Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Използуване допълнително на плъгини в програми за видеообработка ?

Featured Replies

Става въпрос за една от най-известните безплатни и общодостъпни програми в

този спектър /която почти всички познавате /, а именно - Virtual Dub !

Макар че програмата е многофункционална и гъвкава, в оригиналния си вариант

тя е предназначена за работа предимно с .avi file. Поради тази причина към нея

се инсталират плъгини с помощта на които тя вече може да отваря файлове от типа на MP4, FLV, WMV, MKV и други.

Поради тази причина аз изтеглих библиотеката FFDShowx64 v1.3.4533 която инсталирах по подразбиране

в директорията с другите програми от компютъра ми, а именно в Program Files.Но въпреки тези мои усилия не виждам съществени

изменения в работата на програмата ми Virtual Dub, която продължава да търси отново кодеци за отварянето на болшинството

от файловете които се мъча да отворя с нейна помощ и които бяха рекламирани че ще се отварят след инсталирането на тази Библиотека !

Аз дори смятах че тези кодеци специализирани за видео и аудио обработка на видеофайлове, ще се появят ДОПЪЛНИТЕЛНО

и в списъците за КОМПРЕСИЯ при отварянето на Видео и Аудио бутоните и на интерфейса, за да могат файловете подлежащи на обработка

да открият своите подходящи съвременни настройки, а да не излизат от изхода на Virtual Dub с огромни размери в мегабайти :

ScreenShot_20170124191654.jpg  

Редактирано от Optium (преглед на промените)

Господин Sidov55...  ревю на програмата ли правите или питате нещо?

• Автор
преди 20 минути, Mlechko написа:

Този вариант е разпространен в повече от 50% от видиоуроците посветени на тази тема в Интернет.

Благодаря ви че сте я открили и ми я предлагате като вариант, но аз вече съм изтеглил Библиотеката

препоръчвана за Virtual Dub - FFDShowx64 v1.3.4533 която вече ми се "лепна" на Контролния панел на компютъра.

Сега ако трябва да тегля втора програма /която ще се дублира с Библиотеката/ ми се струва че ще ми дойде в . . .повече !?

Редактирано от Optium
корекции в текста ! (преглед на промените)

преди 11 минути, Евгени Симеонов написа:

Господин Sidov55...  ревю на програмата ли правите или питате нещо?

Оплаква се, че инсталирания кодек не се вижда.

@Optium, сбъркали сте инсталацията. И не сте обърнали никакво внимание на видео клипа. Там посочват да свалите 32 битовия кодек, а не 64 битов! Деинсталирайте кодека и инсталирайте наново.

• Автор
преди 15 минути, Mlechko написа:

Оплаква се, че инсталирания кодек не се вижда.

@Optium, сбъркали сте инсталацията. И не сте обърнали никакво внимание на видео клипа. Там посочват да свалите 32 битовия кодек, а не 64 битов! Деинсталирайте кодека и инсталирайте наново.

При инсталацията на тази Библиотека съм си играл няколко часа и дословно следвал тази инструкция:

https://emby.media/community/index.php?/topic/1096-setting-up-codecs-using-ffdshow/

Забележка:

Явно това условие е обърнало колата, защото не съм се съобразил с него:

Препоръчва се също да се премахнат всички кодек пакети и трети декодерите, преди да продължите.

преди 7 минути, Optium написа:

При инсталацията на тази Библиотека съм си играл няколко часа и дословно следвал тази инструкция:

https://emby.media/community/index.php?/topic/1096-setting-up-codecs-using-ffdshow/

Е аз не следвам никаква инструкция. Само махам всички тикчета, слагам тикче на кодека, който ми трябва h264 и lame MP3 в директшоу на K-Lite, давам Next -> Next -> Next и всичко е топ! Ти си се вкарал в некви филми, енкоудър ли ще ставаш?

• Автор
преди 12 минути, Mlechko написа:

Е аз не следвам никаква инструкция. Само махам всички тикчета, слагам тикче на кодека, който ми трябва h264 и lame MP3 в директшоу на K-Lite, давам Next -> Next -> Next и всичко е топ! Ти си се вкарал в некви филми, енкоудър ли ще ставаш?

Прав сте, подвел съм се !?

Сега ми кажете как да деинсталирам всичко и да инсталирам K_Lite_Codec_Pack за да ми тръгне Virtual Dub !?

С тази Библиотека се подхлъзнах, като смятах че ще мога да тегля филми от Интернет и да ги прехвърлям на 

външен монитор за гледане с по-добро качество, но явно съм се . . . прецакал !?

преди 9 минути, Optium написа:

Сега ми кажете как да деинсталирам всичко и да инсталирам K_Lite_Codec_Pack за да ми тръгне Virtual Dub !?

От контролния панел деинсталираш кодека. Рестартираш компютъра и инсталираш K-Lite 32 бита!

След края на инсталацията не му прави никакви конфигурации, прескочи тази стъпка!

преди 12 минути, Optium написа:

смятах че ще мога да тегля филми от Интернет и да ги прехвърлям на външен монитор с по-добро качество

За целта ти е нужен само един кабел. 

преди 12 минути, Optium написа:

С тази Библиотека се подхлъзнах, като смятах че ще мога да тегля филми от Интернет и да ги прехвърлям на 

външен монитор за гледане с по-добро качество, но явно съм се . . . прецакал !?

Това би трябвало да ви свърши работа. 

http://www.free-codecs.com/download/k_lite_mega_codec_pack.htm

• Автор
преди 8 минути, Gangosa написа:

Това би трябвало да ви свърши работа. 

http://www.free-codecs.com/download/k_lite_mega_codec_pack.htm

Знам че ще свърши работа, но преди това трябва да реша ПРОБЛЕМА с тази Библиотека 

FFDShowx64 v1.3.4533 с която сметнах че ще мога да си оправя проблема с Virtual Dub

от една страна, а от друга да подобря качеството при гледане на филми ONLINE на външен монитор с вградените в нея кодеци !?

Пробвал ли е някой тази Библиотека и дали въобще си заслужава ? 

• Автор
преди 14 минути, Mlechko написа:

Една поправка от моя страна!

Трябва да използваш VirtualDub 32-битова версия!

А може ли да ми каже някой тази версия 1.1.9 Rus на Virtual Dub която е на кирилица и съм я свалил от

Yandex дали е 32 или 64 битова, защото там нищо не бе отбелязано за информация ! 

Забележка:

Спомням си че инсталатора ми посочи директорията Program Files по време на свалянето и,

което според мен означава че е 64 битова !

Така ли е . . . !?

Редактирано от Optium

преди 38 минути, Optium написа:

Спомням си че инсталатора ми посочи директорията Program Files по време на свалянето и,

което според мен означава че е 64 битова !

Така ли е . . . !?

Така е. 64 бита. Не използвай софтуер с неизвестен произход! Използвай оригинален!

• Автор
преди 22 часа, бат'начо написа:

Таз версия от времето на СССР ли е щото тука последната е от 2000-та и е 1.4.0 .

След като послушах съветите ви и премахнах тази изспостяла версия на Virtual Dub от компютъра

си, както и замених тази мършава библиотека FFDShowx64 v1.3.4533, като ги замених с това към

което ме насочихте след което мога да кажа че нещата потръгнаха най-сетне !

Какво бихте казали сега относно тези придатъци към инсталираната от мен програма K - Lite Codec Pack,

а именно за Codec Tweak Tool и как се работи с него:

Doplnitelni_nastroyki.jpg 

на 1/24/2017 в 20:42, Mlechko написа:

Така е. 64 бита. Не използвай софтуер с неизвестен произход! Използвай оригинален!

Зависи - ако системата му е 32 битова, няма как да види Program Files (X86).

• Автор
на 24.01.2017 г. в 22:42, Mlechko написа:

Няма ли все пак някой да каже нещо и по поставения от мен въпрос,

относно настройването и ползуването  на този Codec Tweak Tool . . !?

преди 2 часа, Optium написа:

относно настройването на този Codec Tweak Tool

Не се настройва - той Е инструмент за настройване на инсталираните кодеци

• Автор
преди 20 часа, ExaFlop написа:

Не се настройва - той Е инструмент за настройване на инсталираните кодеци

Както споменах по-горе в темата си този голям проблем който го решавах в продължение на близо

седмица с осъвременяването на програмата ми Virtual Dub 1.10.4 /последна издадена версия/ и вкарването 

в нея на допълнителни съвременни кодеци в настройките и за ВИДЕО и АУДИО / Xvid MPEG-4, H264/MPEG-4 AVC codec,

MPEG Layer-3, ACM Codec, Lame MP3 и други./ приключи успешно с паралелното инсталиране на K-Lite Codec Pack mega.exe

Дотук всичко приключи много добре !

От тук нататък нямам отговор на многократно поставения въпрос от мен, че в директорията на K-Lite Codec Pack 

инсталирана на компютъра ми всички инсталирани там папки с новите кодеци, СЕ ДУБЛИРАТ в два варианта:

1./ Единият за 32 битова оперативна система на Windows

2./ Другият пък, за 64 битова оперативна система на Windows.

Като отвориш и двата вида папки се натъкваш на едно и също съдържание !?

Никой и дума не спомена дали това положение е нормално / и трябва ли да останат така както са си тези папки/

или  ще трябва папките с 32 битовите инсталации /аз имам 64 битова оперативна система/, 

да ги премахна от директорията на програмата:

Doplnitelni_nastroyki~0.jpg 

Забележка:

Ето какъв текст открих когато прегледах инструкциите публикувани под бутона "HELP", 

пряко свързан с моето запитване тук:

Pro tip for 64-bit Windows:

If you have a 64-bit version of Windows, then you will have options for both 32-bit and 64-bit versions of the Microsoft codecs and Media Foundation. You can take advantage of the ability to disable all components individually. You could for example decide to only disable certain 32-bit components, and leave all 64-bit components enabled.

This can be useful since all 64-bit versions of Windows still use a 32-bit version of Windows Media Player by default (for compatibility reasons). So you could disable things to improve playback in 32-bit Windows Media Player, without breaking anything in 64-bit applications.

Media Center is only included as a 64-bit application. Internet Explorer is has both 32-bit and 64-bit version. Edge is only 64-bit. Other Windows 8/8.1/10 "Metro/Modern UI/Store" applications are also always 64-bit.

Редактирано от Optium

32-битовите програми, които ползват кодеци, използват 32-битови кодеци...
64-битовите програми - 64-битови кодеци

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 24 минути, ExaFlop написа:

32-битовите програми, които ползват кодеци, използват 32-битови кодеци...
64-битовите програми - 64-битови кодеци

Тъй като програмите които съм инсталирал на компютъра ми са разделени почти на половина,

/естествено е че 64 битовите програми преобладават като инсталации/, означава че не трябва да

пипам нищо по инсталационната директория на K-Lite Codec Pack и да я оставя папка <ФИЛТРИ>, 

така както е подредена по време на инсталацията:

Papka_s_filtri_na_K-Lite_Codec.jpg

• Автор
на 27.01.2017 г. в 19:49, ExaFlop написа:

Да.

преди 6 минути, Optium написа:

Благодаря ви, за информацията която ми предоставихте,

но за да завърша цикъла си ще ви попитам пак тъй като не ми споменахте нищо относно,

как да изчистя компютъра си /ръчно/ от остатъците останали от стари или счупени кодеци ?

Защото програмата ми K-Lite Codec настояваше за това по време на инсталирането на компютъра ми.

Една от тях успех да запиша като информация за пренасочване в Registry Editor:

B9E4BB3D-B338-AOF5-F091475FAB9F 

Редактирано от Optium

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.