Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Езици за програмиране

Featured Replies

Здравейте, 

Имам нужда от помощ! Чух че всеки ден излизат по два нови езика за програмиране. Търсих в интернет по точно в гугъл, но нищо не намерих. 

Някой може ли да ми помогне със сайтове в които се пише за появата на нов език?

преди 15 минути, Maria11 написа:

Здравейте, 

Имам нужда от помощ! Чух че всеки ден излизат по два нови езика за програмиране. Търсих в интернет по точно в гугъл, но нищо не намерих. 

Някой може ли да ми помогне със сайтове в които се пише за появата на нов език?

По-лошото е, че има (наистина :( ) мениджъри, които като прочетат за такъв език, скачат от радост три боя защото решават, че точно той ще им реши всичките проблеми и нареждат всичко да се пише на него...

• Автор
преди 5 минути, flare написа:

По-лошото е, че има (наистина :( ) мениджъри, които като прочетат за такъв език, скачат от радост три боя защото решават, че точно той ще им реши всичките проблеми и нареждат всичко да се пише на него...

Интересувам се, искам да знам! Това не означава че изцяло ще пиша на новоизлезлия език. Просто искам да знам!

има езици ама са за специализирани работи

общо взето се драска на по известните

преди 5 минути, Maria11 написа:

Интересувам се, искам да знам

излишната информация е вредна

внимавай какво си пожелаваш

преди 5 минути, Maria11 написа:

Интересувам се, искам да знам! Това не означава че изцяло ще пиша на новоизлезлия език. Просто искам да знам!

Що пишете си. В това няма нищо лошо, аз за мениджърите говорех... А иначе едва ли някой сайт следи изрично тези неща, по скоро трябва да следите редовно публикациите във поне няколко специализирани сайта. Друга възможност която се струва да се следи са сорс базираните линукс дистрибуции :D  Те по дефиниция са добра среда за разработка с такива по-нови езици:
https://packages.gentoo.org/categories/dev-lang

преди 13 минути, Yvan Sergeev написа:

излишната информация е вредна

Само ако наследницата на Ванга ти е под ръка, да те информира, кое ще е излишно през остатъка от живота ти.

преди 1 минута, flare написа:

Само ако наследницата на Ванга ти е под ръка, да те информира, кое ще е излишно през остатъка от живота ти.

да , малко си прав

но по-добре според мен човек да се захване с нещо  с по-голям шанс за приложимост

малко  химия примерно

вместо някакъв език някъде  сулю и пулю си измислил за неговите си нужди може и да е  потребен но едва ли .

бих се захванал с друг език ако ми  трябва .

преди 33 минути, flare написа:

Те хубаво нареждат, ама едно нещо ... или става, или не става.

А език, на който не мога да напиша "да ти е** мамата" - не ми го хвали...

преди 22 минути, Yvan Sergeev написа:

echo "да ти е** мамата" ; :D

бързаш много и това ти пречи да разбереш проблема, който обсъждаш (и в темите за политка си така, ако ме извиниш за офтопика)

да кажеш на чужденец да повтори нещо на твоя език и да му го кажеш на неговия са различни неща.

преди 30 минути, Yvan Sergeev написа:

вместо някакъв език някъде  сулю и пулю си измислил за неговите си нужди може и да е  потребен но едва ли .

Ми трябва оценка на приоритетите. Но отгоре-отгоре си е хубаво, най-малкото за да ти дооформи голямата картинка. Примерно да прочете за haskell според мен е потребно на всеки програмист - за да види че нещата стават ис език в който нямаш цикли и не можеш да промениш стойността на променлива :D

Редактирано от flare (преглед на промените)

Това с два нови езика на ден ми се струва доста преувеличено или най-малкото образно казано.

Нуждата да направиш нов език може да се наложи от това, че с вече съществуващите не можеш да си свършиш работата, а нещата не се движат чак толкова бързо.

Ако някой казва на поредния JavaScript framework/библиотека/пакет "нов език", да, би могло да са два нови на ден...

преди 58 минути, killchain написа:

Това с два нови езика на ден ми се струва доста преувеличено или най-малкото образно казано.

Нуждата да направиш нов език може да се наложи от това, че с вече съществуващите не можеш да си свършиш работата, а нещата не се движат чак толкова бързо.

Ако някой казва на поредния JavaScript framework/библиотека/пакет "нов език", да, би могло да са два нови на ден...

Като "чукчата писател", те може и по десет езика да пускат на ден ама ако никой друг освен автора им не ги ползва все едно, че ги няма.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.