Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 не стартира след опит за свързване с втори монитор?

Featured Replies

току-що, AngryChichko написа:

че когато бях опитал да свържа като 2-ри дисплей

Ама без прехода HDMI/VGA нали?

• Отговори 51
  • Прегледи 3,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 4 минути, ExaFlop написа:

Ама без прехода HDMI/VGA нали?

Точно така. Звучи ми невероятно но възможно ли е цялата тази бъркотия да е заради този преходник? Освен това, имате ли идея какво отношение е имал външния хард в тази ситуация?

преди 19 минути, AngryChichko написа:

Точно така. Звучи ми невероятно но възможно ли е цялата тази бъркотия да е заради този преходник? Освен това, имате ли идея какво отношение е имал външния хард в тази ситуация?

Да може, аз преди време ползвах 3 монитора. И понеже нямаше друг VGA / DVI трябваше да ползвам HDMI. Купих си един преходник, излезе дефектен. Скарахме се с продавача и ми прати друг без пари. И всичко си работи. Стана ми интересно какво има вътре в тоя преходник и го отворих, имаше 2/3 разпоени жички. Предполагам разбра какво трябва да направиш ;) Ако си от Шуменско имам здрав преходник може да ти го дам да го пробваш :)

А ще споделиш ли най-накрая какъв е този преходник? Активен/пасивен? Понеже с пасивен нищо няма да постигнеш. По възможност ПОКАЖИ за какво става дума.

Външният ти диск по някаква причина е спъвал POST и за това си "замръзвал" на splash екрана. Оправи си boot приоритета на устройствата: SSD-то с windows-a първи, всичко останало както ти кефне.

Spoiler

M.2 SSD ползващо SATA протокол... пропиляни 350 лева.

Редактирано от hudyr (преглед на промените)

• Автор
преди 37 минути, JoRkA написа:

Да може, аз преди време ползвах 3 монитора. И понеже нямаше друг VGA / DVI трябваше да ползвам HDMI. Купих си един преходник, излезе дефектен. Скарахме се с продавача и ми прати друг без пари. И всичко си работи. Стана ми интересно какво има вътре в тоя преходник и го отворих, имаше 2/3 разпоени жички. Предполагам разбра какво трябва да направиш ;) Ако си от Шуменско имам здрав преходник може да ти го дам да го пробваш :)

Благодаря ти за отзивчивостта! :) Тествах преходника на друг компютър и се оказа, че си работи нормално. Сега остава загадка къде всъщност е проблема. Дали все пак не е нещо свързано с chipset driver-те?

преди 1 час, ExaFlop написа:

При стартиране вижда ли се картинката Asus на двата монитора?

• Автор
преди 12 минути, hudyr написа:

А ще споделиш ли най-накрая какъв е този преходник? Активен/пасивен? Понеже с пасивен нищо няма да постигнеш. По възможност ПОКАЖИ за какво става дума.

Външният ти диск по някаква причина е спъвал POST и за това си "замръзвал" на splash екрана. Оправи си boot приоритета на устройствата: харда/SSD-то с windows-a първи, всичко останало както ти кефне.

Нямам представа дали е активен/пасивен, затова можеш да го погледнеш на снимката по-долу. 

16106915_10209781991359220_552364405_o.jpg

Добре, тоя монитор където и да го разисквам има и DVI, и HDMI. Защо ползваш адаптер? Или някак си твоят няма HDMI/DVI, или аз бъркам.

Сега остава да покажеш (снимаш) видео изходите на компютъра (видеокартата)

Да не би да ползваш единия изход от вградената в дъното карта и единия от дискретна(на слот) висео карта?

• Автор
преди 34 минути, ExaFlop написа:

Сега остава да покажеш (снимаш) видео изходите на компютъра (видеокартата)

Да не би да ползваш единия изход от вградената в дъното карта и единия от дискретна(на слот) висео карта?

Пробвах всичко, честно казано. Ето и снимката (в момента само 1 монитор е включен)

PC.jpg

Аз друго искам да попитам, видето и изобщо дъното поддържа ли този преходник? Защото съм се сблъсквал с такъв проблем в офиса, и главния виновник беше точно този преходник. 

ЕДИТ: Сега се зачетох повече по темата ,колегете също са писали за въпросния преходник. В него е вината да знаеш. Също така в биоса има една опция за Multi Monitor; тоест тази опция ти дава право да ползваш и вградената графика за използване на няколко монитора, но можеш да пробваш да я включиш, да не би да не оказва и тя някакво влияние, нищо че се отнася само за вградената графика. 

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Само не разбирам, при положение че имаш свободен DVI имаш и HDMI. Защо използваш този преходник. Монитора само VGA ли има ?

• Автор
преди 14 минути, JoRkA написа:

Само не разбирам, при положение че имаш свободен DVI имаш и HDMI. Защо използваш този преходник. Монитора само VGA ли има ?

Да, монитора е VGA и се наложи ми се да ползвам това, което имам под ръка. И все пак, при положение, че преходника работи идеално на друг компютър, би трябвало да действа безупречно и на настолната машина. Точно това не мога да разбера защо става така и то по толкова брутален начин; до такава степен чак цялата система да забие. Както каза Пуканчо0, да не би да трябва да активирам някаква допълнителна опция за multi monitor setup? За първи път работя с Windows 10 и хич не съм наясно със спецификата му. 

Случайно този "друг компютър" да е с видео карта по-стара от Pascal(nvidia)/Polaris(amd)? Последното поколение видео карти НЕ пускат аналогов сигнал от никъде и се налага ползването на активен адаптер. Явно не винаги резултатът е пирятен.

По-принцип като включиш 2-ри монитор, трябва да ти излезе работния плот. И вече от настройките да си го настрой примерно екрана да ти излиза на двата монитора. Сега както си работи има картина всичко е ок. Без да изключаш компютъра включи втория монитор. И кажи какво е станало. Но го правиш докато си работи компютъра. Няма нужда да го изключваш/рестартирваш.

преди 13 минути, JoRkA написа:

Няма нужда да го изключваш/рестартирваш.

Искаш да си опука видеокартата?

преди 16 часа, ExaFlop написа:

Искаш да си опука видеокартата?

Нищо няма и стане, какво ще я опука. Аз колко пъти съм го правил и нищо не е станало. 

преди 2 минути, JoRkA написа:

Нищо няма и стане, какво ще я опука. Аз колко пъти съм го правил и нищо не е станало. 

Ти си велик и не ти се е случвало да има потенциал между двата обекта на свързване...
HDMI са много капризни в това отношение

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

току-що, ExaFlop написа:

Ти си велик и не ти се е случвало да има потенциал между двата обекта на свързване...

Абсолютно никакъв проблем. Имам 1 машина домашно сървърче. И от време на време като се бъгне, закачам монитора и така. Без да изключвам рестартирвам. А това става веднъж на седмица. На компютъра който ползвам също го правя със 2-рия монитор. Закачам го само когато ми трябва. Никога не съм го правил при изключен компютър.

преди 5 минути, JoRkA написа:

Имам 1 машина

Защо винаги изхождате, че ситуацията, която е при вас е ЕДИНСТВЕНАТА и ВИНАГИ валидна? Има още 1000000 комбинации на хардуер и ситуации.

преди 11 минути, ExaFlop написа:

Защо винаги изхождате, че ситуацията, която е при вас е ЕДИНСТВЕНАТА и ВИНАГИ валидна? Има още 1000000 комбинации на хардуер и ситуации.

Има не съм казал че няма. Но до сега на мен лично не ми се е случвало нищо. И съм 100% сигурен че и на него няма ;)

• Автор

Голяма дискусия се заформи, за което съм много признателен на всеки един от вас! Ето какво се случи от днескашния експеримент. Реших да пробвам друг тип дисплей - Wacom Cintiq 13 HD. Закачих го като втори и работи безупречно! Момента в който обаче пробвах другия монитор, всичко приключваше с добре познатия черен екран и никакъв сигнал за който и да е дисплей. Последната мярка, която мисля да предприема е да взема DVI кабел както JoRkA-та предложи по-горе и ще видим какво ще излезе. Ще ви държа в течение. 

преди 45 минути, AngryChichko написа:

Голяма дискусия се заформи, за което съм много признателен на всеки един от вас! Ето какво се случи от днескашния експеримент. Реших да пробвам друг тип дисплей - Wacom Cintiq 13 HD. Закачих го като втори и работи безупречно! Момента в който обаче пробвах другия монитор, всичко приключваше с добре познатия черен екран и никакъв сигнал за който и да е дисплей. Последната мярка, която мисля да предприема е да взема DVI кабел както JoRkA-та предложи по-горе и ще видим какво ще излезе. Ще ви държа в течение. 

Щом монитора ти има DVI вход, за какво се занимаваш със тия преходници ? Един кабел е ~10лв. Тоя преходник и той толкова струва. Не си заслужава ядовете :)

на 15.01.2017 г. в 19:26, AngryChichko написа:

Пробвах всичко, честно казано. Ето и снимката (в момента само 1 монитор е включен)

PC.jpg

Извън темата - тази кутия не е FD Arc Midi R2. По-скоро от Define серията(Blackout).

преди 9 минути, XECUTIONER написа:

Извън темата - тази кутия не е FD Arc Midi R2. По-скоро от Define серията(Blackout).

Какво общо има кутията ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.