Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смешната и жалка България!

Featured Replies

А аз искам да попитам тези които бягат по чужбина по-добре ли се чувстват? Работят мизерна работа(масата работи в строителството или чистят къщи, гледат стари хора), взимат мизерни заплати спрямо стандартите в държавите където се намират, навират се да спят по разни дупки, и се тъпчат по много хора в една квартира, защото наема е висок, принуждават се да говорят чуждия език вместо родния си майчин език. Ако смятате, че това е нормално и хубаво, аз не. Защо въпросните хора където смятат, че там е по-хубаво, не останаха в нашата страна и не се постараха да направят нещо, което да променят в нашата държава, и тя да стане хубаво и добро място за живеене? Лесно е да се бяга от проблема, вместо да се решава. Да на никому не му е лесно, и никой не е казал, че ще е лесно, но уви, прост народ сме, и прост народ ще си останем. Ще ходим да слугуваме на другите, вместо да направим, така че те да дойдат да слугуват на нас. 

Относно пенсиите, да такива са. Моят баща също се пенсионира наскоро и при 40 години стаж 2-ра категория, взема 280лв. пенсия. Сега помагаме, това е. Ние сме виновни, народа, защото народа е държавата, а не онези 240 от които всички се боят. Те трябва да се боят от нас, защото ако всички сме единни, 240 срещу 6 500 000 има разлика нали? Те са там избрани, за да служат на народа, ако не ни отърва нещо, протест, ако не слушат пак, един здрав пердах и ще се оправи положението.  

Моя е по съвременен, държи ги в банка. 

преди 6 часа, Пуканчо0 написа:

А аз искам да попитам тези които бягат по чужбина по-добре ли се чувстват? Работят мизерна работа(масата работи в строителството или чистят къщи, гледат стари хора), взимат мизерни заплати спрямо стандартите в държавите където се намират, навират се да спят по разни дупки, и се тъпчат по много хора в една квартира, защото наема е висок, принуждават се да говорят чуждия език вместо родния си майчин език. 

Ще ти отговоря първо за родния език.
Тази вечер гледах украинска телевизия, каналът се казва 1+1, а предаването е Голос крайни= гласът на Украйна. Украински не съм учил, благодарение на руския чаткам горе-долу кво разправят.
Вчера вечерта гледах същото предаване ама на английски, там е The Voice UK. Във вторник вечер е белгийския му вариант на френски братче. Гледах го същото 2016г и по италианската телевизия, на италиански почти без да съм го учил ( само около 300 думи преди години) ама благодарение на френския чаткам горе-долу за кво става въпрос. И сезона на руснаците пак го изгледах есента.
Та кво лошо имало с чуждите езици ?

Език се учи бе, даже и от големи тъпанари, като попаднат на място и го научават езика.
Е, има едни особняци, които нарочно не искат да го говорят чуждия, ама кво ми пука за тях. Познавам един такъв, работи в склад на отрицателни температури цяла година, щото не иска да говори на френски вкъщи и рядко общува с хора които не са от неговия етнос.

А за навирането по разни дупки ще ти отговоря, че е същото и в София, в квартала в който съм израснал. Дават стаи под наем 3 на 3 метра, с обща тоалетна с душ в нея. Без парно. Квартирантите са например шофьори на таксита дошли от провинцията. Дават и полу-мазета под наем, или тавански стаи разни.

В моя град има една нашенка, млада пенсионерка, живее в една стая и не се връща в България, където има етаж от къща. Щото няма да й дават същите пари ( около 1100 евро на месец) ако не живее на територията на Белгия. Тя е работила само 2 години тука.
А както вече разбрахме, за 40 години трудов стаж в родината се полагат по 100 евро пенсия на месец. Някакви си 1000 евро по-малко, щото не си работил там където трябва. Вероятно е гълтал пясък в пустините я в Либия, я в Ирак цели 4 години баща му на автора на темата. Ама арабухите на му пращат пенсия сега, те така.

И да те светна, че в чужбина имаш право сам да си създадеш работа, такава каквато ти харесва, няма нужда да си наемен работник. Е, ще трябва да поназнайваш местния език де.
Па ако имаш акъл, вместо да се завираш по дупки, можеш да се намърдаш в готова къща при някоя вдовица. Но, ако много държиш ти да издържаш някоя неблагодарна нашенка, тогава няма да има къща на готово.

Редактирано от Белгиеца (преглед на промените)

на 1/20/2017 в 9:16, Momolord написа:

Ти където и да живееш, ще си останеш дърво без корен.

И ти не знаеш какво искаш да кажеш с това, но е ясно, че го използваш като обида.

преди 6 часа, Пуканчо0 написа:

А аз искам да попитам тези които бягат по чужбина по-добре ли се чувстват? Работят мизерна работа(масата работи в строителството или чистят къщи, гледат стари хора), взимат мизерни заплати спрямо стандартите в държавите където се намират, навират се да спят по разни дупки, и се тъпчат по много хора в една квартира, защото наема е висок...

Не бъркай гастърбайтерите с емигрантите! Ако имаш достатъчно мозък и време да се подготвиш преди заминаването, адаптацията може и да не е толкова трудна. На мен ми отне 20 месеца докато науча езиците, събера опит,намеря хубава работа и купя читава къща извън гетото

на 1/19/2017 в 18:47, simtech написа:

Баща ми е пенсионер. С над 40 години осигурителен стаж, работил в чужбина 4 години, плащано му е в долари. 193лв пенсия. Нормално ли е това?
Смешна, жалка страна, която се подиграва с хората си.

Според послените данни от НОЙ  от Април 2016 тогава "нормалната" пенсия в БГ е била 340 лв. Което значи, че пенсията на баща ти не е нормална

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.