Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Автомобил за около 3000 за нов водач

Featured Replies

преди 1 час, язе написа:

Изпарителя за 30 лева и изобщо уредбата за 150, с ква гаранция ги даваш?  

Турски изпарител Мимгаз - 45лв. Бутилка - 100лв. Тръби - 25лв. Муфи - 15лв Смесителна плочка 15лв. Копче 10лв. Зареждачка - 10лв.
Обща цена = 220лв с чисто нови части. Ако се вземе употребявана, но здрава бутилка - например с гаранционен период, тогава цената пада на 160лв. Слагането - ми на моята кола аз сам си сложих газовата... Работи. Гаранция давам от мене. Щом се возя с нея!
п.п Забравих - 5лв за 2 метални тройника за антифриз, 2лв за скоби и маркуч за 8лв - за антифриз.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 118
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

А маркучи, кабели, релета, газов клапан,нивомер за бутилката, конзола за зареждачката, скоби за маркучите, скоби за бутилката, трипътник за газта, тетки за водата? Иииии, уредбата отиде над 300 лева, с най- евтините турски части и то само за моноинжекцион.  :)

С гаранция тип "вервай ми"...

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 1 час, язе написа:

А ...?

Мисля, че ги написах. Не отиват 300лв. Бутилка с евросонда е 100лв. Евросондата има клапан, изпарителят също има. Трипътник на газта ти не трябва. Зависи каква е смесителната плочка.
Недей философства. Моята уредба сам си я сложих с нови части и употребявана бутилка. Излезе ми 140лв.

Без да съм чел мненията в темата, освен първото, давам и мойте 50 ст'интки - Рено Сценик 2001-ва, 1,6л бензин. Пътищата са пълни с такива и неслучайно е толкова масов автомобил. Може би най-масовият в БГ. Евтин за поддръжка, газифицира се абсолютно безпроблемно, висок, с голям багажник. Да, стара кола е, но за тези пари толкова.

преди 7 часа, simtech написа:

Мисля, че ги написах. Не отиват 300лв. Бутилка с евросонда е 100лв. Евросондата има клапан, изпарителят също има. Трипътник на газта ти не трябва. Зависи каква е смесителната плочка.
Недей философства. Моята уредба сам си я сложих с нови части и употребявана бутилка. Излезе ми 140лв.

Дано не се взривиш някъде с твойта самоделка, че мани друго, да не вземеш да претрепеш някой покрай теб. 

преди 5 часа, badsector написа:

Пътищата са пълни с такива и неслучайно е толкова масов автомобил.

Чувал ли си лафа - "Коли с емблема мачка, пичка и елхичка не ремонтирам!!!"

преди 5 часа, ostavime написа:

Дано не се взривиш някъде с твойта самоделка, че мани друго, да не вземеш да претрепеш някой покрай теб. 

Аз съм по-умен от средностатистически газаджия и работя по-съвестно. Всички части нови, освен бутилката.
Те на един приятел "майстори"като тия, при които навярно ти ходиш...му слагаха АГУ-то. За това шините се откачиха и бутилката се търкулна в багажика. Друг път така са му шетали с клещите резачки по бензиновата инсталация, че след тяхна интервенция беше невъможно да запали на бензин. И делкото разместиха, защото са некадърници.
Айде да не ме учиш, че по електрическата инсталация на повече от една коли съм мел след "майстори".
Особено пък да не ме учиш, като не разбираш, става ли?

преди 12 часа, simtech написа:

Моята уредба сам си я сложих с нови части и употребявана бутилка. Излезе ми 140лв.

Нормално е да се преквалифицираш като няма пара от това за което си учил. Ако имаше работа по основната ти квалификация щеше да ти излезе по евтино да я закараш в сервиз защото времето щеше да ти е скъпо. Но така като бездействаш и времето ти е загубено е наистина по добре да се пробваш на друго поприще и да спестиш някой лев. Само внимателно че с тия бомби в колата шега не бива. Нали знаеш лафа "като знам какъв инженер съм ме е страх да ида на доктор".

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 3 минути, BMW Маниак написа:

Ако имаше работа по основната ти квалификация щеше да ти излезе по евтино да я закараш в сервиз защото времето щеше да ти е скъпо.

Пара има долу-горе. Обаче като ги гледам какви са немарливи в много от сервизите ме е страх да си закарам колата там.
Един познат отива с BMW в сервиз. Турбината думнала, оня си кара, ама в авариен режим. Взимат му над 1000лв за "ремонт" Уж подменена турбина. Палят колата, чува се металическо блъскане и двигателя се чупи. Не знам какъв точно е бил проблема, не ми обясни, но закарал колата на ход, а я взел с пътна помощ. Та, въпросът не е до пари. Аз го правя съвестно, не го правя за пари.

преди 1 минута, simtech написа:

Един познат отива с BMW в сервиз. Турбината думнала, оня си кара, ама в авариен режим. Взимат му над 1000лв за "ремонт" Уж подменена турбина.

Два пъти ми го направи тоя номер. На 28 000 и на 113 000, първия път гаранционно а втория 900 долара. На турбото нищо му няма а е една гарнитура между двата модула на турбините.
Е радвам се за теб щом си си го поставил съвестно, дано само със съвест да е достатъчно че с газта шега не бива.

преди 2 минути, BMW Маниак написа:

Е радвам се за теб щом си си го поставил съвестно, дано само със съвест да е достатъчно че с газта шега не бива.

Не просто съвест, а знам какво правя. И инжекциони знам как се инсталират и настройват. Правя го за да знам. Мога да отида да дам пари, обаче не знам дали ще го свършат съвестно, а и да знаеш никога не е вредно. На пътя ако стане нещо да можеш да знаеш как да действаш.
И да, съвестно е и съм пробвал всички връзки. Сега е и лесно. Има вече пластмасови армирани тръбички, не се мъчиш с медните.

Бах тоя изпарител за 30 лева ..............той само клапана за газта Ловато струва толкова,изпарителя е 120 мисля ................то и турските боклуци са по 50-60 кинта

преди 14 минути, Иво Димов написа:

Бах тоя изпарител за 30 лева ..............то и турските боклуци са по 50-60 кинта

45 кинта е Мимгаз изпарител. Който не разбира - да не говори.

на 20.01.2017 г. в 14:49, attj написа:

Не купувайте прекалено стари коли - защото често все нещо ще им се поврежда.  С ниска надеждност са. Седем години карам Форд Фюжън - доволен съм.  Май той най-добре отговаря на изискванията на открилия темата -ето го http://www.cars.bg/c1860763

Фюжъна е легенда - най-добрият Форд в продължителен период от време и най-добрата малка, градска кола като надеждност в продължителен план. Конкуренти - Хонда Джаз, Тойота Ярис и това е!  Харчи повече в града, особено бензин, но пък нека се замислим. Проблеми много малко. Дори да има, защото това е стара кола, след качествен ремонт, липсват в дълъг период от време. Цената...един дизел винаги е някоя хилядарка по-скъп при сравними автомобили като възраст и пробег. Може дизелът да е евтин в града, но първо, че даваш повече пари при покупка ( примерно 500 или 1000 лева) и второ, че дизеловите двигатели са по принцип по-скъпи за ремонт и по-ненадеждни, особено последните поколения дизели. Затова бензин или газ при не толкова висок пробег годишно. Примерно за 10 000 км на година не си заслужава дизел. Газта е малко как да кажа...ами трябва ти късмет, майстор и да разбираш какво правиш. Примери много, как хора карат години наред с разход на газ над 10 л/100 км, ходят по майстори и нищо или пък изобщо отлагат във времето. Ама то така като отлагаш и ето ти преразход и на газ. После ремонт, пак парички. Минеш 2-3 майстора докато открият дефекта, наринеш им сумати пари и накрая я оправят, ама минали години и теб вече не те кефи тая кола. Ако знаеш какво правиш и не се притесняваш примерно от липса на резервна гума или място в багажника, газта е твоя избор. Старите бензинови таратайки в интерес на истината, си харчат много в града. Но за мен всичко си е лотария - бензин, дизел, газ...зависи от късмета най-вече. Най-предвидлив е бензина естествено и който не иска много проблеми, избира точно бензин при нисък пробег. Знам, че сега ще скочат поне 10 човека, дето ще ми захвалят газта и дизела, но истината е, че много хора имат проблеми с разходите и при дизеловите и при газовите автомобили. 

Иначе аз бих добавил и Форд Фиеста слде 2002 година, а ако е малка, Форд Фокус. Не че нещо като марка, щото все Форд споменавам, но това са много успешни модели и няма да сгрешиш. Е и те имат черни овце, например старите дизели, та далеч от тях. 

преди 2 часа, simtech написа:

Пара има долу-горе. Обаче като ги гледам какви са немарливи в много от сервизите ме е страх да си закарам колата там.
Един познат отива с BMW в сервиз. Турбината думнала, оня си кара, ама в авариен режим. Взимат му над 1000лв за "ремонт" Уж подменена турбина. Палят колата, чува се металическо блъскане и двигателя се чупи. Не знам какъв точно е бил проблема, не ми обясни, но закарал колата на ход, а я взел с пътна помощ. Та, въпросът не е до пари. Аз го правя съвестно, не го правя за пари.

То мисля за целта си има фирмени сервизи, дето вземат поне 30% отгоре. Ама нали българина ще предпочете част за 100 лева вместо за 700...ето ти проблем. Нищо, че и ония,, дето му слагат част за 100 лева няма да му вземат 100, а поне 500. 

на 1/21/2017 в 1:18, andreygg написа:

Стига с този Форд Фюжън. Все едно е правен по трудово обучение. Ти друга кола карал ли си? В този форум само Форд и Мазда се хвалят. Има и други марки. Към автора, разгледай във Vbox7 клиповете на bri4ka и доста неща ще разбереш. Хем ще се посмееш, хем казава истините за различните марки.

Форд Фюжън.отдавна се е доказал като най-надежден модел на Форд.Защо пишеш тук като нищо не ти е ясно в тази материя?   Редно е да си читател вместо писател...

преди 1 час, attj написа:

Форд Фюжън.отдавна се е доказал като най-надежден модел на Форд.Защо пишеш тук като нищо не ти е ясно в тази материя?   Редно е да си читател вместо писател...

Недей да ми даваш наклон на х.. какъв да бъда.

Относно надеждността прочети малко.

Колко е надежден

Мнението на експертите от Dekra: Ford Fusion споделя една и съща техническа база с Fiesta (модел JD3).Поради това той показва склонност към аналогични повреди – скъсване на пружини, дефектни регулатори за обхвата на фаровете и смущения в електрическите връзки на стоп светлините. Като цяло обаче Fusion отговаря на средното ниво в класа си.

Източник:

http://www.ams.bg/upotrebyavani/ford/fusion

преди 10 часа, andreygg написа:

Недей да ми даваш наклон на х.. какъв да бъда.

Относно надеждността прочети малко.

Колко е надежден

Мнението на експертите от Dekra: Ford Fusion споделя една и съща техническа база с Fiesta (модел JD3).Поради това той показва склонност към аналогични повреди – скъсване на пружини, дефектни регулатори за обхвата на фаровете и смущения в електрическите връзки на стоп светлините. Като цяло обаче Fusion отговаря на средното ниво в класа си.

Източник:

http://www.ams.bg/upotrebyavani/ford/fusion

Не ми се четат глупости... Никакви такива дефекти не се случват.   Няма такива при мен...  Аз съм ползвател на най-надеждния Форд досега...И няма проблем да го сменя със например някякво Сузуки...

преди 2 минути, attj написа:

Не ми се четат глупости... Никакви такива дефекти не се случват.   Няма такива при мен...  Аз съм ползвател на най-надеждния Форд досега...И няма проблем да го сменя със например някякво Сузуки...

Ползвай си го със здраве. Радвам се, че си доволен. Поздрави!

преди 20 часа, andreygg написа:

Ползвай си го със здраве. Радвам се, че си доволен. Поздрави!

Благодаря.....  Напиши нещо ценно в тази тема.

През 1990-та  година една Лада 1500 вървеше на пазара за 12 000 лв!

Редактирано от attj (преглед на промените)

преди 8 часа, simtech написа:

45 кинта е Мимгаз изпарител. Който не разбира - да не говори.

Мимгаз е нещо, което много прилича на изпарител, но не е.  :)  А това че сондата има к,лапан и изпарителя също, не е основание да не се слага газов клапан.Най-малкото, в него има филтър, чиято липса би съкратила бездруго мижавия живот на мимгаза...

Редактирано от язе (преглед на промените)

преди 1 час, язе написа:

Мимгаз е нещо, което много прилича на изпарител, но не е...

Клапан може да се намери за 12лв. А и ние в България приличаме на европейци, ама НЕ СМЕ! Ако бяхме щяхме да сме с 6000лв заплати! Ти колко газови си сложил, че си седнал тук да спориш?

Дано мераклиите на газови уредби имат шанса да не се отровят или взривят!    По-добре въобще да нямам кола заради подобни рискове.   Да не говорим, че и жена ми ще ме изгони от къщи....    Не иска дори един газов котлон да и поставя на терасата.

преди 10 часа, simtech написа:

Клапан може да се намери за 12лв. А и ние в България приличаме на европейци, ама НЕ СМЕ! Ако бяхме щяхме да сме с 6000лв заплати! Ти колко газови си сложил, че си седнал тук да спориш?

Не съм ги броил, но със сигурност са над 6 000...

преди 33 минути, язе написа:

Не съм ги броил, но със сигурност са над 6 000...

Аха. Надишал ли се с газ ли, че се намери в тая тема да ми опонираш?
Мога да дам точен списък и да изброя всяка стотинка. Но съм нахвърлял нещо, което да покрие основните аспекти.
В момента карам с изпарител Мимгаз, пластмасовите черни тръби, смесителна плочка, 2 тройника, 1 кран на маркуча за газ, бутилката, едно реле, един газов клапан малко преди изпарителя, но завинтен за него, реле, копче, 3 метра маркуч за антифриз и 12скоби - 6 на тройниците, по 2 на щуцерите на изпарителя и 2 да закрепят маркуча за газта от изпарителя към плочката, на последно място трябват муфи за пласмасовите тръби - една откъм бутилката, друга откъм изпарителя - те са бронзови. Още трябва 1 туба силикон за двигатели и 4 болта, защото като сложиш плочката между моното и дросел клапата, трябват по-дълги болтове.

Ясно. Значи наистина караш Голф 3. Но, сметни си пак всичко и ще видиш, че надхвърля доста 140 лева. Нищо, че и тръбите и фитингите към тях даже, сигурно също са турски... или български. Бутилката ти е стара и трябва да имаш предвид, че вече се допуска да я използваш само ако е на по- малко от 10 години. Надхвърли ли ги, трябва да я смениш, без значение дали е годна.

И само за инфо- моноинжекциони вече няма. По- точно,отдавна няма   Нещата отидоха много далеч,по отношение на възможността сам да си чоплиш таратайката.

преди 35 минути, язе написа:

Но, сметни си пак всичко и ще видиш, че надхвърля доста 140 лева.

И само за инфо- моноинжекциони вече няма. По- точно,отдавна няма   Нещата отидоха много далеч,по отношение на възможността сам да си чоплиш таратайката.

Моноинжекция има някъде до 2000г.
Относно останалото - ето картинка. 111лв всички материали с излишък съм ги добавил. Слагаме 60кинта бутилка втора ръка  и излиза 171лв.
Копчето е за вакумен, но няма голямо значение. На нас ни трябва само копче.. Ако искаш друго, сложи 5лв отгоре.
Та, под 200лв е реалистична цена.
Аз взех бутилка, плочка и копче втора ръка от познат.
Y14856038772357899_1.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.