.0 порта.  Сега идва ред на това как да подкарам втория монитор. По-долу можете да видите пълната листа с компоненти на конфигурацията ми, както и проблемния 2-ри монитор, който не прави контакт и бъгва цялата система:

PC:

FD ARC MIDI R2 ATX BLACK NOPSU      
PSU FD 550W INTEGRA BLACK      
Intel Core I7-7700 3.6GHz 8MB LGA1151 box      
ASUS PRIME H270-PRO LGA1151      
SSD Samsung 850 EVO Series 500 GB M.2      
CORSAIR DDR4 2133MHz 2x8GB CL13 LPX Black 1.20V      
PALIT GTX1070 GAMEROCK 8GB

2-ри дисплей:

Asus VN247 (върви с VGA кабел).

Възможно ли е това да се получава заради неправилни chipset driver-и? Трябва ли допълнително приложение да се инсталира за да се задейства multi-display setup?

преди 30 минути, Иво Димов написа:

Отивай в банята и хвани душа или батерията на чешмата ,ако има статично електричество ще се освободи .Щом толкова те плаши

И ако бойлерът на комшийката е офазен ела да видиш антиартрит терапия

преди 2 минути, AngryChichko написа:

Възможно ли е това да се получава заради неправилни chipset driver-и? Трябва ли допълнително приложение да се инсталира за да се задейства multi-display setup?

При стартиране вижда ли се картинката Asus на двата монитора?

• Автор
преди 4 минути, ExaFlop написа:

И ако бойлерът на комшийката е офазен ела да видиш антиартрит терапия

При стартиране вижда ли се картинката Asus на двата монитора?

Не. Момента в който включа 2-я и сигнала се загубва на 2-та монитора и системата забива. Интересното е , че когато бях опитал да свържа като 2-ри дисплей Wacom Cintiq 13HD, всичко работеше нормално (без Asus-а).

Редактирано от AngryChichko (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.