Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Време ли е да ъпгрейднете вашата фотокамера или оборудване

Featured Replies

Дали е време да ъпгрейднете вашата фото камера?

Кога да ъпгрейдвате:

1. Текущата ви камера или оборудване пречи на артистичните ви желания. Искате да постигнете конкретни артистични похвати и вашата камера не ви разрешава това. 

2. Имате желание да минете на по-професионално ниво. Желаете да снимате професионално и/или за пари. Спорт, животни, деца, портрети... Имате нужда да "замажете" фона, снимате много кадри в секунда....

3. Текущото ви оборудване показва възрастта си. Сензора ви е стара технология и не се представя добре при високи стойности на ИСО, обектива ви не е рязък и е модел от преди 20 години....

4. Производителя спира поддръжката. Преди няколко месеца Канон спряха поддръжката на 5Д и посъветваха собствениците да сменят механизма на затвора. Този и подобни момента са индикатор е разумно да се замислите за нещо ново

5.  Текущата ви техника е "хакната" за да прави това, което искате. Инсталирали сте къстъм фърмуер, ползвате преходници... Замислете се за промяна

Кога да не ъпгрейдваме:

1. Излязъл е нов модел на любимата ви камера. Не бързайте, със сигурност старата предлага достатъчно

2. Приятелите ви имат по-нов модел от вас. Няма смисъл да си мерите камерите, не това е нещото, което ще прави хубави снимки вместо вас.

Взаимствано от: http://digital-photography-school.com/when-time-upgrade-camera-gear/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DigitalPhotographySchool+(Digital+Photography+School)

преди 2 часа, capnemo написа:

Дали е време да ъпгрейднете вашата фото камера?

Кога да ъпгрейдвате:

Имате нужда да "замажете" фона, ...

Малко смешничко звучи, че фотоапаратът ще ми брави бокето.
Това е работа на евтините стари руски обективи с преходник.

• Автор
преди 27 минути, Белгиеца написа:

Малко смешничко звучи, че фотоапаратът ще ми брави бокето.
Това е работа на евтините стари руски обективи с преходник.

Може да ти звучи смешно. Но това е реалността. камера+обектив ти правят бокето (обектива повече)

преди 27 минути, capnemo написа:

камера

По скоро размерът на сензора. Докато при обектива всички параметри могат да влияят.

• Автор
преди 6 минути, flare написа:

По скоро размерът на сензора. Докато при обектива всички параметри могат да влияят.

Размера на сензора е характеристика на камерата :P Все още няма камери със сменяеми сензори

току-що, capnemo написа:

Размера на сензора е характеристика на камерата :P Все още няма камери със сменяеми сензори

Така, ама две камери с еднакви по големина различни по модел сензори ще изкарат еднакво боке с един обектив - затова уточнението. Докато два различни обектива с еднаква бленда и фокусно вероятно няма да го докарат еднакво. Даже и блендата им да е Т.
П.П. Има сменяеми сензори - ама са леко над нашия (поне моя) ценови обсег. На някои модели средноформатни (напр на хазелблад) им се сменя задната част с все сензора. И на един и същи апарат му слагаш лента или цифров сензор :D

преди 11 минути, capnemo написа:

Може би не броиш средния формат :P Но там форматът си остава един и същ така или иначе.

преди 5 часа, capnemo написа:

5.  Текущата ви техника е "хакната" за да прави това, което искате. Инсталирали сте къстъм фърмуер, ползвате преходници... Замислете се за промяна

Това е още една причина да НЕ се сменя техниката, а не причина да се смени. Дори с нова техника има възможности, които не се предоставят, остават скрити или изкуствено се орязват, за да се наложи потребителят да киха още пари за нещо, което хардуера го може.

• Автор
преди 2 минути, simtech написа:

Това е още една причина да НЕ се сменя техниката, а не причина да се смени. Дори с нова техника има възможности, които не се предоставят, остават скрити или изкуствено се орязват, за да се наложи потребителят да киха още пари за нещо, което хардуера го може.

За теб всички знаем че караш на тънко. Но се замисли дали не живееш целия си живот на тънко....

преди 2 минути, capnemo написа:

За теб всички знаем че караш на тънко. Но се замисли дали не живееш целия си живот на тънко....

Според теб има ли причина хората, които ползват iPhone да го jailbreak-ват, а тези с Android да го root-ват?
Според теб има ли причина хората на рутерите да им слагат DD-WRT, OpenWRT, Tomato?
Според теб има ли причина хората да овърклокват - има някои, които го правят НЕЗАВИСИМО колко СКЪП хардуер имат?
Въпросът не е да живееш тънко, а да получиш максималното от това, за което си платил.
За мен знаеш...а аз все повече оставам с впечатлението и затвърдявам мнението, че си човек без фантазия?

преди 7 минути, simtech написа:

Има и една друга страна на нещата - примерно с видеото. Всички нови DSLR-и могат да снимат видео, част от тях почти на нивото на сериозни видеокамери, но всички са ограничени до 30 минути (някои и до по-малко) непрекъснат запис - има разни закони и регулации, според които ако беше иначе, DSLR щеше да следва да се разглежда като видеокамера, производителите щяха да са длъжни да плащат по-високи такси, от което крайната цена за потребителя щеше да се вдигне и много хора щяха да са недоволни. Доколкото знам Magic Lantern за Canon позволява да се заобиколи това ограничение.

преди 5 минути, killchain написа:

Има и една друга страна на нещата - примерно с видеото. Всички нови DSLR-и могат да снимат видео, част от тях почти на нивото на сериозни видеокамери, но всички са ограничени до 30 минути (някои и до по-малко) непрекъснат запис - има разни закони и регулации,

И старите DSLR-и могат да снимат видео. Но и те са ограничени - до 15-тина минути. Аз съм работил с по-стари преди известен брой години. Точно това обяснявам аз на capnemo, но за него важи май преди всичко максимата "неплатежоспособният пациент е на попа клиент"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 26 минути, simtech написа:

Според теб има ли причина хората, които ползват iPhone да го jailbreak-ват, а тези с Android да го root-ват?
Според теб има ли причина хората на рутерите да им слагат DD-WRT, OpenWRT, Tomato?
Според теб има ли причина хората да овърклокват - има някои, които го правят НЕЗАВИСИМО колко СКЪП хардуер имат?
Въпросът не е да живееш тънко, а да получиш максималното от това, за което си платил.
За мен знаеш...а аз все повече оставам с впечатлението и затвърдявам мнението, че си човек без фантазия?

Не знам за причината да руутват, аз си го ползвам както е и съм доволен. Аз съм го купил да провеждам разговори и други услуги, никоя от които не иска руут

Не знам, моите рутери си работят и аз си ги купувам така че да правят това, което ми е нужно

Да получиш максималното, но каква е цената, която ще платиш. Защото аз предпочитам да платя с пари а не с работа и време. Защото в същото това време ще изкарам повече пари от работата си.

Дали имам фантазия или не не ти е дадено да разбереш. Това го виждат само близките ми 

преди 14 минути, simtech написа:

И старите DSLR-и могат да снимат видео. Но и те са ограничени - до 15-тина минути. Аз съм работил с по-стари преди известен брой години. Точно това обяснявам аз на capnemo, но за него важи май преди всичко максимата "неплатежоспособният пациент е на попа клиент"

Зависи на кое казваш "старо". Първият DSLR с видео е Nikon D90 и е излязъл през 2008. DSLR-и има от края на 90-те насам.

току-що, capnemo написа:

Да получиш максималното, но каква е цената, която ще платиш. Защото аз предпочитам да платя с пари а не с работа и време. Защото в същото това време ще изкарам повече пари от работата си. Дали имам фантазия или не не ти е дадено да разбереш. Това го виждат само близките ми 

Искам да се извиня за това, което ще кажа, не искам да го приемаш лично, но в момента се изразяваш като чист корпоративен сноб. От тоя тип, който казаха на потребителите на iPod - като ви се развали батерията, купете си ново устройство.
Изглежда нямаме нищо общо по между си. Защото аз за 2 минути ще сложа фирм на рутер за 100лв, който ще го накарам да върши почти толкова работа, колкото циско кутийка за 300лв. И да не забравим, специално съм чел за Циско ИЗМАМИТЕ. Яко лъжат в производителността на устройствата си. Ама нека имат такива като теб - да им плащат.
И да, очевидно свободата на мисленето ти са се е ограничила като професионално изкривяване.

преди 49 минути, simtech написа:

Защото аз за 2 минути ще сложа фирм на рутер за 100лв, който ще го накарам да върши почти толкова работа, колкото циско кутийка за 300лв.

Аве ти от москвич ще направиш мерцедес а какво остана за един рутер.

преди 9 часа, capnemo написа:

1. Текущата ви камера или оборудване пречи на артистичните ви желания. Искате да постигнете конкретни артистични похвати и вашата камера не ви разрешава това. 

За мен това заключава всичко и другите са следствия, вкл и тези "кога да не"
Значи за мент този принцип не е само за фотоапарати. За да сменя нещо, трябва първо идеално да знам, какво му липсва на старото, което на мен ми е нужно и кое ново ще ми го предостави евентуално + други неща. Между другото "нещо което липсва", не е задължително да е самостоятелна функционалност, може да е подобрение на такава, което го е нямало преди или е било мног скъпо. Важната част е информираният избор. Тоест аз имам нужда от еди-какво-си и сега го нямам. Като пример, аз снимах 6 години с един единствен обектив, защото не можех да си намеря такива, които искам на цената, която бих дал. Обаче си изчистих предпочитанията и в мига когато се появиха прес съобщенията за 10-18 и 50-100, бях решил че ще си ги взема. @capnemo ще си спомни, че и за 70D беше така, ама ми беше скъп отначало.

Редактирано от flare (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.