Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да направя компютъра по-тих ?

Featured Replies

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Е чак да скапе вентилаторите наистина ме учудва, но ако се пуши в стаята където е компютъра това вече си е проблем.

Ами долнопробна кутия върви и с такъв тип вентилатори. И както написах по-горе, ако захранването е тип ''Делукс'' перката приключва доста бързо. Оправя се с почистване и смазване, но временно. Все пак автора да погледне перките на охладителя на процесора и видеото и да внимава при тяхното почистване, ако то е с компресор. 

преди 2 минути, Roujin Z написа:

Но има кутии и кутии както и вентилатори и вентилатори.

Ще споделиш ли твоите какви са?

• Отговори 51
  • Прегледи 3,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

eто го захранването : Power Supply Goldenfield Power Box ATX 550W-120mm

преди 2 минути, XECUTIONER написа:

Ами долнопробна кутия върви и с такъв тип вентилатори. И както написах по-горе, ако захранването е тип ''Делукс'' перката приключва доста бързо. Оправя се с почистване и смазване, но временно. Все пак автора да погледне перките на охладителя на процесора и видеото и да внимава при тяхното почистване, ако то е с компресор. 

Е и аз съм поддържал зала с долнопробни кутии, дори машината от която в момента пиша не е нищо особоено, но нямам такива проблеми. Отварям я, почиствам я и си върви повече от добре!

• Автор

температурите на процесора и видео картата са 30-37 градуса по Целзий

преди 2 минути, Kanchor написа:

eто го захранването : Power Supply Goldenfield Power Box ATX 550W-120mm

Така и предположих.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Е и аз съм поддържал зала с долнопробни кутии, дори машината от която в момента пиша не е нищо особено, но нямам такива проблеми. Отварям я, почиствам я и си върви повече от добре!

Късмет, макар да не вярвам в него.:D

преди 1 минута, XECUTIONER написа:

Така и предположих.

Късмет, макар да не вярвам в него.:D

Защо да е късмет! Ако искаш и снимка ще пратя. Пиша от машина, която е с XP в момента. Не е маркова и не е кой знае какво. Вече 3 месец я използвам вентилаторите си работят тихо и кротко.

Захранването ти е боклук включително че е шумно същото се отнася и до кутията и охладителя на процесора и видеокартата.

Резултата е че имаш нова машина с добър процесор и прилично видео що-годе но като цяло калпави части от към качество.

Като се търси максимума за минимум пари това е резултата въпреки че със захранването си влезнал направо в тинята.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

гледам тва захранване в jarcomputers 33 лева, а като го купувах от PrinterJet за около 90 лева го зех

• Автор

не, на мен един човек от PrinterJet ми го сглоби

аз по принцип като гледах захранване, гледах към 90 лева, не 30 кво по дяволите е станало тука ??

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ако искаш и снимка ще пратя.

Няма нужда. Сам ще го погледна някой ден.:)

Той само го сглоби, или ти препоръча и компонентите, като цените са от въпросния магазин? Защото очевидно ти сега разбра, колко си се минал с това захранване, което ще рече, че е избрано без твоята информираност или поне не си обърнал сериозно внимание на това....

• Автор

той го препоръча, аз гледам 550 вата, еха бива, ама не съм поглеждал по-сериозно

Тя и кутията е 65 лв. и въобще частите лесно може да си ги поръчаш и да ти го сглобят безплатно от съответната фирма.

Не е нужно да се раздават стотачки бакшиш на никого но вече е свършено.

• Автор

Кво праим сега, ново захранване или перки ?

те безплатно го сглобиха

• Автор

сега за монитор събирам пари, ся тва захранване ще ми дойде през оная работа

• Автор

Може ли да препоръчате едно качествено захранване, което да е тихо и да може да си ги поддържа частите, които имам, а те са в първия коментар по темата ?

Нека хората ти препоръчат захранване.

Аз ще ти споделя друго мнение: имал съм 3-4 китайски захранвания, когато стане по студено почват да си бръмкат, докато се стопли, вентилатора на захранването за 4 месеца си е направил луфт, при студено малко се измества и си бръмка повече от обикновено.

Всяко захранване, което има мощност към 300W и има поне бронзов сертификат, ще свърши работа. За предпочитане е да избереш такова с японска електроника. То и сегашното ти върши работа, но въпроса е да я върши качествено. Разликата между захранванията не е толкова в мощността, разбира се евтините китайски нямат и половината от тази, която е написал производителя, разликата е в много други неща... Виж някое на марката SEASONIC.

преди 7 минути, bluelight написа:

Нека хората ти препоръчат захранване.

Аз ще ти споделя друго мнение: имал съм 3-4 китайски захранвания, когато стане по студено почват да си бръмкат, докато се стопли, вентилатора на захранването за 4 месеца си е направил луфт, при студено малко се измества и си бръмка повече от обикновено.

Да... Някои захранвания са с толкова долнопробен вентилатор, който кара цялата кутия да вибрира...

В домашни условия праха винаги е в пъти в повече отколкот в един офис да речем .Може да вдигнеш машината на бюрото но тогава шума ще е още по дразнещ.Както ти казаха по-горе захранването ти е ужасно към него като прибавим и вентилаторите на процесора и видеокартата и става какафония .Марковите офис машини на HP,Lenovo,DELL и Fujitsu  са идеалния пример за безшумни desktop PC  ..........ама там говорим за друга вселена откъм хардуер :)

преди 2 часа, Kanchor написа:

Може ли да препоръчате едно качествено захранване, което да е тихо и да може да си ги поддържа частите, които имам, а те са в първия коментар по темата ?

Тихо - http://www.vario.bg/corsair-cx-series-modular-cx450m-450w-cp-9020101-eu

Безшумно (няма перка) - http://www.vario.bg/xfx-xts-series-460w-atx-231-p1-460f-xtsx

Ето ти и кутия със звукоизолация (вариантите със прозорче не ги гледай тъй като е нарушена) - http://www.vario.bg/fractal-design-define-r5-blackout-edition-fd-ca-def-r5-bko

http://www.vario.bg/fractal-design-define-r5-titanium-fd-ca-def-r5-ti  Малко по-скъпата е черна и от вътре което едва ли те вълнува. Предлага се и бяла.

И някъв охладител като този - http://www.vario.bg/be-quiet-pure-rock-slim-bk008 ако ще оставаш със сегашната си кутия.

Ако смениш кутията може и по-сериозен не че е необходим просто в сегашната и да искаш няма да се събере.

За видеокартата нищо не може да се направи но ако смениш кутията шума ще намалее като цяло.

преди 7 минути, Roujin Z написа:

То дето ще плаща 240 лв. за захранване, по-добре да вземе това: http://www.vario.bg/-corsair-cx750-750w-cp-9020015-eu- аз съм с него. При обща мощност на компа около 150 вата, вентилатора му изобщо не го чувам.

То всъщност никакъв вентилатор не чувам, но това е друга тема. :)

Късметлия хората масово се оплакват от тоя боклук каква пищялка е. За късмет Корсар явно са си взели поука...

На него консумацията му под товар е под 200W и всяко читаво захранване от 450W би било тихо при игра и безшумно през останалото време.

А на теб консумацията ти е още по-ниска... тоест чисто и просто поредния набутал се потребител с 1KW захранване.

преди 19 минути, Roujin Z написа:

Късметлия хората масово се оплакват от тоя боклук каква пищялка е. За късмет Корсар явно са си взели поука...

На него консумацията му под товар е под 200W и всяко читаво захранване от 450W би било тихо при игра и безшумно през останалото време.

А на теб консумацията ти е още по-ниска... тоест чисто и просто поредния набутал се потребител с 1KW захранване.

Не съм се "набутвал", нарочно го взех такова - за да не почне да лети, когато му накачуля още компоненти. Преди него бях с едно 450-ватово на Фортрон и понеже консумацията беше 430 вата, то звучеше като самолет. Зат'ва си взех 750-ватово - да е тихо и да има толеранс, когато закача още хардуер, а аз ще закачам още - просто няма да е всичко наведнъж.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.